Motor İçin Yağ Katkısı Kullanmalımıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baran Erdoğan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,851

Baran Erdoğan

Ana Kamp
kullanırken sanki arabamın çekiş gücünde gitmediğini düşünüyorum sizce yağ katkısı kullanmalımıyım? Kullanırsam gerçekten faydası olurmu?

Ynt: Motor İçin Yağ Katkısı Kullanmalımıyım?

Kısa cevap: hayır.

Uzun cevap: hangi araba bu? markası modeli?

merhabalar..
dizel westfalia için her yağ değişiminde http://www.hepsiburada.com/liste/motor-onarici-400-ml-restore/productDetails.aspx?productId=otfalfa30002&categoryId=26005&SKU=OTFALFA30002 bu ürünü kullanıyorum..orjinal USA malı..barkodu 5 ..motoru 1 yıl önce sıfırladım 1.9 td ve şuana kadar hiç bir zararını görmedim.aksine 2 tona yakın ağırlığı olan arac için onca dik rampalarda hararet yada zorlanma yaşamıyorum..
sadece bilgi amaçlı tavsiye ettim..motor konusunda deneyimli dostlar çok daha iyi biliyordur eminim..değerlendirme açısından incelein..
erim özbiler..

megane 2 extereme 2007 model 105 beygir dizel

Düşük kaliteli mazot aldıysanız enjektörler tıkanmış olabilir, turbo beslemede bir problem olabilir, ya da en basitinden mazot filtresi/hava filtresi vs gibi rutin bakım parçaları zamanında değiştirilmemiştir ama daha büyük bir olasılık bu sizin ilk dizel aracınız ise ve ikinci el aldıysanız (yani sıfırının nasıl olduğunu görmediyseniz) turbo devreye girdikten sonra kendilerine geldiklerini bilmiyor olabilirsiniz. Yani motor devri 1800'ün altında ise, çekmiyorlar. Özellikle yavaş gitmek zorunda olduğunuz bozuk yollar bir de yokuş yukarı eğimli ise, biraz sıkıntılı araçlar..

Motor yağı katkısı ise en iyi ihtimalle motora zarar vermediğini umduğunuz şeyin adıdır. Bir faydasını göreceğinizi sanmıyorum.

Uyanık üreticiler tüketiciden para tırtıklayabilmek için sürekli yeni yollar icad ediyorlar. Bunun adı bazen yağ katkısı, bazen yakıt katkısı, bazen motor temizleyici vs. oluyor. Hiç bir yararını görene rastlamadım, kendi paranızla kendi motorunuza zarar verme olasılığınız da cabası. Eğer gerçekten çekiş düşük geliyorsa aracı tanıyan insanlarla test edin, bir motor ustasına götürün, veya dinamoya bağlatın vs.

Yeni nesil araçlarda kesinlikle kullanılmamalı.
Kullanılırsa ne olur ?
En kötü olasılıkla yağ kanallarını daraltacağı için büyük ihtimalle soluğu bir motorcu da ve dolayısıyla rektefiyeci de alırsınız.

Turbosarjli motorlarda yağ cok daha kritik. Katki yarardan cok zarar verebilir. İmalatçı ne derde ne eksik ne fazla uyulması gerekir.

peki katkı degil ama bor kullan diyolar gerçi oda katkı maddesiymiş ama bende speedol diye bir markanın bor motor katkı yapğını aldım ama şimdi sizin yazışmalarınızı bugün okudum henüz kullanmış değilim ama kendim dökmiycem sizce ne yapayım?

peki katkı degil ama bor kullan diyolar gerçi oda katkı maddesiymiş ama bende speedol diye bir markanın bor motor katkı yapğını aldım ama şimdi sizin yazışmalarınızı bugün okudum henüz kullanmış değilim ama kendim dökmiycem sizce ne yapayım?

ortada bir sorun olduğu bile kesin belli değilken gereksiz kurcalamaya benziyor bu iş. bence hiçbirşey yapmayın.
bir problem varsa da o katkılararın buna herhangi bir ektisi olmayacak olsa olsa daha beter ederler.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR