Ynt: MÜJDEEE....Arkadaşlar Ssangyonglara Dif.Kilit Olayı Çözülmüştür...!!!
Arkadaşlar dışardan gördüğüm kadarıyla dana44 ün aynısı.. Dana fabrikası ssang için ayrı jeep için ayrı land için ayrı diferansiyel üretmez. Dana44 dana44 dür ön arka bile farketmez. Amerikan mantığına ters. Chevroletten çıkan amc20 diferansiyel cj den çıkan ile aynıdır. Aks boylarında ve ayna mahruti oranlarında farklılıklar gösterir.. Bu konuyu aydınlatmanın en güzel ve kesin yolu pert olmuş bir sang dan arka diferansiyeli ödünç alıp, boş dana44 kutusu ile karşılaştıracağız. gerekirse dana44 iç kutuyu sang ın diferansiyeline takacağız ve gözlemleyeceğiz.
Ben dana44 iç kutu bulurum. Bir tane sang arka diferansiyeli eksik. Benim araç 2011 garantisi hala devam ediyor ve offroad aracım olduğu için şu anda bununla ilgili modifiye işlemlerini erteliyorum. O yüzden diferansiyelini durduk yere sökmem saçma olur.. Ama pertten bir diferansiyel bulursanız ben size kilit olup olmayacağını söylerim. Bugün sordum ARB nin dana44 için 3.60 orandan yukarı diferansiyel kilidi ve kompresör 3000 TL civarı. Powertracs ile 750 dolar. Ama powertracs yani %100 kilit şehir içi kullanımda biraz kasar, anlamsız patinajlar başlayabilir.. O yüzden eğer dana44 ile aynıysa ARB almamız gerekecek..
Çıkma ssang arka difi bulan olursa bana göndersin ben ilgilenirim. Söz..