Mud Terrain Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Felice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,641

Felice

''bal her ağıza tatlılık verir'' Mevlana
285 75 16 MT lastik arıyorum öncelik cooper stt ancak değil cooper hemen hemen hiç bir markada bu ölçülerde lastik bulamadım, şurayada bak diyebileceğiniz bir satıcı varmıdır?

teşekkür ederim
Mesut

Etiketler

Ynt: Mud Terrain Lastik

tugsan75' Alıntı:
Abi sipariş ver 2 ayda geliyor.Benimkiler geldi ama artık kışa takacağım. 8)

Tuğsan teşekkür ederim,
sadece 5 lastik getirmiyorlar,
önümüzdeki sevkiyat için yazdırdım ama sevkiyatın ne zaman olacağı belli değil.
umarım kışa kadar gelir .....

selamlar.

Felice' Alıntı:
Tuğsan teşekkür ederim,
sadece 5 lastik getirmiyorlar,
önümüzdeki sevkiyat için yazdırdım ama sevkiyatın ne zaman olacağı belli değil.
umarım kışa kadar gelir .....

selamlar.

Mesut, benden sana öneri , jantları 15 inch e in, ben sonunda pes ettim, 16 da ebat lar çok sınırlı, tuhaf cadde lastikleri getiriyorlar mt getirmiyorlar, sipariş mipariş çok zor, birini yarsan 2-3 ay lastik beklersin, 15 inch jant aldım LR için artık 16 ları sadece şehir içinde kullanıcam. 15 te her cins her ebat her marka kolaylıkla bulunabiliyor. Dünya varmış valla ;D

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Mesut, benden sana öneri , jantları 15 inch e in, ben sonunda pes ettim, 16 da ebat lar çok sınırlı, tuhaf cadde lastikleri getiriyorlar mt getirmiyorlar, sipariş mipariş çok zor, birini yarsan 2-3 ay lastik beklersin, 15 inch jant aldım LR için artık 16 ları sadece şehir içinde kullanıcam. 15 te her cins her ebat her marka kolaylıkla bulunabiliyor. Dünya varmış valla ;D

Selamlar

Güzel fikir.

discovery-V8' Alıntı:

Selamlar

tugsan75' Alıntı:
Mesut abi 15 jant takıp(Bulabilirsen tabiki) 16 lar boşa çıkarsa ben talibim. ;D ;D ;D

hadi bakalım gelde çık işin içinden şimdi,

1 inç 2,54cm olduğuna göre 15' e inildiğinde kaybedilen bu ölçüyü geri kazanmak için 285 75 16 ya çap açısından en yakın ölçü 33 12,5 15' oluyor sanırım
bu ölçü ile yüksekliği yakalıyoruz ama kesit genişliğide 3,3cm artıyor, araca extra yük demek, bu tekeri döndürürmüki bizim kocaoğlan!
ayrıca yanak yüksekliğide 285 75 16 ya göre 1,3x2=2,6cm artıyor, arazide sorun olurmu acaba!

Tuğsan neden sıcak bakmadın 15' e dönmeyi?

selamlar.
Mesut

Felice' Alıntı:
hadi bakalım gelde çık işin içinden şimdi,

1 inç 2,54cm olduğuna göre 15' e inildiğinde kaybedilen bu ölçüyü geri kazanmak için 285 75 16 ya çap açısından en yakın ölçü 33 12,5 15' oluyor sanırım
bu ölçü ile yüksekliği yakalıyoruz ama kesit genişliğide 3,3cm artıyor, araca extra yük demek, bu tekeri döndürürmüki bizim kocaoğlan!
ayrıca yanak yüksekliğide 285 75 16 ya göre 1,3x2=2,6cm artıyor, arazide sorun olurmu acaba!

Tuğsan neden sıcak bakmadın 15' e dönmeyi?

selamlar.
Mesut

Kesit yüksekliği iyidir konforu arttırır. lastikleri metrik değilde inch ölçüleriyle alırsan esas olan çap olduğundan 15 ile 16 jantın sözü edilmez ,Ebat marka seçebilmekte güzel bişey.

Tek kontrol etmen gereken lasiğin iç kısmındaki muhafaza sacı 15 i kurtarmalı. bu tamamsa sorun yok, tamam değilse flanşla çözülebilir. Toyotaya uygun bijon aralığında uygun fiyatlı saç jantta bulunabilir LR gibi değil, kamyon bijonuyla uğraşmamış Japon, 16 larıda yol için tutarsın, tutmam dersen Tuğsan talip olmuş zaten .

Selamlar.

Not: Dergiden birde CT Cd si çıktı tekrar saolasın. ;D ;D

Abi benim şahsi fikrimi sorarsan eğer,ben geniş lastiği arazide sevmiyorum(dar+yüksek yanak tercihim),ayrıca bizim kasa(vx80)zaten çok büyük.Aracı gösteren biliyorsun birazda jant.Ufak jant+büyük lastik benim hoşuma gitmiyor.Teknik farklılıklarıda burada yazmaya kalkarsam çok uzun tartışmlar çıkar.Sonuçda 15 jant kullanıp memnun olanlar var,beni karıştırma,daha deneyimli uzman arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Yavuz ,Tuğsan bilgiler için her ikinize de teşekkür ederim.

Yavuz, sen daha önce bahsetmeyince bende cd derginin içinden düştümü yolda kayboldumu acaba diye düşünmüştüm, bana Birden den öyle geldi ben de ayırmamayayım son sahibine birlikte gitsinler istedim, beğenmişsindir umarım,

selamlar.

kemal52' Alıntı:
bu ebatı ben kullanıyorum goodyear wrangler mtr çokta memnunum istersen goodyear a bir bak

goodyear a da baktım ancak onunda şu an TR ye gelmediğini öğrendim,
siz ne zaman ve nereden almıştınız lastiklerinizi?

selamlar.
Mesut

Felice' Alıntı:
Yavuz, sen daha önce bahsetmeyince bende cd derginin içinden düştümü yolda kayboldumu acaba diye düşünmüştüm, bana Birden den öyle geldi ben de ayırmamayayım son sahibine birlikte gitsinler istedim, beğenmişsindir umarım,

selamlar.

Bir hafta sonra farkettimde ondan ;D ;D

çok güzel bir dvd, direk CT değil, ama güzel röportajlar var. 3-5 defa izledim ;D Derginin zaten her satırını ezebere biliyorum artık ;D

Selamlar

Felice' Alıntı:
goodyear a da baktım ancak onunda şu an TR ye gelmediğini öğrendim,
siz ne zaman ve nereden almıştınız lastiklerinizi?

selamlar.
Mesut
ben geçen sene ordu da goodyear bayisinden almıştım fabrikadan gelmişti gerçi kalmamış olabilir herhangi bir goodyer bayisine giderseniz fabrika stok drumunu onlar bilgisayardan bakıyorlar yoksa ne zaman gelebileceğini söylüyorlar kolay gelsin

kemal52' Alıntı:
ben geçen sene ordu da goodyear bayisinden almıştım fabrikadan gelmişti gerçi kalmamış olabilir herhangi bir goodyer bayisine giderseniz fabrika stok drumunu onlar bilgisayardan bakıyorlar yoksa ne zaman gelebileceğini söylüyorlar kolay gelsin

bilgilendirme için teşekkür ederim

285/75/16 ben de istiyorum... belli bir süre 255/85/16 baktıktan sonra bu ebadın tam bir macera olduğunu anlayarak ne yazık ki istemememe rağmen 285 gibi geniş bir lastik alacağım herhalde.. Bridgestone Dueller da ve Goodyear wrangler da var.. bir ara sahibinden de Federal'in de 285/75/16 sı 270 tl ye satılıyordu. Bugün baktım ilan yok... bitmiş midir nedir.. ne biçim ülkedir bu? ne lastik var ne parça var, varsa da çok pahalı... insan kafayı dağıtmak için bir hobi ediniyo sinir sahibi yapıyorlar adamı... neyse.. :smiley: gezenbilir iyidir ama...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,641
Kaydolan Son Üyemiz
kimsesiz69

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.