Motor Atma , Hidrolik Direksiyon Takma Devri Sona Erdi !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,412

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
Hala konudan haberdar olmayan arkadaşları uyarmak için yazıyorum. Artık Makine mühendisleri motor değişimi ve hidrolik direksiyon tadilatı projesi yapmıyorlar. Bu TSE nin yeni uygulaması . Örneğin 1987 model bir defender motor değişecekse ancak aynı yakıt ve aynı tip ( çıkaracağı motor düz dizelse düz dizel motor takabilecek) başka marka , ford , nissan gibi motorlar defendere takılamayacak. 1987 modelde orijinal hidrolik direksiyon kulanılmadığından aynı durum geçerli ancak Ankara TSE den "test raporu" almak kaydıyla hid. direksiyon projesi çizilebilir bunun da 4-5000 tl tutabileceğini söylüyorlar , henüz yapan duymadım.

Etiketler
Ynt: Motor Atma , Hidrolik Direksiyon Takma Devri Sona Erdi !!!

Selam yazılarınızdan takip ettiğim kadarı ile bu son zamanda değişen kanunlardan dolayı epeyce uğraştınız bu motor olayını bd30 a proje çizen makine mühendisi arkadaş belirtmişti yeni gelecek olan yönetmeliğe göre farklı seri motorların işletilmesi kaldırılacak dedi tabi direksiyon olayından bahsetmedi hangi modelden sonrasına proje istiyorlar

Özgür bey ben son topladığım aracımı puma motor ve hid. direksiyonla topladım , direksiyonu projeye yazdırmadığım için iki defa proje çizdirmek zorunda kaldım , hortumları sökmemi kabul etmemiştiler . O zaman çok kızmıştım ama iyi ki öyle oldu ikinci projeyi çizdirip direksiyonu kurtardık , 2 ay daha kalsaydı direksiyon da motor da olmayacaktı.
Hidrolik direksiyon sanırım 1992 yılından itibaren Defenderlerde kullanılmış. Eğer araç 92 ve üst modelse projeye dahi gerek kalmıyor. Ama 92 den eski modellerde hid. dir. kabul edilmiyor.

2yılda bir motor indirir hidrolik direksiyon söker muayeneye girer, varsa tadilat yapar devam ederiz.
Alıştık kaçak göçek işlere...

peki daha önce motor atılmış ve muaynede geçen araçların durumu ne olacak?

şimdiki durumda motor numarası yoksa veya okunamıyorsa hafif kusur sayılıyor ama muayeneyi yapan motorun bu araca ait olduğunu belgeleyen mmo dan onay istiyebilir
he ozamanda başka bi tuv istasyonuna gidersiniz

Motor değişimi, hd ve klima hakkında bilgi

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97359.10

Şansa bakınız ki konunun açıldığı gün muayene yaptırmışım, 89 model 2.5 dizel, hd direksiyon küheylanıma :smiley:
iki adet hafif kusur verdiler; her zaman olduğu gibi far ayarları (motosikletten otomobile kadar hep aynıdır, neyle gitsem bu kusuru alırım daima, belkide sorun bende bilemiyorum :smiley:) ve motor numarasının okunamayışı. Şasi numarasını okudu, motor numarası ise bakmak zor gelmiş olmalı ki (bu arada biliyorsunuz ki acaip bir yere koymuşlar motor numarasını) okunamadı diyerek hafif kusur yazdı :smiley:
5 km hıza kadar tambur fren testine girebilirsiniz, fazlası için ön şaft sökülmelidir (tamburda)
Hidrolik dreksiyon için birşey söylemediler, anlayabilirlermiydi onuda bilemiyorum. Ancak üstteki paylaşımımda belirttiğim gibi mevzuat gereği hd tadilatı projeye tabi gözüküyor.
Sağlıklı günler, çamurlu tekerler...

Quasar' Alıntı:
Şansa bakınız ki konunun açıldığı gün muayene yaptırmışım, 89 model 2.5 dizel, hd direksiyon küheylanıma :smiley:
iki adet hafif kusur verdiler; her zaman olduğu gibi far ayarları (motosikletten otomobile kadar hep aynıdır, neyle gitsem bu kusuru alırım daima, belkide sorun bende bilemiyorum :smiley:) ve motor numarasının okunamayışı. Şasi numarasını okudu, motor numarası ise bakmak zor gelmiş olmalı ki (bu arada biliyorsunuz ki acaip bir yere koymuşlar motor numarasını) okunamadı diyerek hafif kusur yazdı :smiley:
5 km hıza kadar tambur fren testine girebilirsiniz, fazlası için ön şaft sökülmelidir (tamburda)
Hidrolik dreksiyon için birşey söylemediler, anlayabilirlermiydi onuda bilemiyorum. Ancak üstteki paylaşımımda belirttiğim gibi mevzuat gereği hd tadilatı projeye tabi gözüküyor.
Sağlıklı günler, çamurlu tekerler...
Ben Makine mühendisinin bana söylediklerini yazdım , adam iş almak proje çizmek istemiyor mu ? Ancak aracınız 92 modelden yüksekse 92 dahil , hidrolik direksiyon için projeye gerek yok . Eskileri için artık proje de yeterli değil , tse test raporu lazımmış !

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR