Nasıl Bir GPS Almalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,880
Ynt: Nasıl Bir GPS Almalı?

tekrar merhaba gerçek zamanlı gps lere aşagıdaki linklerden bakabilirsiniz.
http://www.tigergps.com/mmcxpp.html
http://www.tigergps.com/thalesmobilemappercebuilderpp.html

ADANA 16.10.2007

Selamlar,
gecmiste GPS'i gumruge takilmis bir Gumrukzede olarak dikkat etmenizi oneririm.. Zira GPS, Telsiz, Radyo alicisi gibi izne tabii olan cihazlar Gumruk memurlarinin gozdesi oluyor.. Mumkun ise bari faturaya GPS yazmasinlar da baska bir cihaz yazsinlar ve mumkun ise Fedex ile getirtin.. gumruk ile ilgili en az takilma bildigim kadari ile Fedex de yasaniyor.. UPS ise cok parlak degil bildigim kadari ile..

Ancak, yine de gozunuzu korkutmak istemem, zira pekcok arkadasimiz problemsiz olarak GPS cihazi getirtmisti bildigim kadari ile..

iyi gunler dilerim, reha

çok teşekkürler reha bey. bu cihazların kullanılmasında herhangi bir sakınca var mı? Yani bu cihaz bir teröristin eline geçse çok işine yarar. kullanırken elimizde görseler problem yaşarmıyız acaba?
-getirdiğimizi varsaysak bu cihazları tavsiye eder misiniz?
iyi çalışmalar...

Selamlar
kullanmanin tabii ki bir sakincasi yok ama.. kanunlarimiza gore Alicilar (Radyo, TV, GPS) ve Vericiler (CB dahil) ithali ozel izine bagli.. Daha dogrusu getirmek istediginiz cihazin Telekominikasyon kurulundan onaylanmis marka/model olmasi gerekiyor.. kullanirken gorseler zaten ne oldugunu anlamiyorlar...

Tavsiye etmez olur muyum? bence harika cihazlar.. iyi gunler dilerim, reha

reha abi selam hazır gps sistemli pdalar var şimdi(asus p535vb.) bunları almakmı doğru yoksa bluetooth gps modül alıp bir gps olmayan pda(asus p525vb.) kullanmakmı daha doğru olur uydu yakalama, bluetooth gps'i gerekirse laptopla kullanma gibi.2.8" çokmu ufak kalır araç içinde abi selamlar.

Merhaba bende yeni next marka gps aldim. Bu alet polislerin radarlarini sesle farkettiriyor bana. Bu yasak sanirim. Polisler boyle bir aleti kendi cihazlariyla farkedebiliyorlar mi? Yani uzatmiyayim. Yakalanir miyim? :D

Selamlar,
genelde yakalanma "fiziksel" tespit ile oluyor, yani polis siz geçerken görünce problem oluyor.. Genelde radar dedektörleri pasif oluyor ve yakalanmaları söz konusu değil. ancak, bazılarında "sinyal bozma" özelliği var ki, nbunun yakalanma olasılığı yüksek. iyi günler, reha

Insel Bey, sizin gps'sinizde önceden radar görülen yerler data olarak girilmiştir. O noktalara yakınlaşında sizi sesle uyarıyor. Yoksa gerçek radarı yakalamıyor. O nedenle gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Hatta kendiniz bir yerde radar görürseniz, onu da ekleyebilirsiniz.

GPS almak istiyorum fakat el gpsleri ve araç gpsleri arasındaki fark nedir? çok araştırdım ama aklım karıştı :-\ bir kaç sorum var merak ettiğim. ???
1- (Bu define avı oyunu çok hoşuma gitti) araç gps leri ile define avını oynayabilirmiyim, yani araç gpsine lokasyon koordinatlarını (girilebiliyorsa?)girsem yeri noktasal bulabilirmiyim (taşınabilen araç gpslerinde yaya modu varmış)kafamı karıştıran bu oldu.
2- El tipi gpsler araç tipi olanlar gibi yol tarifi verebiliyormu?
3- Yeni başlayan acemi bir gezerbulur :D olarak bana tavsiye edeceğiniz gps ler nelerdir?

Acemice sorularımla sizi sıktıysam özürdilerim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kurbakral' Alıntı:
GPS almak istiyorum fakat el gpsleri ve araç gpsleri arasındaki fark nedir? çok araştırdım ama aklım karıştı :-\ bir kaç sorum var merak ettiğim. ???
1- (Bu define avı oyunu çok hoşuma gitti) araç gps leri ile define avını oynayabilirmiyim, yani araç gpsine lokasyon koordinatlarını (girilebiliyorsa?)girsem yeri noktasal bulabilirmiyim (taşınabilen araç gpslerinde yaya modu varmış)kafamı karıştıran bu oldu.
2- El tipi gpsler araç tipi olanlar gibi yol tarifi verebiliyormu?
3- Yeni başlayan acemi bir gezerbulur :D olarak bana tavsiye edeceğiniz gps ler nelerdir?

Acemice sorularımla sizi sıktıysam özürdilerim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar,
1) Bazı GPS cihazlarında define avı fonksiyonu bulunuyor.
2) El tipi (yada outdoor diyebileceginiz) GPS'lerde bu fonksiyon var.. Ancak, yüklediğiniz haritada bu özelliğe sahip olmalı
3) Açıkcası, ben Garmin kullanıcısı olduğum için size "bildiğim" cihaz olarak 60CSx (ciddi outdoor yapıyorsanız) veya Colorado önereceğim. 60CSx'de istediğiniz fonksiyonların olduğunu biliyorum, sanırım Colorado'da da vardır. Ancak, Magellan markasının da çokiyi GPS cihazları olduğunu biliyorum ve onlarıda araştırmanızı kesinlikle öneririm. Magellan konusunda model belirtmememin nedeni, bu konuda bilig sahibi olmamamdır.
Not: hepimiz bu işe başladığımızda "acemice" idik..
iyi günler dilerim, reha

Çok teşekkürederim Reha bey, maksadım benim gibi bir çok acemi sorularına verilen cevaplamalardan sıkılmış olabilirsiniz, sonuçta bir şeyleri öğrenmek istiyorum, yinede verdiğiniz bilgilendirme için sağolun.

Merhabalar,
Ben de Reha Bey'in yönlendirmesiyle 60csx aldım ve çok memnunum.
Sadece şunu eklemek isterim paylaştıklarınıza:
El tipi bir GPS cihazından araç tipi cihazların sağladığı navigasyon/routing performansını beklemeyin.
Ben bazen araçta da kullanıyorum. Sesli yönlendirme eksikliği yüzünden "co-pilot"uma, yani eşime verip onun beni yönlendirmesini sağlıyorum ;D
Buna rağmen yetersiz kaldığı noktalar oluyor.
Önceliği belirleyip ona göre cihaz seçmek, ki ben öyle yaptım, rahat etmenizi sağlıyor.
Selamlar.

Selamlar,
aslında çok doğru bir noktayı vurgulamışsınız.. çok haklısınız.. umarım yanlış cihaz almanıza neden olmamışımdır.. Bizler, outdoor aktivitelerde "sağlam, nane molla olmayan, toz/toprak itirazı olmayan ve kilitlenmiyen" cihazları "gözümüz alıştığı" için, bu özelliği biraz es-geçmiş oluyoruz maalesef.. reha

Değerli Arkadaşlar,

Magellan Triton 2000'le ilgili yorumlarınızı alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler,

Alper Zümrüt

Ben Reha beyi dinliyerek, amaca yönelik bir cihaz aldım, ilk olarak araç içi cihazımı aldım, piranha pathfinder modeli çok uygun fiyatlı ve kullanımı çok basit, adres bulmada nokta vuruşu yapıyor resmen, bundan sonra magellan triton serisinden bir gps düşünüyorum,.

merhabalar.
bende Gps kullanıcıları arasına yeni katıldım ve bilgi edinmeye yeni başladım diyebiliriz. bu amaçla biraz araştırdıktan sonra outdoor kullanımı amacıyla magellan explorist xl aldım herşeyi güzel fakat yol tarifi olayını kuş uçuşu tarif ettiğini farkettim. ne kadarda el kullanımı içinde olsa yol tarifi yani navigasyon özelliğinin de olması gerekir diye diüşünüyorum. yani bunları birbirinden ayrmak mümkün mü. neden el tiplerinde gps yanında navigasyon özelliği koyulmuyor.
bu amaçla bir araştırma yaptım fakat bilgi olarak yetersiz kaldı. gpsturk ün navigasyon programlarının el tipi cihazlara yüklenebildiğini duydum fakat ben hem gps hem navigasyon özelliiğini(aynı anda değil tabi) kullanmak için ne yapmalıyım. yani öreneğin arabadanavigasyon amaçlı, bir adresin yol tarifini alabilmek, ayrıca outdoor kullanımında ise gps özelliklerini kullanmak istiyorum ne yapabilirim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Hamdi TURAN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR