motordaki titremenin nedeni olarak söylenenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rnk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,217
Ynt: motordaki titremenin nedeni olarak söylenenler

Kocaelinde olduğunu forumda okumuştum, aratırsanız bulursunuz sanırım.

Etiketler

GezenGen' Alıntı:
Kocaelinde olduğunu forumda okumuştum, aratırsanız bulursunuz sanırım.
İzmit te yetkili servis var.ondan bahsedıyorsunuz herhalde.onlara kalsa subap ayarı yaptırmam gerekıyor titreme için..

erolkan' Alıntı:
İzmit te yetkili servis var.ondan bahsedıyorsunuz herhalde.onlara kalsa subap ayarı yaptırmam gerekıyor titreme için..
Ben de subap ayarı gerektiğini düşünüyorum. Siz çözebildiniz mi titreme sorununu?

hbilkut' Alıntı:
Ben de subap ayarı gerektiğini düşünüyorum. Siz çözebildiniz mi titreme sorununu?
hayır çözemedim çünkü henüz tam olarak su sorundandır diyen bir usta çıkmadı..biri diyor subap ayarı,dıgerı der oksıjen sensoru,baskası dıyor rolantı valfı vs...her kafadan ayrı bır ses cıkıyor..lpg taktırdıktan sonrakı rolantıdekı tıtreme sorunun çözumu ıçın hala net bır cevap yok..yanı her ustanın dedıgını degıştırmeye veya yaptırmaya kalksam ne param yeter ne de zamanım...

LPG taktırdığımda yetkili servis olan ancak şuanda olmayan yerdeki mühendise yurtdışı forumlarında okumuş olduğum sübap ayarını sormuştum. O zamanlar 40-50 bin km yapan araç yoktu onların takıtığı, fakat bana söylediği, zaman içerisinde muhakkak sübap ayarına ihtiyaç duyulacağı ve kendileri LPG taktıkları için bu ayarda da indirim yapacaklarını belirtmişti.

ıslık sesi için benzin pompasını kontrol ettirin ,duyduğunuz ıslık sesi oradan gelebilir.Benim aracım aynı marka değil ama ıslık sesi vardı benzin pompası yapıyormuş değşti ve ses kesildi.Aynı olmıyabiliir ama paylaşayım dedim başıma geleni.Kolay gelsin. :smiley:

wikipedia'dan : http://en.wikipedia.org/wiki/Flat-four_engine

four-stroke cycle flat-4s have a problem common to all four-cylinder engines: the power strokes do not overlap. With a piston starting its power strokes every 180 degrees of crankshaft rotation, and the crank throws 180 degrees apart, all the pistons must come to complete stop and reverse before the next one can start its power stroke. This results in a gap between power strokes and a pulsating delivery of power to the flywheel.

Yani kısaca özellikle 4 silindirli boxer motorlarda titreşim olur diyor. Motorunuzda problem yok rahat olabilirsiniz. Subarunun titreşimsiz motor iddiası 6 silindirli boxerlar için gerçerli sanırım

aracınızda lpg varsa titremenin çoğunlukla sebebi lpg dendir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR