Nasıl Kamp Yapılır ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BARBOSSA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,655

BARBOSSA

Yeni Üye
herkeze merhaba ben 16-17 yaşında kampa gitmek isteyen bir kişiyim

kamp eşyalarım varekipmanlarım tamam.
beni etkileyen herhangi bir eksiklğim yok o tempoyu kaldırabilirim
hiç gitmedğim halde yeteneğim var (çadırı ilk aldığımda kurdum çok çabuk kavrayan bir kişiyim)
ve cidden çok istiyorum tam benlik ortam

ama nasıl gidileceğini bilmiyorum demek istediğim organizasyon nerden nereye gidilir nerelerde
kamp yapılır nerde toplanırı yol nerden başlar nerden biter işde bunları bilmiyorum yada eğitim
eğitim veren bir yer biliyormusunuz

bu arada Ankarada oturuyom

şimdiden herkeze teşekkür ederim..

Etiketler
Orman kamp alanları ve özel işletmelere ait kamp alanları var oralarda kalabilirsiniz.Üstelik her türlü ihtiyacınızıda karşılarsınız.

Yada herhangi boş bulduğunuz güzel bi yere gece kurulabilirsiniz.Böylece parada vermemiş olursunuz.

öncelikle senin kafanda, sana uyan, senin gibi bu işe meraklı, mümkünse daha tecrübeli biriyle birkaç etkinlik yapman faydalı olur. hem daha zevkli olur, hem de bazı şeyleri görerek kavrarsın. örneğin çadır kurulacak yerin seçimi, yön tayini, rota tespiti, yiyecek içeceklerin idareli kullanımı v.s. bunlar hep sahada yaşayarak kavrayacağın şeyler.

Merhaba, Bu olayı sadece kampçılık olarak adlandırma bence, içinde böyle bir heves varsa tüm doğa sporları sana yakındır.
Yaşın itibari ile çok şanslısın. Her şeyin doğrusunu öğreneceğin bir yer var.
Yapman gereken tekşey Türkiye Dağcılık Fedarasyonu'nun ( TDF) eğitim kamplarına katılmak. Pek bir maliyeti yok bu konuda sıkıntı yaşamazsın. Eğitimlerde kampçılıktan başlayıp, kaya tırmanışı, hayatta kalma, yaz ve kış dağcılığı, ileri buzun eğitimine, hatta eğitmenliğe kadar ilerleyebilirsin. O yaşlara dönebilecek olsam ilk yapacağım şey o olurdu.

Bu işi dünya standartlarında öğrenebileceğin yer orasıdır.

Saygılar.

meseregan' Alıntı:
Merhaba, Bu olayı sadece kampçılık olarak adlandırma bence, içinde böyle bir heves varsa tüm doğa sporları sana yakındır.
Yaşın itibari ile çok şanslısın. Her şeyin doğrusunu öğreneceğin bir yer var.
Yapman gereken tekşey Türkiye Dağcılık Fedarasyonu'nun ( TDF) eğitim kamplarına katılmak. Pek bir maliyeti yok bu konuda sıkıntı yaşamazsın. Eğitimlerde kampçılıktan başlayıp, kaya tırmanışı, hayatta kalma, yaz ve kış dağcılığı, ileri buzun eğitimine, hatta eğitmenliğe kadar ilerleyebilirsin. O yaşlara dönebilecek olsam ilk yapacağım şey o olurdu.

Bu işi dünya standartlarında öğrenebileceğin yer orasıdır.

Saygılar.
bende 20 yaşındayım geç kalmış sayılır mıyım acaba , eğitim kampları ne sıklıkla yapılıyor bilgilendirirseniz çok sevinirim bir ara üye olmayı denemiştim ancak becerememiştim önce bir kulübe mi üye olmalıyım istanbulda oturuyorum

Bir süre kamping alanlarında arkadaşlarınla birlikte etkinlik yap....
Sonraları kamp alanı dışında özel atraksiyonlara giriş derim... (bunun için tecrübe şart)

Ankara'da ki Dağcılık Kulüpleri ile başla bu işlere bence.

Buradan sana verebileceğimiz bilgiler çok faydalı olmayabilir kamp tecrübeni deneyimli kişiler ile beraber kamp yaparak edinmelisin.

Ynt: Nasıl Kamp Yapılır ?

İlk çadır evin bahçesine kurulur ve herkes evde yemeğini yiyip çayını içip tv dede güzel bir filim seyrederken çadırda sabahlanır sabah hala yaptığın işten keyif alıyorsan her yerde kamp kurabilirsin,keyifli güzel kamplar dilerim.

İlk çadır evin bahçesine kurulur ama o gece kesinlikle lavabo için eve girilmez.
;D

TDF (Türkiye dağcılık federasyonunun) internet sitesinden bilgi edinebilirsiniz. Eğitim programı yayınlandı. Hatta birinci kademe eğitimler tamamlandı bildiğim kadarı ile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR