Nasıl Bir GPS Almalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,881
Ynt: Nasıl Bir GPS Almalı?

Valla küçük bir meblağ için bu derece düşünmek gereksiz bence. Alın gitsin derim.

Erdem hayırlı olsun en iyisini almışşın , bendede meridian gold var beton gibi alet, ben bir gece yarısı karda düşürdüm 2 gün sonra karlar eriyince buldum hala çalışıyordu.

Her türlü aksesuarı, yedekparçası ve servisi var daha ne olsun.

Bir başka nokta topğrafya çok işe yarıyor , özellikle yolda isen deli gibi kar yagıyorsa ve ileride alacağın yolun nekadar yükseğe çıkabileceğini bilmek önlem almana yardımcı oluyor.

Selamlar

Magellan Kullanan arkadaşlar için Google Earth plus kullanmanıza gerek kalmadan

http://www.gpsbabel.org/

GPSBABEL i indirip SD karttan kaydettiğiniz magellan datalarını okutup gpx formatına çevirip google earth da izleyebilirsiniz.

Selamlar

yok abi kablo lazım diil sd karti söküp elindeki herhangi bir cihazla yazıcı, fotoğraf makinasi, mp3player , direk kart okuyucu, veya yeni notebookların hemen hepsinde sd kart yuvası var, dosyaları taşıyıvereceksin .

Bir hatırlatma magellan trackları kaydederken kendi hafızasına sizin seçtiğiniz sıklığa göre alıyor hafıza dolduğunda yeni noktaları kaydedebilmek için aradan eksiltmeler yapmaya başlıyor. bu eksiltmeler başlamadan SD ye bir isim vererek kaydedip hafızayı boşaltın. böylelikle saniye saniye yaptığınız tüm manevraları G.E dan izleyebilirsiniz.

Selamlar

yazmayı unutmuşum zaman bilgilerine 2 saat eklemeyi unutmayın çünkü zamanı GMT+0 olarak kaydediyor. saat çok önemli değil ama geceyarısına yakın gün atlaması gecikiyor.

Selamlar

Yavuz abi teşekkür ederim. Henüz flört aşamasındayım kendisiyle, ama verdiğin programla ve tabi kabloyu aldıktan sonra iyice samimi olacağım.
yol' Alıntı:
demek ki kablo alacaksın :smiley:

evet kablo alacağım, usb kablo almayı düşünüyorum ama biraz araştıracağım önce :smiley:

Magellan sahibi olan arkadasimiza (sanirim kendisi Yavuz beyefendi idi) cevap olarak yazmak isterim ki, Garmin Mapsource programinda "tools" altindaki "view on google earth" secenegi ile oyle "once su programa alin, sonra boole saklayin" gibi calismalara gerek kalmadan gorebilirsiniz.. tabii Garmin kullanicisi iseniz.,

Ayrica,
<a href="http://www.amazon.com/Garmin-eTrex-Venture-Handheld-Navigator/dp/B000F3DYUU/sr=8-5/qid=1165531278/ref=pd_bbs_sr_5/102-1008583-8239362?ie=UTF8&s=electronics">Garmin'in</a> bu cihazini hararetle oneririm.. bir arkadasim aldi ve cok begendim.. fiyat ise muhtesem..

selamlar, reha

Bence Garmin'in en büyük dezavantajı büyük ekranlı bir modelinin olmayışı
en üst model de en alt model ile aynı kasa ve aynı boyutta ekrana sahip

Selam Mert,
aslinda ekran boyutlari cok fark ediyor.. mesela 7inch lik bir model cikarttilar. Bizim konustugumuz modeller hep handheld turu oldugu icin ekranlarini elde
tasinabilecek boyutta yapiyorlar (bence tabii, burada Garmin sef dizayncisi taklidi yapmayalim simdik).. selamlar, reha

Mert kardes,
eh, biz de varsa.. yoksa arac.. delikanli adami bozar tıraking mıraking ;-)
saka bir yana ben hep arac icinde kullanmak uzere dusundugum icin.. "erenlerin fikri ne ise, zikri de odur" durumu yani.. selamlar, reha

Niva da GPS uygulaması ile ilgili detaylı bir yazı...(Tüm araçlar için uygulanabilir elbette... :D )

http://www.nivatr.com/gps.html

GPS-03.jpg

GPS-04.jpg

http://www.nivatr.com/gps.html

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR