Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bu hafta sonu durmadan yine çalıştık koşturduk.karavanın macunları tamamen bitti ve astar boyası bitti.böyacı bizim arka tarafla ilgili son yapmamız gerekenleri bekliyor.araç boyaya hazır.
omnistor 5000 model tentemiz çalışıyor.bu konuda araca bağlanan aleminyum bağlantı aparatları ve bağlantı vidaları paslanmış çürümüş bunları yenileyeceğiz.
bizi asıl ugraştıran şey.klima oldu ben şahsen klimanın takan firma ki bunun indigo olduğunu düşünüyorum.bu klimayı yanlış yada eksik bir mantıkla monte ettiklerini düşünüyorum.klimanın mevcut tavan zemininden 2 santim kadar yüksekte olması gerekiyor.çünki sıfır olarak montajında birleşme nokrasına yaptığınız çekomastik,fiber yada yaptığınız herhangi bir izalasyon zamanla içeri su alacaktır.buda içerideki herşeyi tehtit edecek ve size sonradan çok fazla iş ve masraf açacaktır.çok bilmişlik değil ama bunu klimayı söktüğümüzde anladım.bir zaman sonra klima araçla birleşme noktasından su almış.sonra çekomastik çekilmiş beyaz renk.sonra onun üzerine siyah bir çekomastik çekilmiş.sonra gıri bir çekomastik sonra ne olduğunu anlayamadığım elastiki başka bir madde.yani her su aldığında birşeylerle yamamaya çalışılmış.eğer bizde böyle yapsaydık belki suyu şimdilik engelleyebilirdik.anacak sonra aynı sorunla yeniden karşılaşacaktık.abartısız söylüyorum.klimadan 2 yada 3 kilo kadar çekomastik kaldırdık.bu benim yaklasık bir günümü aldı.bizde kendi çizimimizi ve projemizi başlattık.önce klimayı olduğu yerden fiberiyle kezip aldık.
sonra bu klimanın yerleştirileceği yere 2 çarpı 2 profilden bir taşıyıcı kasa yaptık ve bu kasayı aynı malzemeden iki uzun profile yükleyip araca monte ettik.