MÜJDEEE....Arkadaşlar Ssangyonglara Dif.Kilit Olayı Çözülmüştür...!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan actyon sports 4x4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,549
Ynt: MÜJDEEE....Arkadaşlar Ssangyonglara Dif.Kilit Olayı Çözülmüştür...!!!

Rear 1996 on Dana 44, manual 33.3 (1.31") 30 4.55 RD1161 1996 on Dana 44, automatic 33.3 (1.31") 30 3.73 RD1171

SsangYong

Vehicle/Model Axle Loc'n Year Description Shaft Shaft Ratio ARB Diameter Spline
page11image9380

Part No.
page11image10368

Etiketler

sabri yucel' Alıntı:
arkadaslar bizim arka difransiyeller dana 44 aynı difransiyel defender ların bazı modellerinde kullanılıyor .... goktug yakında cozecek kilit olayını ....

takipteyim Sabri, bende aynı fikirdeyim , yukarıdaki yazdığın dökümanları daha önce bende okumuştum. bu adamlar bu arabalara herşeyin en iyisini koymuşsa eğer motor,şase,şanzıman vs. diferansiyel kilidini de düşünüp yaygın bir model kullanmışlardır kanımca. bu arada geçen sene avustralyada ssangyong bayisi bir firmanın reklamında sıfır araçları snorkel ve dif. kilitle satıyorlarmış

mesajım bulunsun arada bir bakarım.hayrına pm atanda olursa çözülünce sevinirim.

Tuzla servisde arkaya kilit takılıyor 1500 2000 tl civari servisden detaylı bilgi alabilirsiniz ..

sabri yucel' Alıntı:
Tuzla servisde arkaya kilit takılıyor 1500 2000 tl civari servisden detaylı bilgi alabilirsiniz ..
Bu kilitler 4X2 araca da takılır mı acaba?

4x4 veya 4x2 diye fark etmez takılabilir ama ben LSD takıyorlar diye biliyorum...
birde bu tür aksamlar sık arıza veren şeyler çok ağır off_road yapmayan 4x4 araçlar için gereksiz bence,
ama 4x2 bir araca LSD de olsa takılırsa bayaa arazi performansı sağlar 4x2 haline göre...

Arkadaşlar dışardan gördüğüm kadarıyla dana44 ün aynısı.. Dana fabrikası ssang için ayrı jeep için ayrı land için ayrı diferansiyel üretmez. Dana44 dana44 dür ön arka bile farketmez. Amerikan mantığına ters. Chevroletten çıkan amc20 diferansiyel cj den çıkan ile aynıdır. Aks boylarında ve ayna mahruti oranlarında farklılıklar gösterir.. Bu konuyu aydınlatmanın en güzel ve kesin yolu pert olmuş bir sang dan arka diferansiyeli ödünç alıp, boş dana44 kutusu ile karşılaştıracağız. gerekirse dana44 iç kutuyu sang ın diferansiyeline takacağız ve gözlemleyeceğiz.

Ben dana44 iç kutu bulurum. Bir tane sang arka diferansiyeli eksik. Benim araç 2011 garantisi hala devam ediyor ve offroad aracım olduğu için şu anda bununla ilgili modifiye işlemlerini erteliyorum. O yüzden diferansiyelini durduk yere sökmem saçma olur.. Ama pertten bir diferansiyel bulursanız ben size kilit olup olmayacağını söylerim. Bugün sordum ARB nin dana44 için 3.60 orandan yukarı diferansiyel kilidi ve kompresör 3000 TL civarı. Powertracs ile 750 dolar. Ama powertracs yani %100 kilit şehir içi kullanımda biraz kasar, anlamsız patinajlar başlayabilir.. O yüzden eğer dana44 ile aynıysa ARB almamız gerekecek..

Çıkma ssang arka difi bulan olursa bana göndersin ben ilgilenirim. Söz..

Izmirde pert var Bir tane Ben pistonlarini Aldim ... Sase manuel sanziman on Arka difransiyeller duruyor
Aklinda Olsun oldukcada uygun Bir rakama

sabri yucel' Alıntı:
Izmirde pert var Bir tane Ben pistonlarini Aldim ... Sase manuel sanziman on Arka difransiyeller duruyor
Aklinda Olsun oldukcada uygun Bir rakama

rica etsen 1 hafta kiralasın bize ;D

actyon sports 4x4' Alıntı:
4x4 veya 4x2 diye fark etmez takılabilir ama ben LSD takıyorlar diye biliyorum...
birde bu tür aksamlar sık arıza veren şeyler çok ağır off_road yapmayan 4x4 araçlar için gereksiz bence,
ama 4x2 bir araca LSD de olsa takılırsa bayaa arazi performansı sağlar 4x2 haline göre...
Bence LSD olsa bile yetebilir. Bu araçlar çok hardofroad yaptırılmadığı için bunu düşündüm. Aslında bu tip araçlarda LSD standart olması gerek myor mu?

kesinlikle katılıyorum. bence aracın en önemli eksiği bu kilit yönü.. Aracı satarken bana kilit var dediler. bende bütün çift kabinlerde var diye bunda da vardır dedim.

Arkadaşlar hüseyin kardeşimizin kendi yaptığı sistem belki işinize yarayabilir

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81633.0

dopamin' Alıntı:
Arkadaşlar hüseyin kardeşimizin kendi yaptığı sistem belki işinize yarayabilir

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81633.0
Tek kelimeyle icat bu dahiyane DERLOCK... Emeğinize sağlık; Türk işi çözüm Saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR