Navara Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bsayil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,636
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 545,921
Ynt: Navara Kullananlar

x70 gusele benziyorda tek kotu yani arabadan her indiginde gozun arkada kalicak yahu bakkala bile girsen ;D

Etiketler

bak onda haklısın olmazsa sökeriz ya... ;) ama kafaya koydum alıcam tam bana ve arabaya göre....

red34' Alıntı:
bak onda haklısın olmazsa sökeriz ya... ;) ama kafaya koydum alıcam tam bana ve arabaya göre....

valla benimde canim cekti ama fotograf makine setim, laptopum ve bu da arabada olursa arabaya birde guvenlik tutucam yakinda durup bisiler alirken ;D gps i varsa ve navigasyon calistiriyorsa ki oyledir heralde baktiginiza gore. guzel bir alet.

Zaten tablet pc gibi bir alet, araç dışında da kullanılacağı için, internet, müzik, film ya da ofis uygulamaları gibi, araçta pek kalmaz

Sinbad' Alıntı:
Zaten tablet pc gibi bir alet, araç dışında da kullanılacağı için, internet, müzik, film ya da ofis uygulamaları gibi, araçta pek kalmaz

yok orasi oylede ben daha cok kisa sureli aracdan inislerde korkuyorum, yanina almaklada ugrasamiyor o zaman insan, tablet pc den farki ne bunun ?

Dahili gps'i ve 3g modemi, bildiğim kadarıyla henüz tablet pc'lerde dahili 3g modem yok. Birde sabit diski ssd, pil tasarrufu açısından artı özellik bence

günaydın arkadaşlar... ;) Kürşat bak aleti alıyorum haberin olsun....beğendin dimi.... ;D

red34' Alıntı:
günaydın arkadaşlar... ;) Kürşat bak aleti alıyorum haberin olsun....beğendin dimi.... ;D

abi güzel beğendim, sadece dediğim gibi kısa süreli dur kalklarda araçda bırakmaya kıyamam. Birde keşke tv tuneride olsa ;D ;D ;D Teyp kullanmayada gerek kalmaz ;D

valla o kadarını düşünmedim Kürşatım ... :D radyo ve cd çalarda arabadan olsun cnm..... ;D özellikle harita işi kıyak olacak bence.....

güzel bir habaer ile tüm dostlara, günaydın :smiley:

MALİYE: 'AB düzenlemesi pick-up vergisini artırmıyor'
Maliye, AB'ye uyum için yapılan düzenlemenin pick-up ÖTV oranını değiştirmeyeceğini açıkladı. Bir aydır duran satışlar normale dönecek.

Maliye, AB’ye uyum çerçevesinde yapılan yönetmelik değişikliğiyle ilgili açıklama yaptı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, AB’ye uyum düzenlemeleri çerçevesinde pick- up’larla ilgili gümrük yönetmelik değişikliğinin araçlardaki ÖTV oranını değiştirmeyeceğini açıkladı.
Maliye’nin 6 Şubat’ta yaptığı ilk açıklama hem müşterilerin hem de otomotiv şirketlerinin kafasını karıştırmıştı. Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde hem insan hem de yük taşıyabilen araçlarda tip onay tanımını değiştirmişti. Söz konusu açıklamaya göre Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notları, Motorlu Kara Taşıtları ile ilgili kısımda G.T.İ.P. (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) 87.03 tanımı değiştirilmişti. Yapılan bu değişikliğin ÖTV oranı yüzde 4 olan pick-up’ların vergisini yüzde 84’e çıkardığı düşünülüyordu. Maliye’nin yaptığı açıklama, pick-up’ların aks aralığının yarısı yük taşıma bölümünden kısa ise ticari araç olmaya devam ettiği, tam ters durumunda binek araç sınıfına girip yüzde 84 ÖTV ile satılacağı yorumuna yol açmıştı.

Bazı gazetelerde çıkan haberlere göre böyle bir değişiklikle aks aralığının yarısından fazlası yolcu için olan pick-up’ların fiyatı 40 bin liradan 80 bin liranın üzerine çıkacaktı. Pick-up satışlarını kilitleyen değişiklik, vergi dairelerinde de işlerin durmasına neden olmuştu. Ancak dün Maliye’nin yaptığı açıklama vergi konusunu netleştirdi.

Gelir İdaresi, Avrupa Birliği uyumu için yapılan değişikliğin ÖTV oranını etkilemeyeceğini, dolayısıyla fiyatların da artmayacağını belirtti. Gelir İdaresi Başkanı Metin Kilci imzalı
açıklamada, “6 Şubat 2010 tarihine kadar 87.04 tarife pozisyonunda sınıflandırılan pick-up türü araçların, 2 Seri No.lu Gümrük Genel Tebliği eki Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notlarına göre bu tarihten sonra 87.03 tarife pozisyonunda sınıflandırılması, ÖTV uygulamasında söz konusu araçların tarife pozisyonunu ve vergi oranını değiştirmeyecektir” denildi.
Maliye Bakanlığı, vergi oranı değişikliği için Bakanlar Kurulu’nun yetkili olduğunu hatırlatarak, “Yasa koyucu Kanuna ekli listelerde değişiklik yapmadığı veya Bakanlar Kurulu’nca vergi oranları değiştirilmediği sürece, ÖTV oranlarının değişmesi mümkün değildir” açıklamasını yaptı.

‘Değişiklik gümrükle ilgili’

Pick-up sınıfında iki aracı bulunan Nissan’ın Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, daha önce Avrupa’da yapılan gümrük değişikliğinin Türkiye’de de uygulanmaya başlandığını söyledi. Türkiye’deki vergilendirme sisteminin Avrupa’dan farklı olduğunu belirten Sancaktaroğlu, “Yapılan değişiklik vergiyle değil gümrükle ilgili. Değişikliğin vergiye ve fiyatlara yansıması düşünülmedi, vergide yanlış anlaşılma olacağı sonradan farkedildi” dedi. Sancaktaroğlu, ilk yapılan açıklamada, yapılan düzenlemenin vergi değişikliği getirip getirmeyeceğine ilişkin netlik olmadığını vurguladı. Şubat ayında pick up araç sattıklarını ancak geriye dönük ceza kesilmesin diye plakalandırmadıklarını anlatan Sancaktaroğlu, “Bugünden itibaren satışlara normal olarak devam edeceğiz. Geçtiğimiz aydan bekleyen müşterilerimize de araçları bu ay vereceğiz” diye konuştu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

SON KONULAR

Geri