MTV HAKKINDA BİLİNMEYEN YADA EKSİK BİLİNEN KONU ÖNEMLİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mybrada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,365
Ynt: Mtv Hakkında Bilinmeyen Yada Eksik Bilinen Konu Önemli

arkadaşlar vergi dairesine gidince dilekçenizi mutlaka evrak servisinden geçirtin, ve numara alın. geçirtmezseniz, olurda yine de onaylarlarsa işlem görmemiş gibi davranıp sonradan size borç çıkartabilirler! dikkat.

Etiketler

Dilekçeyle gidince orada peşin mi ödüyoruz.Yoksa orada da taksit yapabılıyormuyuz kredı kartına?
Bu arada deilekçe nasıl olacak?

Matbu dilekçe mevcut dairede.
İşlendikten sonra GiB gov tr de düzeltilmiş hali çıkacakmış oradan kartla taksit oluyor.

Gitmeden önce GiB.gov.tr de TSB listesine bakacağım işlendiğini görünce gideceğim. Boşa gidip gelmemek için.

Ynt: MTV HAKKINDA BİLİNMEYEN YADA EKSİK BİLİNEN KONU ÖNEMLİ

Dilekçeyle birlikte bu ay Mtv 594tl ödedim. 2000 model 4,7 ye...

Xperia Z

Aracımın modelini trafikteki memur ruhsata sadece L200 diye Yazmış. Vergi dairesi kabul etmedi. Trafik şiveye gittim baya uğraştım ruhsata 4x4 ve model uzantısını yazdırdım kabul etmek zorunda KALDILAR.
2860 tl yerine 2040 tl ödüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba tekrar

Sorunsuzca GiB.gov.tr den düzeltme yapılmış haliyle ödedim az önce.

Bende patrolun yanında bir de koltuklu doblo var, maliyedeki memurlar bu indirimden sadece arazi aracı, otomobil ve kaptıkaçtı yararlanabiliyor diye dilekçemi almadılar. Sonuçta l200 de Doblo da kamyonet diye geçiyor ruhsatta.

L200 ama 4x4
Benden kamyonet vergisi alsınlar razıyım. Hiç indirim istemem
Yukarıdakileri okursanız anlarsınız. 4x4 l200 den gem de 2011 modelden istenen vergi 2860 tl!....

Anladım Burak Bey, ama bu konudan birçok 4*4 kamyonet kullanıcısının bilgisinin olduğunu sanmıyorum. Bu arada Doblonun kasko değeri 14.000 TL yıllık 945 TL vergi ödüyorum. En iyisi satmak valla...

0 km E180 Mercedesle aynı vergiyi ödüyorum.
2004 Doblo jtd 14.000 TL
2015 Mercedes 180.000 TL

Zoruma gitti...

herol' Alıntı:
Bende patrolun yanında bir de koltuklu doblo var, maliyedeki memurlar bu indirimden sadece arazi aracı, otomobil ve kaptıkaçtı yararlanabiliyor diye dilekçemi almadılar. Sonuçta l200 de Doblo da kamyonet diye geçiyor ruhsatta.

cok sanslisiniz yapmislar bu indirim sadece otomobiller icin gecerli diye biliyorum 4x4 olsa bile kamyonetler icin gecerli olmamasi lazim tekrar arastirip cevap yazacagim
evet ruhsatta arazi tasiti ibaresi varsa kamyonetler icinde gecerli yani N1G sinifida bu indirimden yararlanabiliyor ancak bazi vergi daireleri bunu kabul etmiyorlar

4x4 kamyonetlerden 4x4 jip vergisi aldıkları için yapıyorlar. Bana özel değil. Bütün 4x4 kamyonetler için geçerli bu sistem. 52000 tl iki ci el Değeri olan araçtan iki ci elde 200.000 tl olan araçla aynı vergiyi alıyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR