National Geographic Channel'da Karavan Programı, Kaçırmayın!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,154

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
National Geographic Channel'da 23 Eylül 2008 salı günü saat 22:00'de yayınlanacak Efsane Fabrikalar programını kaçırmamanızı öneririm.

Çünkü, programın bu bölümünde, dünyanın en konforlu araçlarından birisi olan Amerikan motokaravanı Winnebago karavanlarının üretim aşamaları ve teknik sırları 1 saat süreyle ekranlarımıza gelecek.

Forest City, Iowa’daki 37.000 metrekarelik Winnebago fabrikasında üretilen her motokaravandan insanların mükemmeli beklemesi çok doğal. Çünkü burada Winnebago araçlarının her santimi yolda yaşam için yapılıyor. 305 metrelik montaj hattında araçların hem içi hem de dışı özenle işleniyor ve tasarlanıyor. 37 metrekarelik taşınabilir bir ev olan, en son çıkardıkları dev uzun mesafe aracı Vectra karavanda bir devrim. Yeni şasi tasarımıyla bu motokaravanın zemini bile tam 6,2 metre küp. Araç aynı zamanda otobanda saatte yetmiş yedi mil kat edebilen bir hız makinesi.

1369.jpg

1366.jpg

1368.jpg

1367.jpg

1370.jpg

Etiketler

Ynt: National Geographic Channel'da Karavan Programı, Kaçırmayın!

Eğer saati unutmazsam kesin izleyecem, sağol özdal abii

Kumandaya post-it yapıştırdım unutmayayım diye. ;D

Umarım unutmazsınız (derken ben unuturmuşum)...
Ben de cep telefonunun çalar saatini kurayım unutmadan bari :D

Özdal Bey merhabalar,

Akşama programı izlemeye çalışacağım.
Bu arada sizi onlin e bulmuşken birkaç konuyu sormak isterim.
1.Yüksek Tavan panelvan VW transporter ler fabrika çıkışı 1.9 motor. Bu motor gücü yeterlimi.
2.Daha yüksek motor gücüne sahip bir vw transporter panel van alıp tavan yükseltmesi önerirmisiniz.

Selamlar,

Geri Sayım Son 4 Dakikaaaa :D

Seyrettim ve sinirim bozuldu.
Bu adamların işlerine gösterdikleri hassasiyet ve saygının onda birini bizim ülkemizdeki karavan üreticileri gösterse, belki karavan sektörü çok farklı bir noktada olabilirdi.
Lakin cidden hayallari süsleyecek bir olay bu Winnebago Vectra...

Dün programı kaçırıp "kahrolamadım" diye üzülenler için, bugün (24 eylül 2008) saat 14:00'te tekrar yayınlanıyor.

selsun' Alıntı:
Özdal Bey merhabalar,

1.Yüksek Tavan panelvan VW transporter ler fabrika çıkışı 1.9 motor. Bu motor gücü yeterlimi.
2.Daha yüksek motor gücüne sahip bir vw transporter panel van alıp tavan yükseltmesi önerirmisiniz.

Selamlar,

Özdal Bey tekrar merhabalar, program nedeni ile notumu gözden kaçırdınız sanırım. :smiley:
Görüşleriniz benim için önemli.
Selamlar,

selsun' Alıntı:
Özdal Bey merhabalar,

Selamlar,

Merhaba, evet mesajınız gözden kaçmış, kusura bakmayın.
Sorularınıza ben kendi deneyimlerimi aktararak cevap vereyim. Ben Turbo Dizel 1900cc T4 orijinal yüksek tavan kullandım. Gün geldi arkasına scooterimi de koydum, gün geldi römorkumu çektim. Gerek scooter varken, gerek römork varken, aracın kendisi de istihab haddine yakın bir ağırlıktayken yaylalara çıktım, şehirler arası yollarda gittim. Ve eski teknoloji bir motor olmasına rağmen bir sorun yaşamadım. Bu gezilere ait fotolara http://www.anakamp.org/mycamper/myc_foto_T4_18.html adresindeki foto galeriden ulaşabilirsiniz.

T5'lerin, yani 2006 model olanların ise istihab haddi 1300 kg civarı sanırım, üstelik TDi motor ve gerek tork gerekse beygir gücü olarak oldukça iyi durumda. Bu araçlar 102 beygir sanırım, aynı aracın normal tavanlı olanı ancak 86 beygirlik olan modeline sahip bir arkadaşım ile karda ve oldukça fazla kamp malzemesiyle kamplar yaptık yüksek rakımlı yerlerde, herhangi bir sorun yaşamadık.

Ama benim T4'le ilgili başka bir konuda bir ustaya gitsem, veya bahsi açılsa, ustalara göre "bu motor bu kasaya küçük geliyor" derlerdi :smiley:

Diğer sorunuza gelince, Türkiye'de VW'nin orijinal yüksek tavan kalitesinin yarısına yakın bile olsa, yüksek tavan yapan yer bulacağınızı sanmıyorum. Ancak yurtdışından tavan getirtilip burada montajı yapılabilir, bunun da maliyeti ve montajın ne derece başarılı olacağı konusunda bişey diyemem.

Transporter derken sizin düşündüğünüz model yılı nedir?

Özdal Bey teşekkürler, tahmin ettiğim gibi dünkü programın muhteşemliği yanında binim mesajım gözden kaçmış önemli değil.
Hatırlarsanız emin oto dizayn da sizinle görüşmüştük. 2-3 hafta önce. O zamanlar düşüncem boxer veya iveco daily tipi panelvan idi. Fakat şu an yüksek tavan transporter de karar kıldım. 2006 model 70.000 km de bir araç buldum.

Selamlar,

bize sattıkları araçlara bak bunlara bak meselenin para olduğunu söyler çoğu zaman karavan üreten şirketler ama ben eminimki bu malzemelerin hepsini eline vericez yine bişi yapamazlar adamlardaki detay hassaslığına hayran kaldım ama biz böyle bir karavanı ya tv de yada rüyamızda görürüz zaten

kahroldum bu gün dayanamadım yine kahroldum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri