Ynt: Motokaravanla Romantik Yol, Garda, Venedik, İsviçre - Ekim 2012
ALP_ER_TUNGA' Alıntı:
Türkiye'de işçilik fiyatı ustalık bilgisi ile kıyaslandığında Almanya'dan çok daha pahalı olduğu kanaatindeyimki aracımın tamir bakım vs. işlemlerini kendim halletmeye çalışıyorum.
Karavan parkına dönmek için motora binmek üzere tekrar başladığımız yer olan San Marco meydanındayız. Fakat enteresan olan şey saat daha 14:00.
Sabah 7'de başladığımız plansız Venedik sokakları turu bitivermiş. Hem de bir kaç saatlik müze girişlerine rağmen. Neden insanların birinci gün hayran kalıp Dünyanın en güzel şehri dedikleri Venedik'den ikinci günden sonra sıkıldıklarını anlıyorum galiba. -Tabi diğer adalar, civarındaki şehirler ve plajlar ile daha çok günü de hak ediyor aslında.
Artık Napolyon'un Avrupa'nın salonu dediği San Marco meydanı için bolca serbest vaktimiz var. Detaylı incelenebilecek bir sürü yapının yanında, yanlış hatırlamıyorsam 200 yıllık cafe'de paraya kıyılıp kahve içilebilir. Ya da bizim ki gibi tesadüf ederseniz bir konser/ayin dinleyebilir kafanızda tek Tanrılı dinlerin karşılaştırmasını yaparken, hristiyanlığın batı medeniyetine, kültürüne katkılarını ya da negatif etkilerini yorumlayabilirsiniz. Örneğin Veba salgını yıllarında insanlar hastalıktan korunmak için kiliseye dua etmeye giderlermiş ki bu yüzden salgın bu kadar hızlı yayılıp çok sayıda Avrupa'lının ölümüne sebep olmuş.
GONDOL
Gezimizin Venedik bölümünü yavaş yavaş bitirirken, Venedik deyince akla ilk gelen şey olan Gondolları unuttuk. Bu kadar plansız gezip de nasıl Venedik'in hemen hemen görülesi her yerini gördük şaşırıyorum ama Gondolların kiralandığı ana merkezlerden birisi aşağıdaki resimlerde gördüğünüz Hard Rock cafe'nin önü. Verilen bir şişe içkiyi içip içmemek size kalmış. Kötü sesle şarkı söyleyenine rastlamanız için çok şanssız olmanız lazım. 120 Euro Gondol'u paylaşan 6 kişi arasında paylaşılabilir ya da tek başınıza öder gezersiniz. Pazarlık yapılacak ortamı yakalayabilenler için 40 Euro söylentileri de var. Hard Rock Cafe'nin önünde bu kalabalık da pazarlık şansınız olduğunu düşünmüyorum pek.
Gondollar neden siyah?
Gondollarla ilgili en hüzünlü hikaye Gondolların bir zamanlar rengarenk olduğu, veba salgını sırasında öleni taşıyan gondol siyaha boyanırmış ve zamanla tüm gondollar matemin rengi olarak siyaha boyalı kalmışlar.
Kadın Gondolcu neden yok?
Venedikliler, tipik denizci hikayesi, kadının denizde uğursuz olduğuna inanıyorlar, gondolcu da yok kaptan da. Bir kadın gondolcu açtığı davayı kazanarak ruhsatını alıyor fakat o da işe alınmadığı için kadın gondolcu yok Venedik'de.
Gondollar ile ilgili söylemek istediğim son şey ise kendim test edememek ile birlikte şöyle bir söylenti var. Ara kanallardaki tek başına çalışan gondolculardan daha ucuza fiyatlar almak mümkün, ancak bu kişiler turist kandırmakda daha tecrübeli ve kurnazlar.
http://www.youtube.com/watch?v=vpsTHxZb_Tk
Videoyu link olarak değil de mesajın içine yerleştirmeye çalıştırıyorum ama bir türlü olmadı. Oysa o şekilde olan bazı mesajlar gördüm burada. yotube tuşu çalışmıyor mu acaba mesaj girişindeki?