MTV'nizi İndirimli Ödemek İstermisiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,756
Ynt: MTV'nizi İndirimli Ödemek İstermisiniz?

kabasakal73' Alıntı:
Arkadaşlar,
Şimdi vergi dairesinden geldim.
kullandığım dodge 4x4 çift kabin pikap için vergi diliminin düşürülmesi amacı ile
dilekçe ve ekinde de kasko değerini gösterir sigorta şirketi onaylı yazı ile vergi dairesine gittim.
yazıyı alıp sistemden aracıma baktılar ve bana verdikleri cevap
"aracınız kamyonet olduğu için maalesef bu uygulamadan yararlanamazsınız!
bu uygulama sadece otomobil ve 4x4 arazi araçları için geçerlidir!" oldu.
konu ile ilgili yazıyı da bana gösterdi.
83 model için alınan bu kadar yüklü bir vergi bence ayıp değildir de nedir?
bilginize arkadaşlar,
selamlar
bilge

doğrudur sadece otomobiller için geçerli bu indirim olayı...sizin aracın vergisi ne kadar çıktı?

Etiketler

yıllık 436 TL vergi çıktı,
kasko değeri 2500 TL olan bir araç bu sonuçta :(

kabasakal73' Alıntı:
yıllık 436 TL vergi çıktı,
kasko değeri 2500 TL olan bir araç bu sonuçta :(

vallahi çok...ama sanırım eski araçların kullanım tarzı otomobil dışında olanların hepsini bakımsız gereksiz hurda araçlar olarak görüyorlar sanırım ve trafikten çekilsin diye vergisini yüksek tutuyorlar gibi geliyor...öyle hissediyorum. kullanım tarzını hususiye çevirme şansı yok mu acaba. 2500 tl de az geldi gözüme. satarmısınız 2500-3000 e peki?

aracın kasko değeri 2500 TL ama benim için değeri daha çok.
diğer aracımı da satıp navara almak istiyordum ama navara alsaydım herhalde kıyamaz ve asfalttan indiremezdim.
ama doç'umla heryere girebiliyorum, hem de içim sızlamadan! motor tekmarşta çalışıyor hem de lpg de, sadece dal çizikleri var o da bir rütuşun rahatlıkla kapatabileceği kadar. her türlü işimi rahatlıkla görüyorum. hiç bir şikayetim yok. sadece vergiler üzüyor beni, satarsam tek nedeni budur...

benim aracımda 2006 l200 magnum 4x4aracımın ruhsatında cinsi kamyonet yazıyor kullanım amacında yük nakli hususi ibaresi mevcut için vergi indiriminden yaralanamayacağım söylendi 2100 tl vergi çıktı yardımcı olursanız sevinirim kasko bedeli 24.500tl yaralanmam gereken indirimden yararlanamıyorum

drbilgin' Alıntı:
benim aracımda 2006 l200 magnum 4x4aracımın ruhsatında cinsi kamyonet yazıyor kullanım amacında yük nakli hususi ibaresi mevcut için vergi indiriminden yaralanamayacağım söylendi 2100 tl vergi çıktı yardımcı olursanız sevinirim kasko bedeli 24.500tl yaralanmam gereken indirimden yararlanamıyorum

aracınız kamyonet ve yük nakli ibaresi var ....bu indirim kamyonetler için geçerli değil ne yazık ki

aracımı tamamen hususi amaçla kullanıyorum ruhsatım üzerinde değişiklik şansım var mı??

drbilgin' Alıntı:
aracımı tamamen hususi amaçla kullanıyorum ruhsatım üzerinde değişiklik şansım var mı??

emin değilim kullanım tarzını hususiye çevirebilirsiniz belki ama bayağı bi masraf ödersiniz çünkü ticari araçların ötvsi hususilere göre düşük dolayısıyla ticariden hususiye dönerse bu ötv farkını isteyecektir doğal olarak

sevgili cincin hem geçen yıl hem bu yıl vergisini indirimli şekilde ödemiş babamda sigorta acentesinden kasko beyan formu almış yarın maliyeye başvuracak (kendisi benimle aynı marka aynı model aynı özellikte araca sahip ruhsatımızda aynı ibareler mevcut ondan şevk alarak biraz daha babama ısrar ettim sigorta acentesi belgeyi vermiş cincin bakırköyde yatırmış vergisini konyada kabul etmezlerse alacağım uçak biletini oradan yatırsın yaşadığım yerde insanların çalışmaksızın devlet üzerinden geçindiklerini görünce fazladan tek kuruş vergi vermek istemiyorum açıkçası benim düşüncem eğer maliye bir aracı arazi taşıtı olarak değerlendiriyorsa vergi indiriminden kaçınamaz

1996 model jeep grand cherokee sahibiyim. 2011 yılı mtv indiriminden faydalanmak için Ankara'da bulunan bir sigorta şirketiyle görüştüm fakat Türkiye Sigorta ve Reasüransların yayınladığı listede 96 model araçların bulunmadığı ve bunun için belge veremeyeceklerini bildirdiler. Bu konu ile ilgili ne yapmalıyım?

koken' Alıntı:
1996 model jeep grand cherokee sahibiyim. 2011 yılı mtv indiriminden faydalanmak için Ankara'da bulunan bir sigorta şirketiyle görüştüm fakat Türkiye Sigorta ve Reasüransların yayınladığı listede 96 model araçların bulunmadığı ve bunun için belge veremeyeceklerini bildirdiler. Bu konu ile ilgili ne yapmalıyım?
yazınız uzerine gib den kasko degerleri sorgulama ekranı na girip kontrol ettim orada 96 model grand cherokee 5.2 19.500tl gozukuyor yani sigorta sirketinde bir yanlıslık olabilir, ama yinede arastırmada fayda var.

99 Grand c. 4.7 için 6 aylık 1580 tl ödeyecektim. Başvuruda bulundum 6 aylık 1098 tl ödedim.

koken' Alıntı:

bende de 96 zj var türk. sigorta ve reasüransın listesinden buldum ve verdim dilekçemi. ayrıca sigorta acentesiyim. arzu ederseniz size kargo yapayım. Gittiğiniz sigorta şirketi mevuzuyu bilmiyor olabilir. baktığı yerin birkaç satır atında ayrıca bir excel tablosu var 96 ve daha eski modelleri kapsayan. ona bakması gerekiyordu. vaktiniz varsa ruhsatı fakslayın bana kargoyla 1 günde elinizde olur belgeniz...
0533 282 31 47

mertbirincioglu' Alıntı:
alo maliye ile konuştum vergi sadece 1 basamak aşağı düşüyor 2 kademe birden düşmüyor. %5 ünden yüksek olsa bile....
ayrıca vergisi ödenecek aracın kaskolu olmasına gerek yok öyle bir şart yok.
herkese kolay gelsin
Mert selam,
Doğrudur, bende öyle biliyorum... İki kademe inmiyor... Kasko yapılıp yapılmaması ilede alakası yok... Sağol...

Mert bey teşekkürler sigortacıya tekrar gittim ve sizin yazınızıda göstererek ve tarif ederek dediğiniz listeyi buldular ve dileçeyi hazırladılar. ilginiz için teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR