Motosiklet Ile Krakow

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan toaxe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 299

toaxe

Ana Kamp
Merhaba ;

27. Haziran - 8. Temmuz 2025 arasında gerçekleştirdiğim gezimi yazıları tamamlar tamamlamaz sizle paylaşacağım.

Saygılarımla.

Toaxe / Ercüment Oğuz

Etiketler

YENİ BİR YOL HİKAYESİ

Arkadaşım Alpaslan’ la, aradan geçen bir hayli süreden sonra tekrar birlikte yol yapmaya karar verdik. Bu kez rotamız 27 – 28 – 29 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Moto Camp Bulgaria.

Alp uzun süredir düzenli olarak bu kamp’ a katılıyor, benim içinse ilk olacaktı. Günler yaklaşıyor ve her zaman yaptığımızın aksine biz hiç haritaları açıp program yapamıyoruz. Çünkü Alp Kuşadası’ nda yaşıyor benim de bazı hastane tetkiklerim var.

Daha önceki seyahatlerde kullandığımız Motosikletlerimiz Alp de BMW 1150 GS benimse Suzuki C800 İntruder.. Evet uyumsuz bir çift ama biz bu güne dek yolculuklarımızda eğlenmeyi başardık.. Bu kez Alp bir sürpriz yapıp bu seyahate Honda CB 125 F ile geliyor. Evet küçük ama çok sağlam bir yol arkadaşı.

Bazı problemlerden dolayı Alp yola benden önce çıktı. Önce Sofya’ya, oradan da İdilevo’ ya Moto Camp Bulgaria’ ya geçti.

Ben de Sıcağın zirve yaptığı günlerden olan, 27 Haziran’ da yola çıktım. Hedef Moto Camp Bulgaria. Sıcaktan ve İstanbul trafiğinden etkilenmemek için sabah saat 06,00 gibi yola çıktım. İlk durağım Lüleburgaz, orada okul yıllarımdan ev arkadaşım Gürel ve eşi İnci ile kahvaltı yapacağım. Tahmin ettiğim saaatten önce Lüleburgaz’ a vardım. Yılların biriktirdiği konular çok, kahvaltıyı ve sohbeti kesip yola tekrar çıkışım saat 11.00 oldu. Kapıkule gümrük çıkışı ve Bulgaristan gümrüğüne ulaştığımda saat yaklaşık 13.00 olmuştu. Araç geçişi için gerekli olan Yeşil Sigortayı Bulgaristan da yaptırdım. Böyle olunca pasaport gümrük geçişinde tutuluyor ve sizde gümrük alanının çıkışında olan acenteye kadar yürüyerek yada aracınızla giderek sigortayı yaptırıyorsunuz.. Ben yürüdüm siz yapmayın..:( Yeşil sigorta bedeli 15 gün için 26.-Euro. Sanıyorum Turing’ de bu rakam 38.- Euro.. Tekrar geri dönüp sigortayı gösterince pasaportu teslim alıp yola çıkabiliyorsunuz.

1754574766880.jpeg

İlk gün için yolum.. Yaklaşık 550 km.

Sınırı geçtikten az sonra navigasyonu ayarlarken yanımda kocaman bir BMW ile bir arkadaş duruyor. İsmi Can, o da aynı yere gidiyor ama motosikletlerimiz ve hızlarımız o kadar farklı ki ayrı gitmeye karar veriyoruz. Sıcak ve üzerimdeki motosiklet kıyafetleri ile yol bitmek bilmiyor.. O kadar sıcak ki içtiğim 3 büyük şişe suya rağmen hiç tuvalete gitmedim ter olarak attım.. Yol boyu onlarca her tipten Motosikletle karşılaştım, kesinlikle herkes birbirine selam vermeden geçmiyor. Bizde artık unutulan bir uygulama olsa da tüm Avrupa da uygulanıyor ve insana kendini daha iyi hissettiriyor. Birilerinin sizi önemsediği duygusu güzel bir şey. Nihayet Kamp’ a varıyorum ve Alp’ le buluşuyoruz. Burada ayrıca Türkiye den gelen Aksel ve Caner ile tanıştım. Biraz dinlenip Çadırımı kuruyorum. Artık dinlenme zamanı..

Ve sürpriz.. Gece bir fırtına çıktı, arkasından da sağlam bir yağmur. Başlangıçta o sıcaktan kurtulduğum için güzel olmasına rağmen yıllar sonra ilk kez kurduğum çadırımın su alması ve uyku tulumunun ıslanması ile gece kabusa döndü.. çadırı terk etmedim ama ıslak uyku tulumu ile yatmak açıkçası işkence gibiydi. Üstelik ertesi gece de aynı senaryo gerçekleşince çadırda olmaktansa, uyku tulumu ve matımı kaptığım gibi motosikletimin altında durduğu sundurmada taşın üzerinde yatmayı tercih ettim. Bilsem çadırı hiç taşımazdım….

Bu arada arkadaşlar Moto Camp’ da konaklama fiyatı; Çadır yeri, Sabah kahvaltısı, Akşam yemeği olarak 30.-Euro/gece. Ayrıca birkaç odası var ama fiyatlarını bilmiyorum. İçecekler ekstra. Kamp alanında iyi düzenlenmiş ayrıca tertemiz Duş ve Tuvalet alanı var. Akşamları katılımcılar Yolculuklar yada Motosikletler üzerine sunumlar yapıyorlar. Kamp alanı yemyeşil ve bize göre oldukça kuzeyde olduğu için bizde artık çiçeklerini çoktan dökmüş olan Ihlamurlar burada daha yeni açmış, ortalık misler gibi kokuyor.

Gittiğimin ertesi günü hiçbir şey yapmadan tembel tembel vakit geçirmeyi tercih ettik. Kamp katılımı çok güzel, neredeyse her marka ve model motosiklet var. Sepetli Ural da var, Mad max deki gibi süslenen motosiklet de.. En çok ilgi çeken motosikletlerden birisi Alp in küçük Honda sı, Herkes bu kadar küçük motosikletle ve cesaret edip geldiği için Alp’ i kutluyor. Herkes onu Alpi diye çağırıyor. Bu arada ertesi günü içinde yol programı yaptık.
1754574962628.jpeg

1754575093162.jpeg

1754575193188.jpeg

1754575216021.jpeg

29. Haziran Pazar sabahı Kahvaltı sonrası, Aksel’ in katılımı ile 3 motosiklet Romanya’ya doğru yola çıktık. Yaklaşık 120 km yol yaptıktan sonra Tuna nehrini geçeceğimiz Feribota ulaştık. Bulgaristan Romanya arasında Tuna’ yı geçmek için dört adet köprü ve dört tane feribot geçişi varmış (elbette yanılıyor olabilirim). Buradaki Feribot oldukça eski ama işlevsel. Tek bir yönde rampası var. Önce Tırlar yükleniyor, bunlar teknenin içinde dönüş yaparak sıralanıyor sonra bizleri alıyorlar. Son tırlar kafadan giriyor ama çıkarken geri geri çıkıyorlar..

Geçiş oldukça yavaş ve Tuna burada çok ama çok kirli. Feribot geçişi 10.- Euro ama 3.-Euro da sürücü bedeli alıyorlar.
1754575283432.jpeg

Tuna’ yı geçtikten sonrası Romanya. Artık gümrük yok Ülkenin güneyi bizim köylerimiz gibi, Tarım ağırlıklı kuzeye göre daha fakir bir bölge, bunu yol üzerinde karpuz yüklü at arabaları, karşılaştığımız köylüler ve evlerden gözlemek mümkün. Yol neredeyse biri bitmeden diğeri başlayan yerleşimlerle dolu. O nedenle yol boş olmasına rağmen hızımız 50 – 60 km civarında. Kuzeye yaklaştıkça trafik artıyor, insan yapısı da değişiyor, daha modern bir Romanya farkediliyor. Nihayet Ramnicu Valcea ya ulaşıyoruz. Burası yanından nehir geçen, nehir kanarı bir sürü otel ve lokantalarla dolu kalabalık bir şehir. Bundan sonrası dağlık arazi, dolayısıyla daha serin ama kalan yolumuz çok kalabalık. Gideceğimiz yer Romanya’ nın büyük kentlerinden birisi olan Sibiu. Nihayet saatler sonra, kalacağımız yer olan Moto Camp Sibiu’ ya vardığımızda hava kararmıştı. Bugünkü yol 410 km.

Sibiu’ daki bu alan; içerisinde 4-5 odası olan bir ev, bahçesinde 2 ayrı bungalov ve çadır alanları içeriyor. Tuvalet ve duşlar temiz, mutfak herkese açık, kullanışlı ayrıca çamaşır makinası var. Burada Aksel çadır kurmayı tercih etse de biz odaları tercih ettik. Oda fiyatı 18.-Euro, Çadır yeri ise 10.- Euro Kamp’ da bizden başka Polonya’lı motosikletliler var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,782
Kaydolan Son Üyemiz
tekno50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR