Motor Karavan İçin Hangi Scooter...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdenbay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,717
Ynt: Motor Karavan İçin Hangi Scooter...

karavanın arkasına asmak için bir alternatifde mondial motordan geldi, Hyena 100 modeli bizim eski mobiletlerin kasasına benzer gövdeye 100'lük cup motorunu monte etmişler, bu sayede hem hafif(78kg) hemde yarı otomatik vitesi sayesinde iki kişiyi kolayca her yere götürebilen bir araç olmuş, ayrıca eşyalarınızı rahat taşıyabileceğiniz sepetide mevcut, fiyatıda makul

mnt.jpg

Etiketler

[SIZE=small]Asya motor bu sene elektirikli bisiklet getiriyor arkadaşlar, şuan fiyat açıklaması yapılmamış ama ürünler eğer gelirse ve fiyat makul olursa karavanda rahatça taşınabilir, Arabanızda, karavanınızda,teknenizde küçük ve kibar boyutları ve katlanabilme özelliği ile bu araç size her alanda pratiklik sağlayacak.Hafif şasisi ve şık taşıma çantası ile aracınızı her yere götürün.O sizin kurtarıcınız olacak.Elektrikli motora güç veren çok kaliteli bir lityum iyon bataryaya sahip.[/SIZE]
[SIZE=small]http://www.asyamotor.com.tr/?page=urun-detay&id=80&udpage=galeri
[/SIZE]

08032012215213.jpg

08032012215502.jpg

Bu konuda bir dünya markası var ama... :(

http://www.diblasi.it/

Bu mopedi en çok kullananlardan biri, İngiliz taksi sürücüleri imiş. Sarhoş meyhane müdavimlerini, sarhoşların araçları ile evlerine bırakıp, bagaja koydukları " di blasi moped" ile durağa dönüyorlarmış... ;D

Cavid Sezen

Mopeds_S_w120.gif

Cavit bey bu günlerde bu diblasi ye taktım...Tam yazacaktım ki sizinkini gördüm,tabiricaizse ağzımdan aldınız...Bu cihazı temin edebilir miyiz acaba?Selamlar...

gezmen' Alıntı:
Bu konuda bir dünya markası var ama... :(

http://www.diblasi.it/

Bu mopedi en çok kullananlardan biri, İngiliz taksi sürücüleri imiş. Sarhoş meyhane müdavimlerini, sarhoşların araçları ile evlerine bırakıp, bagaja koydukları " di blasi moped" ile durağa dönüyorlarmış... ;D

Cavid Sezen

çok güzel örnekler var Cavid hocam ama şu an Türkiyede bulabileceğimiz ürünleri paylaşıyorum, keşke makul fiyatlara bu araçları ithal eden birileri çıksa

dr.hunter' Alıntı:
Cavit bey bu günlerde bu diblasi ye taktım...Tam yazacaktım ki sizinkini gördüm,tabiricaizse ağzımdan aldınız...Bu cihazı temin edebilir miyiz acaba?Selamlar...

Ben de yazmayacaktım dışalımı zor olur ve ederi yüksektir diye ama Levent Usta'mın Asya Motor'un moped haberini görünce, linki koyayım dedim. ::smiley: Aslında araştırmak gerek bu işi ama değer mi acaba?... :-\

Cavid Sezen

buralpdi' Alıntı:
çok güzel örnekler var Cavid hocam ama şu an Türkiyede bulabileceğimiz ürünleri paylaşıyorum, keşke makul fiyatlara bu araçları ithal eden birileri çıksa

Katılıyorum... :smiley:

Cavid Sezen

atiladi' Alıntı:
Benim tavsiyem HONDA-İnnova 125cc....
Büyük jantlı olması bozuk kamp çevresi çukurlu ve delik deşik yollarda az sarsıntı avantajı verir, küçük lastikli motorlar çok sarsar, ayrıca honda innova'nın eni BM 100'e göre daha dardır..

Merhabalar,bende bunun suzikisi var cok kullanisli öbür Motorlara bakinca hafif.Daha önce Roller vardi memnun degildim.

Selamlar-

Goldwinger (Burak Bey)'in paylaşımından hatırladığım kadarıyla her pasaporta ancak bir araç işlenebiliyor. Dolayısıyla 2. bir aracı çıkarabilmek için seyahat halinde bir kişinin daha olması ve ikinci aracı vekalet ile çıkarmanız mümkün olabilecektir
kalın sağlıcakla

Selam abiler,
Skutır kullanıcısı olarak bir iki yorum da ben yapayım dedim :smiley:
Hyena'yı motokaravanında kullanan bir abimiz var, Sinop ta köye falan bile gidip geldi onunla eşi, ile. Güç ve taşıma kapasitesi (kg) olarak yeterli olduğunu sanıyorum.
Aynı şekile cup modelleir de (100 cc vergisiz modeller var innova tipinde) performans ve mesafe olarak iş görürüler, söylediğiniz gibi yük taşıma konusunda sıkıntılı olabiliyorlar tek dezavantaj bu gibi. dar yapıda olmaları da avantaj, ağırlık açısından.

BWS 100 ün çin malı 4 zamanlı kopyası Ramzey 125 skutır kullanıyorum.
Benimki BWS den ağır öncelikle.

1 BWS daha hafif daha sessiz ve daha güçlü (2 zamanlı motor kullanıyor). 2 zamanlı motora göre de ekonomik.

2 Rampa, arazi performansı açısından çok iyidir. kalın lastikleri ile deniz kenarına inebilirsiniz, (tek kişi) ıslak kumlarda 2 kişi de binilebilir. Varyatör kayışı standar tan değiştirilerek daha hızlı yada güçlü hala gelebilir. mevcut haliyle dik ramplarda 2 kişi rahat kalkar gider (seyhan 125 in 2 kişi işle kalkamadığı rampa) keçi gibidir.

3 ön ayak boşluğu geniş tir, çanta tipi pazar arabasını rahat alır bi seferde pazar işinizi görürü, şişman tüp bile yatırılıp konur. öndeki demirlere lastikle tututarak ortada her şeyi taşırsınız, 20 kg su bidonu, çuval, pazar arabası, patlak/yedek lastik, market alışverişi, portatif sandalyeler, mazot bidonu :smiley: eşya tutturmaya yarayacak bu demir çerçeve nadir modellerde var, bazılarına sonradan dıştan eklense de şase den destek alan bu modellere göre zayıf.

4 Bana göre tek dez avantajı kısa şasi olması, göbekli 2 kişi için dar olur, sürcüyü yorar.(direksiyona yakın oturma nedeniyle) ek olarak küçük teker dezavantajı var ki o da 50 km üstü hızlarda farkedilir.

ben abilere BWS tavsiye ederim, gün gelir birşeyler taşımak gerekir,
(yağı benzin deposuna konulmaz, kendi karıştırır o nedenle sıkıntı çıkarmaz diğer 2 zamanlılar gibi)

selam ve saygılarımla,

carpediem69' Alıntı:
Goldwinger (Burak Bey)'in paylaşımından hatırladığım kadarıyla her pasaporta ancak bir araç işlenebiliyor. Dolayısıyla 2. bir aracı çıkarabilmek için seyahat halinde bir kişinin daha olması ve ikinci aracı vekalet ile çıkarmanız mümkün olabilecektir
kalın sağlıcakla

Tesekkurler Suleyman bey ben de oyle duydum etraftan ama burada daha dogru bilgi alacagimi bildigim icin sordum. Cok sagolun.

Nisan ayında yaptığım italya gezisinde karavan parkları şehirlere çok uzak olmasından biraz sıkıntı yaşadık.yurt dışı gezilerinde motorsikletin ne kadar ihtiyac olduğunu anladım,istanbulda kullandığım gts 300 vespam var ancak karavan için hem geniş hem ağır olduğundan taktırmadım onu satıp yerine hem karavanda hem şehirde kullanabileceğim yeni model bir motor almak istiyorum.güncel modellerden karavanda taşımaya performansı iyi bir motor ne olabilir

Nisan ayında yaptığım italya gezisinde karavan parkları şehirlere çok uzak olmasından biraz sıkıntı yaşadık.yurt dışı gezilerinde motorsikletin ne kadar ihtiyac olduğunu anladım,istanbulda kullandığım gts 300 vespam var ancak karavan için hem geniş hem ağır olduğundan taktırmadım onu satıp yerine hem karavanda hem şehirde kullanabileceğim yeni model bir motor almak istiyorum.güncel modellerden karavanda taşımaya performansı iyi bir motor ne olabilir
Sayın Şado
Size Kuba fighter 80 ni tavsiye edebilirim.Hafif-minik-yeterince gucludur

honda 110 wave veyahut yamaha crypton 125.iki kişi taşır her işi görür.uzun yol bile yapılabilir motorlardır kendileri.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri