MTV HAKKINDA BİLİNMEYEN YADA EKSİK BİLİNEN KONU ÖNEMLİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mybrada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,363
Ynt: MTV HAKKINDA BİLİNMEYEN YADA EKSİK BİLİNEN KONU ÖNEMLİ

4x4 kamyonet mtv si otomobilmis gibi alınıyor ama kamyonet olduğu için indirim yok demek ne demek ? Şaka gibi.

Etiketler

Haaa siz bunu bilmiyordunuz....
2011 model
50.000 tl lik 2,5 dizel 4x4 Pickup dan devletimiz 2011 model 150.000 tl lik touareg ile aynı vergiyi alıyor. Diğer taraftan kamyonet muamelesi yapıyor. 1. Köprüden geçirmiyor
Yollardaki Hız limitini düşük tutuyor
Her sene muayeneye çağırıyor

Amaaaa vergiyi alırken 3 misli fiyatındaki Aracın vergisini talep ediyor ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sen Series e geri dön :smiley:

Bu arada yazılanlar doğru. Toparlamak gerekirse TSB kasko değelerini en geç 15 ine kadar her yıl belirler ve Vergi Dairelerine bildirilir. Sonra enin olmak için herhangi bir sigortacıdan alacağınız ve aracımızın kasko değeri ile TSB tarafından belirlenen değer arasında %5 ve daha fazla değer olduğuna dair dilekçe yi "kaşeletip, imzalatıyorsunuz"

Sonra vergi dairesinde sıraya girip gişedeki memura bu evrak ile birlikte kimlik ve ruhsat fotokopisini ibraz edip verginizi 1 alt dilimden ödüyorsunuz.

Maalesef 2 alt dilime dahi denk gelse en fazla 1 alt dilim yansıtılıyor.

2nci taksit için aynı işleme gerek yok.

Bu arada ticari vasfı olan araçlar ki buna "kamyonetler de" dahil bu indirimden faydalanamıyorlar.

Emre series i duyunca ürperiyorum açıkcası. Hiç işim olmaz bidaha o kadar eski arabayla.
Aracım ticari değil hususi. Ruhsatımda 4x4 ibaresini koymamış memur. Acaba diyorum bu Yüzden sıkıntı doğar mı.
Fakat arabayı aldığımda trafik tescil den aldığım evrağı vergi dairesine işletirken memura sormuştum emin olmak için vergisi ne kadar diye. 2620 Demişti. Demekki onların sisteminde dörtçeker olduğu görünüyor.
Şimdi Sigortacımdan formu bekliyorum. Çıksın da şansımı deneyeyim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ynt: Mtv Hakkında Bilinmeyen Yada Eksik Bilinen Konu Önemli

Arkadaşlar 2000 model 4.7 ye mtv ödeyen varmı ocak 2015?Varsa kaç tl ödedi?

Normalde senelik 4296 kaskodan degerinden düşerse bir alt kademeden yani senelik 2985 tl den odersiniz

PIKACU' Alıntı:
Normalde senelik 4296 kaskodan degerinden düşerse bir alt kademeden yani senelik 2985 tl den odersiniz
şimdi e devletten girip baktım 1667Tl gözüküyor..Bu kasko bedelini aşıyor şimdi hangi değer üzerinden hesap yapacagım?

.....

Ekran Alıntısı.JPG

Ekran Al?nt?s?1.JPG

Aslinda 1667 tl 16yas ve buyuk araçların mtv si. Sizinki 15 yaşında… ama gib de yanlis olmaz diye dusunuyorum

PIKACU' Alıntı:
Aslinda 1667 tl 16yas ve buyuk araçların mtv si. Sizinki 15 yaşında… ama gib de yanlis olmaz diye dusunuyorum
anladıgım kadarıyla aracın yılının oldugu yılı 1.yıl diye sayarsak benım araç 16 yaşında oluyor.Ondan dolayı düşüyor herhalde...

Doğrudur olabilir. Zaten hic anlamam tablolara neden yil yazmazlar diye. Yasimizin hesabını bile zor yapiyoz zaten :smiley:

erolkan' Alıntı:
şimdi e devletten girip baktım 1667Tl gözüküyor..Bu kasko bedelini aşıyor şimdi hangi değer üzerinden hesap yapacagım?
Kasko değerinizi bulunuz: https://www.sigortadukkanim.com/merak-ettiklerin/arac-kasko-deger-listesi Buradan chrysler altında jeep var, baktığınızda 29 bin TL çıkıyor.
Kasko değerinizin %5'i = 1450 TL
2015 ödemeniz gereken MTV bakınız: http://www.otoguncel.com/2015-yili-motorlu-tasitlar-vergisi-mtv-tutarlari/
Aracınız 2000 model 16 yaş ve üstü dilime giriyor. +1 ekleyiniz yaş için. Ödemeniz gereken vergi normalde 1667 TL. Bu değer kasko değerinin %5'inden yüksek. O zaman motor hacmi olarak bir alt motor hacminin vergisini ödeyeceksiniz.
Bu değerde sizin için yıllık 1189 TL.
Yalnız bu vergiyi ödeyebilmeniz için sigortacınızdan aracınızın kasko değerini gösterir bir belge alıp bir alt dilimden vergi ödemek istediğinize ait dilekçeyle birlikte vergi dairesine vermeniz gerekiyor. Bu dilekçe yılda 1 kez veriliyor.
Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR