Öncelikle herkese merhaba
Burada amacım kimseyi eleştirmek yada rencide etmek değildir. Bunu başta söyleyeyim.
Bende kendi karavanımı yapmayı tasarlıyordum biraz biraz fikir edinme babında internette araştırma yaparken 2018 yılında açılmış olan bu konu ilgimi çektiği için 32 sayfa 501 yorumu son 3 gündür resmen hatim ettim değerli yorumlar ve çabalarınız için hepinizi tebrik ediyorum.
Anladığım kadarıyla bir grup insan kara yolları kanununlarında ve ilgili yönetmeliklerde adı geçen
araç tipi(N1)kamyonet'i motokaravan yapmak için çaba harcıyor. Diğer bir grupta
araç tipi(M1) minibüs'ü motokaravan yapmak için çaba harcamakta öncelikle bu iki ayrı tip aracı motokaravana çevirmek için izlenecek yollar birbirinden farklı.
Bazı arkadaşlar bu süreç içinde konuya açıklık getirmek adına yada geçmişte kendi yaşadıkları veya içinde bulundukları durumu aktarmak için sorulan soruları verilen cevapları karıştırmış o yüzden kavram kargaşası yaşanmış.
TSE sınıf değişikliğinde aracı sınıfının en temel değerine alıp ondan sonra istenilen yönde değişiklik yapılmasına müsaade eder. şimdi biz eğer N1 kamyonet sınıfından bir aracı değişiklik yaparak M1 motokaravana dönüştürüyorsak kamyonetin baz değeri 1+1 yada 1+2 kişi olarak tip onayı aldığından
ilk etapta Kaç Kişilik motokaravan istiyorsan (en küçük minibüs 10 kişiliktir)onun bir fazlası kadar koltuklu minibüse çevirmek gerekiyor. örn
11 kişi) 2. etapda karavana dönmesi gerekli olduğundan fazla koltukları iptal edip kalmasını istediğin koltuk kadarını bırakıp 1+3 yada 2+2 veya 1+5 şeklinde motokaravana dönüştürülebilir yanlız bu aşamada kişi ve yatak sayısını tutturabileceğiniz miktarı unutmayın yani 1+5 kişilik karavanda 2 kişilik yatak kapasite olurmu TSE buna şart getirirmi yaptırımı varmı bunlar cevabını bilmediğim sorular.
Son olarak herkesinde bildiği gibi bütün bunları seri tadilat izin ve tip onay belgesi olan bir mühendislik firması gerekli ayrıca her firma her aracın dönüşümünü yapamamakta kim hangi araca tip onay izni almışsa ancak o aracı dönüştürebilmekte herkeste dışarıya bu işi yapmamakta çünki belgelerin maliyeti fazla.
Toparladığımızda mevzu bundan ibaret yanlışım eksiğim mutlaka olabilir ekleme yada düzeltme illaki olacaktır. bende en kısa zamanda aranıza katılmak için karavanımı yapmaya başlayabilirim. Tabi şu covid_19 biterse.
)