MSG NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SNM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,753

SNM

Ana Kamp
Mesajlar
70
Tepkime Puanı
0
ÇİN TUZU

MSG NEDIR BILIYOR MUSUNUZ?

Bu MSG denen illeti piyasalarda, daha masum bir ifade tarzı olsun diye ÇIN TUZU adıyla satıyorlar.
Piyasada bazı dönerciler de bunu kullanıyorlar. O kadar lezzetli oluyor ki, insanın bir yerine 2-3 döner yiyesi geliyor. Ayrıca ithal olarak gelen BUTUN GIDA MADDELERİNDE BU MSG VAR (Peyniri, eti, konservesi vs.)

MSG NEDİR?
MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var. MONO SODYUM GLUTAMAT
Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.

MSG ZARARLI MI ?
Aşağıdaki bilgileri okuduktan sonra kararı siz verin!
Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON, SARA (Epilepsi)
Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet. Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar. Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.
Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta. Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.
 

Etiketler
Ynt: MSG NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?

peki madem bu kadar zararlı kullanılması neden yasaklanamıyo ?
 

Ynt: MSG NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?


Zararlı olmayan bir şey nerdeyse yok gibi.Lütfen çok dikkat edin arkadaşlar.
 

Ynt: MSG NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?

unal' Alıntı:
peki madem bu kadar zararlı kullanılması neden yasaklanamıyo ?
güzel soru ::smiley:
bu madde için Amerikan sağlık bakanlığının izin verme durumuna bakmalı malum bizimkiler ancak yıllar sonra uyanıyorlar.
 

Ynt: MSG NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?

Akla ilk gelen soru?? Belirtilen maddenin yararları ve zararları konusunda fazla bir bilgiye sahip değilim.
Ancak böyle bir uyarıyı tedbiren de olsa dikkate alarak, çok fazla katkı maddesi içeren ürünlerden olabildiğince uzak durmanın faydalı olacağı inancındayım. Artık ne yazık ki ticarette bir çok firma tarafından düşünülen tek nokta kar etmektir. Bizlere düşen bilinçli ve dikkatli olmak, seçici davranmaktır.
 



Ynt: MSG NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?



Arkadaşlar, sadece bu konuda değil,günlük yaşamımızda her konuda çok dikkatli olmak gerekiyor, çünkü ''y a ş a m ı n y e d e ğ i y o k''.
 


Ynt: MSG NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?

Bu katkılar bizden çok önce Avrupa'da kullanılmaya başladı. İtalyanların MSG katılmış makarnalarını yiyenler anlata anlata bitiremiyorlardı.

Umarım insanımızın genetik yapısını daha fazla tahrip etmeden bu tür yapay lezzetlendiricilerin yasaklanması konusunda adımlar atılır.
 

Ürünlerin raf ömrünü koruması için bu tarz katkı maddeleri tükettiğimiz çoğu şeyde var. Gene en iyisi herşeyin doğalı kapısına çıkıyor.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,491
Mesajlar
1,518,789
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst