Motosikletle Karavan Çekilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan focus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,746

focus

Zirve
Yer
Ankara
Bu konuyu motosiklet bölümünde mi yoksa karavan bölümünde mi açsam karar veremedim. Daha önce belgesellerde görmüştüm motosikletle karavan çekildiğini. Türkiye'de böyle bişey mümkün olabilir mi? İnternette iki küçük çekme karavan buldum. Başoğlunun ürettiği Carettanın ağırlığı 375 kg. Erbanın ürettiği modelin ağırlığını göremedim ama fotolarda Fiat 126'nın çekebileceği gözüküyor.
Şimdi Fiat 126 600-700cc, 26 hp motora sahip, e bu arabadan daha güçlü motosikletler var. Aşağıda linklerini verdim.
Bi de şu var. Farzedelim ki çekebilir. E o zaman motosiklete nası çeki demiri yapılır?
Ne dersiniz?

http://www.basoglucaravan.com.tr/indexx.php?f=1fc85430c8be6a6fd77c3235a7c63779&l=1&sayfa_id=33&g_id=3&id=1
http://www.erbakaravan.com.tr/index.php?p=product_view7&lang=tr&CatID=0&PID=42

Etiketler
Ynt: Motosikletle Karavan Çekilir mi?

1991 ile 1997 yılları arasında 126 BIS kullandım. 150.000km yol yaptım. 702cc ve 2 silindirlidir. Motor arkada ve çekiş de arkada. Bu şekliyle çok dengeli. Bununla karadeniz yaylaları da dahil olmak üzere birçok yeri gezdim. Yanlış hatırlamıyorsam araba 650kg ağırlığında. 350kg ağırlığında bir karavanı da çekebilir diye düşünüyorum. Benim şahsi görüşüm. Belki çok dik rampalarda sorun çıkabilir. Bununla birlikte artık 126BIS almak isteyen varsa da tavsiye etmiyorum. En yenisi 25yaşında ve bence buna güvenilip yola çıkılmaz. ;)

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Ancak siz beni yanlış anlamışsınız. Benim sormak istediğim motosikletle karavan çekilebilir mi? Yukarıda bahsettiğim iki karavandan bir tanesini bir Fiat 126 çekiyordu. Ben de bir kıyaslama yaparak 126'nın çekebildiği bir karavanı aynı hacme sahip bir motosiklet de çekebilir mi acaba diye düşündüm. Tabi ağırlık merkezi vs. gibi problemler de çıkacaktır mutlaka.

F1030020.JPG

http://www.lazymotorbike.eu/tips/camping/

Teknik olarak mümkün olsa bile bunun hiç güvenli olacağını sanmıyorum. Kendi başına dengede duramayan bir araça romork takmak ne kadar güvenli? Dengenizi kaybettiğiniz anda sizi ezecek şeyi arkanızda taşıyor olursunuz. üstelik çeken aracın çekilenden daha ağır olması gerekir. aksi halde arkanızdaki karavana yön vereceğinize o sizin arkanıza yön verir. Son olarak gördüğünüz fotoğraflar bir pazarlama taktiği bence yoksa o aracın o romorku çekebileceğini göstermez. Bis ağır bir romorku bir yerden bir yere götürebilir çünkü güçsüz olsa da vitesleri vardır. Ama olması gerekenden çok daha yavaş gider ve uygun güçteki çekiciden çok daha fazla benzin yakarsınız.

Benim aklıma gelen sorunlardan biri de sert bir rüzgar halinde çekilen karavanın motosikleti savurması olabilir. Bu da, belirttiğiniz gibi karavanın motosiklete yön vermesine benzer bir durum yaratır.

Özdal Bey ikinci fotodaki alet ne güzel bişey. Ama bunu Türkiye'de kim yapabilir ki?

Dikkatimi çeken bir husus: Her iki fotoğrafta da römork ve karavanı çeken motosikletler Goldwing yanlış bilmiyorsam. Bu motosikletin, motosiklet dünyasının en güçlü aleti olduğunu varsayarsak sanırım benim sorum cevaplanmış oluyor: "Motosikletle karavan çekilmez , Goldwing'in varsa o ayrı." :smiley: :smiley: :smiley:

Bence tersi daha mantikli. Yani moto karavana motorsiklet baglamak. Karavanla bir nevi motoru cekmek. Hem guvenli hem pratik.

dik bir rampada durmanız gerektiğinde karavanın ağırlığı motosikleti sürükleyecektir diye tahmin ediyorum.

Çeki demiri yapılabiliyor.

[attachment=1]

Bu tip bir romork kullanılabilir.

[attachment=2]

Ama bu hacimler dışında ülkemizin yol şartlarında sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.

[attachment=3]

r66.jpg

Harley832t3.jpg

Benim babam 6-7 yıldır 200 kilo römorku çekiyor. Günde ortalama 50 km. Ama tehlikeli, tavsiye etmem

hem karavan merakı hem motosiklet sevdalı biri olarak ben son noktayı koyayım,
teknik olarak evet
rahatlık ve tehlike açısından hayır
karavan çekilirmi çekilir, 250cc motor bile başoğlunun carettasını çeker,
fakat çok tehlikeli, her an sizi düşürebilir, arkada salınım yaptığı zaman çok kolay dengenizi bozar, çukurlara dikkat etmeniz lazım, ani frenleme yaptığınızda arkadan sizi iten bir kütle olacaktır, çok yavaş giderek işinizi görür ama bir saatlik yol bile size eziyet olur,
kamp yapmak için motoru aşırı yüklediğinizde bile yolculuklarda sıkıntı yaşıyorsunuz birde arkadan karavan çekmeyi hayal bile edemiyorum.

Merhaba konu baya bir eskiymiş fakat ben siteye yeni üye oldum. Focus arkadaşımız acaba motosikletine karavan aldı mı yorumları nedir? Bende Motosikletime karavan düşünüyorum. Bende Suzuki V Strom DL1000 var. Biraz araştırma yaptım. PİNO2010 VE CARETTA 1200 karavanları gözüme çarptı bunlara isteğe bağlı fren sistemi de takılabiliyormuş ve yerli üretim. Bu karavanlardan kullanan var mı? Motosikletinde daha önce karavan kullanan arkadaşlarımız var mı ?Deneyimlerini öğrenmek isterim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR