Sinan bey, konunun başındaki planınızı beğenmiş ve mantıklı bulmuştum, belirtme isterim. Benim aklımda da çok benzer bir proje var, sebeplerini vaktim olduğu zaman daha detaylı yazmaya çalışırım.
Yasal engeller (olumsuz) ile ilgili bilgilendirmeler dışında bukadar negatif hatta yıkıcı yorumlar okumak, hatta sadece bunları okumak üzücü. İnsanların bukadar plan yapıp istekle yaklaştıkları projelere daha yapıcı düşünceler ile cevap vermek ve proje sahiplerinin oluşacak sonuçları kendilerinin yargılamaları gerektiğini kabullenmek.... belkide sadece bana doğru gelen bir şey.
Şöyle ki, elbette bazı uyarılar/hatırlatmalar yapılırsa çok faydalı olabilir ancak mesela büyük bir aracın dar yollarda, otoparkta dejavantalı olduğunu vurgulamanın ne gibi bir faydası olabilir kestiremiyorum. Bu sadece bir örnekti, kişisel algılanmaz umarım. Türkçesini bir türlü bulamadığım "this is a compromise" meselesidir bu kısacası. Yani gülü seven dikenine katlanır...
Şu meşhur "elin adamı" yaptığında hoşumuza gider, pratik buluruz, güzel buluruz, imrenir hatta taktir ederiz. Yanımızda gördüğümüzde ise ilk 3 sorudan birisi "nasıl satacaksın bunu?" olur. Bu kısa filmi tekrar tekrar izlemek...
Şu 3 sayfada kaç tane yapıcı mesaj gördüm,,,,hatırlamıyorum, sözümün özeti budur.
Şahsi, önemli olmayan hatta değersiz düşüncelerimi gecenin bu vaktinde yazmış bulundum. Konudaki değerli katılımcılara nacizane bir eleştiri yöneltmekten kendimi alamadım, umarım kırıcı olmamıştır. Görmezden gelinebilir.
Hayırlı olsun, gelişmeleri paylaşabilirseniz keyifle takip ederiz.