Ynt: Mtv Hakkında Bilinmeyen Yada Eksik Bilinen Konu Önemli
arkadaşlar vergi dairesine gidince dilekçenizi mutlaka evrak servisinden geçirtin, ve numara alın. geçirtmezseniz, olurda yine de onaylarlarsa işlem görmemiş gibi davranıp sonradan size borç çıkartabilirler! dikkat.
Ynt: MTV HAKKINDA BİLİNMEYEN YADA EKSİK BİLİNEN KONU ÖNEMLİ
Aracımın modelini trafikteki memur ruhsata sadece L200 diye Yazmış. Vergi dairesi kabul etmedi. Trafik şiveye gittim baya uğraştım ruhsata 4x4 ve model uzantısını yazdırdım kabul etmek zorunda KALDILAR.
2860 tl yerine 2040 tl ödüyorum.
Bende patrolun yanında bir de koltuklu doblo var, maliyedeki memurlar bu indirimden sadece arazi aracı, otomobil ve kaptıkaçtı yararlanabiliyor diye dilekçemi almadılar. Sonuçta l200 de Doblo da kamyonet diye geçiyor ruhsatta.
Anladım Burak Bey, ama bu konudan birçok 4*4 kamyonet kullanıcısının bilgisinin olduğunu sanmıyorum. Bu arada Doblonun kasko değeri 14.000 TL yıllık 945 TL vergi ödüyorum. En iyisi satmak valla...
herol' Alıntı:
Bende patrolun yanında bir de koltuklu doblo var, maliyedeki memurlar bu indirimden sadece arazi aracı, otomobil ve kaptıkaçtı yararlanabiliyor diye dilekçemi almadılar. Sonuçta l200 de Doblo da kamyonet diye geçiyor ruhsatta.
cok sanslisiniz yapmislar bu indirim sadece otomobiller icin gecerli diye biliyorum 4x4 olsa bile kamyonetler icin gecerli olmamasi lazim tekrar arastirip cevap yazacagim
evet ruhsatta arazi tasiti ibaresi varsa kamyonetler icinde gecerli yani N1G sinifida bu indirimden yararlanabiliyor ancak bazi vergi daireleri bunu kabul etmiyorlar
Ynt: MTV HAKKINDA BİLİNMEYEN YADA EKSİK BİLİNEN KONU ÖNEMLİ
4x4 kamyonetlerden 4x4 jip vergisi aldıkları için yapıyorlar. Bana özel değil. Bütün 4x4 kamyonetler için geçerli bu sistem. 52000 tl iki ci el Değeri olan araçtan iki ci elde 200.000 tl olan araçla aynı vergiyi alıyorlar.