Değerli Karavanseverler
Az önce Viya Karavan ile görüştüm ve öğrendiklerimi buraya da yazayım ki herkesin bilgisi olsun.
Viya Karavan yetkilisi önce beni çalıştıkları mühendislik firmasına yönlendirdi ve karavan ruhsatı konusunda onlardan bilgi almam gerektiğini söyledi. (sakıncası varmı bilmediğim için mühendislik firmasını yazmıyorum)
İlgili mühendislik firması ile görüştüğümde ise 4 kişilik karavan konusunda çalışmaları olduğunu, ilgili testlerin tamamlandığını ve evrak aşamasına geçtiklerini, Temmuz başına kadar işlemlerin tamamlanacağını ifade etti ancak bu konuda belgenin Viya Karavan adına çıkarıldığını ve onlar onay vermez ise başkalarına kullandıramayacağını söyledi.
Tekrar Viya Karavanı aradım ve durumu izah ettim. Karavanı kendim yapmayı düşündüğümü söyledim. Telefondaki yetkili bu belgeyi kendi karavanları için aldıklarını, bu konuda Türkiye'de ilk olduklarını ve ticari olarak sadece kendi karavanlarında kullanacaklarını ikincil firmalara ve münferit olarak kendi karavanını yapanlara bu belgeyi kullandırmayı düşünmediklerini ifade etti.
Kısacası PSA grubundaki araçlar için 1+1, 1+2, 1+3, 1+4 Seri Tadilat Belgesi Temmuz ayı itibarı ile ülkemizde kullanılmaya başlanacak. Ancak biz kullanamayacağız sanırım.
Bu konudaki prosedür nedir bilmiyorum. Bu belge bir patent gibi sadece bir firmaya ait olabilir mi yoksa