Motokaravan Ruhsatta Yolcu Sayisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 537
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 168,037
İzmir de Dolphin,Ankarada Demir,Bursa da İmaj ,elinde PSA gurubu panelvan araçlar için,3+1seri tadilat belgesi bulunan firmalardı geçen yıl sonlarına kadar.Pandemi sürecinde bu sayı arttı mı bilemiyorum.
Bildiğim Dolphin'in resmen bu işi rant kapısına dönüştürüp an be an fiyat artırdığı idi,Sözüm ona TSE harçları v.s aşırı arttı bahanesi arkasına sığınarak.2019 başlarında 3.000-3.500 TL isteği proje tadilatı için son dönemlerde iki katı fiyat çektiiğini duydum.Minübüs tipli araçlarda seri tadilat belgesine gerek kalmaksızın,koltuk eksiltme projesi ile ilerlenebiliniyor,burada ekstra bir maliyet sözkonusu değil.Saygılar
 

Herkese merhabalar,

2008 Ducato aracımla ben de bu maceralı yolculuğa başladım, şu an araç bakımda, bu hafta iç yalıtıma başlayacağım.
Forumdaki bilgiler çok yardımcı oldu, aklımdaki bir çok soru işaretine cevap buldum karavan yapımı ile ilgili.

Ancak bu konu biraz karmaşık, bahsedildiği gibi çok farklı yorumlar var. Mevcut aracım kapalı kasa kamyonet olarak geçiyor ve ruhsata koltuklar 2+1 olarak işli. Tasarımımızda öne iki tekli koltuk (şoför + yolcu) ve şoförün hemen arkasına ekleyeceğim bir tekli orjinal araç koltuğu ile karavan ruhsatını da eskisi gibi 2+1 olarak almak istiyorum.

Forumda bazı firma isimleri geciyor ancak çok eski yazışmalar ve genelde Ankara İzmir ağırlıklı.

Acaba şu an için İstanbul'da proje işinde yardımcı olabilecek, detayları danışabileceğim, sizlerin de daha önce çalıştığı iyi referansı olan bir mühendislik firması var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sevgiler.
 

Dr. Bey Merhaba,
Öncelikle sağlık başta ,her şeyin yolunda olmasını dilerim.
Şaka bir yana siz bu postu açalı iki yıldan fazla oldu.Aracı halen aktif kullanıyor musunuz bilemiyorum.
Bu süreçte Ben araya pandemi girince,emeklilik hayalime gecikmelide olsa adım atarak aracımı aldım.
Bu postı defalarca okumuş ve örnek almış biri olarak aracınızın 5+1 otomobil ruhsatlandığını biliyorum.
Benim aracımda 5+1 olacak kısmet olursa.
Merak ettiğim konu,aradan geçen süreçte bu otomobil ruhsatından ötürü herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamadığınızdır.
Gerek Sigorta,gerekse muayene yönü ile.
Muayeneye yılda bir mi giriyorsunuz yoksa iki yılda bir mi?
Yanıtlayabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla,
 
Son düzenleme:

Hayırlı olsun Sungur Bey ,
Araç ne aldınız
 





Kazasız belasız yolculuklar. 5+1 düşündüğünüze göre yatak yerleşim planı zorlayabilir sizi
Yatak sayısı 4 olacak.Ön tarafta vip dizayn karşıklı ,yatağa dönüşen orjinal mobil kızaklı mercedes koktukları olacağından gerek duyulduğunda yolcu sayısı açısından da sıkıntı olmasın adına ihtiyaten 5+1 olacak.
Özellikle EU bölgesine çıkışlarda önemli bir konu okduğundan.
Saygılar
 

Merhaba arkadaşlar. Çok faydalı bir konu ve çok güzel açıklamalar olmuş. Ben 2021 de psa panelvandan karavana geçiş dönemine girdim ve şu an bana ışık oluyor ve uzun yıllar insanlara faydalı olacak bir konu. Emeği geçen herkese teşekkürler. Ben konuyu tekrar hortlatacağım. 2+1 panelvanımı 3+1 karavana dönüştüreceğim ve İzmir’deyim. Bursa Aydın danda seri belgeli mühendislik ya da üretici firma ile görüşebilirim. Dolphin ve imaj dışında bildiğiniz yetkili firmalar oldumu bu süreçte
 

Konuyu 5-6 sayfa gezindim de tam anlayamadım açıkcası nasıl oluyor.

Kısa şasi, yüksek tavan Ford Custom camper yapmayı düşünüyorum. Öne tekli koltuk, arkaya 2 ya da 3, yani 3+1 ya da 4+1 olarak ruhsat almak mümkün müdür?
 

Merhaba, karavan projelerinde koltuk sayısı belirlenirken orjinal yerlerinde kalması şartıyla 8+1 e kadar müsade edilmektedir. şofor yanı aracın tadilattan önce neyse o şekilde kalması gerekmektedir. şofor yanı 2 li koltuğu söküp tekli koltuk konulduğunda koltuk ekleme işlemi olarak görülmekte ve konulan koltuğun test raporları istenilmektedir.
uygulanacak test raporları yakşalık 6bin liralık ek maliyet getirmektedir. daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlarımız proje firmamızı arayarak bilgi alabilirler.

0541 455 25 44
www.aracprojelendirme.com
 



alacağım araç panelvan olacağı için arkada koltuk yok zaten, her koltuğa 6 bin ayrı ayrı bir masraf mı sözkonusu bu durumda yoksa tekte önde 1 arkada 2 ya da 3 koltuklu yapabilir miyiz?
 


Yanlış bilgi. Ben ikili koltuğu arkaya aldırdım. 6 senedir de ruhsatım motokaravan.
 

Merhaba; Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Rica etsem bana o mühendisin iletişim numarasını mesaj olarak gönderebilir misiniz? Teşekkür ederim. Sadettin Mutlu - Adana 0507 208 25 75
 

Merhaba; Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Rica etsem bana o mühendisin iletişim numarasını mesaj olarak gönderebilir misiniz? Teşekkür ederim. Sadettin Mutlu - Adana 0507 208 25 75
banada çok kişi olmaz dedi ,internetten araştırdım çok yeri aradım ,adanada birini aramıştım en son sakaryadaki muhendis elimizde daha önce yapılmış sizin araca uygun koltuk ekleme projesi varsa olur dedi ve iki proje arka arkaya yapıldı ,sonra
tsi
sonra tuvrurk sonunda ruhsat M1 özel amaçlı otomobil oldu
 

sakaryadaki şirket:5442862024
 



Çok teşekkür ederim. Selamlar Saygılar.
 

SON KONULAR - FORUM