Ynt: Motor Karavan İçin Hangi Scooter...
Selam abiler,
Skutır kullanıcısı olarak bir iki yorum da ben yapayım dedim
Hyena'yı motokaravanında kullanan bir abimiz var, Sinop ta köye falan bile gidip geldi onunla eşi, ile. Güç ve taşıma kapasitesi (kg) olarak yeterli olduğunu sanıyorum.
Aynı şekile cup modelleir de (100 cc vergisiz modeller var innova tipinde) performans ve mesafe olarak iş görürüler, söylediğiniz gibi yük taşıma konusunda sıkıntılı olabiliyorlar tek dezavantaj bu gibi. dar yapıda olmaları da avantaj, ağırlık açısından.
BWS 100 ün çin malı 4 zamanlı kopyası Ramzey 125 skutır kullanıyorum.
Benimki BWS den ağır öncelikle.
1 BWS daha hafif daha sessiz ve daha güçlü (2 zamanlı motor kullanıyor). 2 zamanlı motora göre de ekonomik.
2 Rampa, arazi performansı açısından çok iyidir. kalın lastikleri ile deniz kenarına inebilirsiniz, (tek kişi) ıslak kumlarda 2 kişi de binilebilir. Varyatör kayışı standar tan değiştirilerek daha hızlı yada güçlü hala gelebilir. mevcut haliyle dik ramplarda 2 kişi rahat kalkar gider (seyhan 125 in 2 kişi işle kalkamadığı rampa) keçi gibidir.
3 ön ayak boşluğu geniş tir, çanta tipi pazar arabasını rahat alır bi seferde pazar işinizi görürü, şişman tüp bile yatırılıp konur. öndeki demirlere lastikle tututarak ortada her şeyi taşırsınız, 20 kg su bidonu, çuval, pazar arabası, patlak/yedek lastik, market alışverişi, portatif sandalyeler, mazot bidonu
eşya tutturmaya yarayacak bu demir çerçeve nadir modellerde var, bazılarına sonradan dıştan eklense de şase den destek alan bu modellere göre zayıf.
4 Bana göre tek dez avantajı kısa şasi olması, göbekli 2 kişi için dar olur, sürcüyü yorar.(direksiyona yakın oturma nedeniyle) ek olarak küçük teker dezavantajı var ki o da 50 km üstü hızlarda farkedilir.
ben abilere BWS tavsiye ederim, gün gelir birşeyler taşımak gerekir,
(yağı benzin deposuna konulmaz, kendi karıştırır o nedenle sıkıntı çıkarmaz diğer 2 zamanlılar gibi)
selam ve saygılarımla,