Motokaravan Ruhsat Çıkarma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altınkartal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,379

altınkartal

Yeni Üye
Merhaba abilerim yaşım 18 bayadır hayallerimin içinde yer alan karavan olayı son 1 kaç aydır aklımı kurcalamakta. Bu hayalimi ilerde Allah izin ederse gerçekleştirmek istiyorum ancak ben başkasının yaptığı tasarımlardan haz etmiyorum ki has etsemde zaten benim aklımdaki karavandan göremedim şimdiye kadar. Sadede gelecek olursam ilerde karavanımı panelvan veya midibüsten yapmayı düşünüyorum ki midibüs %80 ağır basıyor, benim aklımdaki karavan için midibüs biçilmiş kaftan çünkü. Buraya kadar herşey çok güzel bunları atölyem olduktan sonra gerçekleştirmekte sıkıntı yok evelAllah, ancak her hayalimde karşıma çıkan devletimin lanet olası mevzuatları başıma bela olacakmış gibi hissediyorum. Başıma bela olup olmayacağını öğrenmek içinde sizlere danışmak istedim inşAllah yardımcı olursunuz. :smiley: ( Şidmi konuları var diyebilirsiniz ancak iki konu var birinde en son mesaj 2012'de atılmış taze bilgi olması açısından başkalarıda rahat faydalanabilsin diye bir konu daha açma isteği duydum.) İnternette araştırdım ancak kesin bilgilere ulaşamadım şimdi tek bulduğum yazıyı yapıştıracağım buraya motokaravanla ilgili sizdende mevzuatta yapılması gerekenleri özetle yazmanızı rica edeceğim zahmet olmassa, mazur görün düzgün bilgiye ulaşabilseydim kesinlikle sizi rahatsız etmek istemezdim. :-\

Bulduğum yazı:

'' TSE Satış Sonrası HYB Hizmet Yeterlik Belgesi

TSE HİZMET YETERLİLİK BELGESİ
SATIŞ SONRASI HİZMETLERİ YETERLİLİK BELGESİ MÜRACAATI SIRASINDA
İSTENİLEN BELGELER
1) Dilekçe, internetten alınan başvuru numarası dilekçede yeralmalıdır. (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğüne),
2) Bakanlıkça bastırılmış 3 adet Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesi,
(Her hizmet kapsamı için düzenlenecek belgeler Bakanlık’dan veya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinden temin edilebilir.)
3) 3 adet Servis İstasyonlarını Gösterir Liste,
4) Servis istasyonlarının; imal ve/veya ithal edilen ürün veya ürün grubu için hazırlanan hizmet standardına veya teknik düzenlemelere uygun olduğunu ve ayrıca başvuruda bulunan imalatçı-üretici ve/veya ithalatçıya hizmet verebileceğini gösterir, T.S.E.’den alınan veya Bakanlıkça düzenlenen uygunluk belgesi aslı veya T.S.E. veya Bakanlıkça onaylı sureti veya aslının noter tasdikli örneği,
5) İmalatçı-üretici ve/veya ithalatçının noter tasdikli imza sirküleri.
İSTENİLEN BELGELERİN HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1) Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesi alınacak mal veya mal grubunun ne olduğu dilekçede belirtilecektir.2) Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgeleri “Belgenin Veriliş Tarihi ve Sayısı” ile “Vize” bölümleri hariç olmak üzere Firma tarafından bilgisayar veya daktilo ile doldurulacaktır. Belge üzerindeki adres, Firmanın merkez adresi (ticaret sicilinde kayıtlı olan adres) olacaktır. Verilen Hizmet Kapsamı bölümüne, başvuruda bulunulan ürün grubuna ait T.S.E. tarafından düzenlenen Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesindeki veya Bakanlıkça tanzim edilen uygunluk belgelerindeki “Verilen Hizmet Kapsamı” belirtilecektir.
3) Servis İstasyonlarını Gösterir Listede servisin unvanı, adresi, yetkilisi ve telefonu tam olarak doldurularak, kaşelenip imzalanacaktır. Burada belirtilen servis adresleri T.S.E. Hizmet Yeri Yeterlilik Belgeleri veya Bakanlıkça tanzim edilen uygunluk belgelerinde yer alan “Hizmet Yeri Adresi” ile aynı olacaktır.
4) T.S.E. Hizmet Yeri Yeterlilik Belgelerinin veya Bakanlıkça tanzim edilen uygunluk belgelerinin geçerlilik süreleri başvuru tarihi itibariyle dolmamış olmalıdır. T.S.E. hizmet standardı veya teknik düzenlemesi dilekçede belirtilen ürün grubuna uygun olmalıdır.
5) TSE’den alınan Hizmet Yeri Yeterlilik Belgelerinde imalatçı –üretici ve/veya ithalatçının unvanı açıkça yazmalıdır. Servis istasyonu, imalatçı-üretici ve/veya ithalatçıya hangi Standard kapsamında hizmet veriyor ise unvan o standardın altına yazılmış olmalıdır.
Kurumsal Danışmanlık 20 yılı aşkın süredir ülke genelinde yukarıdaki kurumların mevzuatları yönetmelikleri ile alakalı izin belgesi, ruhsat işlemleri veya belgelendirme işlemlerinize proje dosya hazırlama ve ilgili kurumlarda işlerinizin takibi danışmanlık hizmeti vermektedir
TSE Satış Sonrası HYB Hizmet Yeterlik Belgesi
Genel Koordinatör
Turgay Turan ''

Bu konudaki cahilliğime verin, yazıdan pek birşey anlayamadım.

Etiketler
Ynt: Motokaravan Ruhsat Çıkarma

hoşgeldin arkadaşım..
http://kampkaravan.org.tr/motorlu.html
http://www.ukkf.org/Prosedurler.aspx
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=karayollar%C4%B1%20trafik

Merhaba, bende şu sıralar Fort Transit aracımı karavana dönüştürüyorum. Yaptığım araştırmalara göre TSE nin standartlarına uyup ( karavan kaç kişilik ise ona göre yatacak yer, yemek pişirecek yer, yemek yiyecek yer ) projeciye çizdiriyorsun, birde aracı karavana dönüştürdüğüne dair imza atacak oto döşemecisi, daha sonra muayene ve ruhsat değişimi. Sanırım 15 - 20 güne kadar ruhsat işlerine başlarım. yazdıklarımdan farklı birşey olursa yine paylaşırım.

Cevdet Kerim Çelikörs 0532 3216485---0212 5424443

ckerim@yenermuhendislik.com.tr

www.yenermuhendislik.com.tr

Benim ve birçok arkadaşımızın projesini Kerim bey yaptı. Kendisiyle temasa geçmeni öneririm.

Kolay gelsin

Öneriniz için teşekkür ancak ben Ankara'da bulunuyorum. Burada tanıdığınız varsa görüşebilirim.

Firkat' Alıntı:
Merhaba, bende şu sıralar Fort Transit aracımı karavana dönüştürüyorum. Yaptığım araştırmalara göre TSE nin standartlarına uyup ( karavan kaç kişilik ise ona göre yatacak yer, yemek pişirecek yer, yemek yiyecek yer ) projeciye çizdiriyorsun, birde aracı karavana dönüştürdüğüne dair imza atacak oto döşemecisi, daha sonra muayene ve ruhsat değişimi. Sanırım 15 - 20 güne kadar ruhsat işlerine başlarım. yazdıklarımdan farklı birşey olursa yine paylaşırım.
Teşekkürler bayağı bilgilendirici oldu bu. Ancak merak ettiğim biz projeyi kendimiz çizip onaylattırabilir miyiz acaba. Çünkü ben kendine göre tasarlamak istiyorum. Diyelim ki ven kamyonu karavana çevireceğim arkasına motosiklet ve atv bagajı yapmak istiyorum ve üstüne açılır kapanır mekanizma. Şimdi bu gibi kriterleri projeyi çizene mi belirteceğiz.

Projeyi çizip onaylatacak kişi veya büronun aynı şehirde olması gerekmez. Siz gereken bilgileri verin proje onaylanıp gelir. Yalnız önce araçtaki değişiklikleri yapın ve son durumun ölçüleri ile planını yollayın onaylanıp gelsin sizde bu belgeler ile Ek 1 belgesini doldurarak TÜV'ten geçirip karavanınızı güle güle kullanın. Sorun yaşamamanız için yazıyorum. Karar sizin.

merhabalar,

konu üzerinden baya zaman geçmiş, güncel işlemler nelerdir. İveco aracımı karavana dönüştürüyorum (campervan olarak). Bu konudaki yazıları okuyarak ruhsat işleminin çok sıkıntı olmayacağını düşündüm fakat karavan firması üst yapı onay belgesi olan birinin fatura kesmesi gerekli dedi ve işlemler için 2500TL gibi bir masraf olacağını söyledi. Firmaların da kendi yapmadıklari işe fatura kesmeyeceklerini söyledi.

İşin aslı nedir Şuan 2 adet açılır tavan ve arka bagaj camını taktırdım. Diğer işlemleri yapacaktım ruhsatta sorun yaşarmıyım diye kararsız kaldım. Proje çizdirebileceğim ve kalan işlemleri yaptırabileceğim mühendis vb. irtibatını verebilirmisiniz.

Karavan firmasi dediğimiz kişi kimse sizi kandırmaya çalışmış
Ankara da Taner üstün bey var. Kendisi çok ilgili bir kişi. İki gün de bana projemi gönderdi telefonu 05555791684.. arayın yardımcı olur..

Engin ÇAMCI

Teşekkürler. Bugun atilla bey ile görüşme fırsatım oldu forumda adı geçen yener mühendisliğe ulaştım onlarda aynı şeyi söyledi. Alkovenli olmadıktan sonra sorun yok dedi. Fiyat da 850 tl gbi dediler.
Önce tadilatı yapın ona göre proje çıkar dediler. İşlemler bitsin sizin önerinizi de dikkate alacağım.

Yarın mobilya işi başlayacak kısmetse.

26 nisanda yeni yönetmelik gelmiş. sistem daha oturmamış. HYB belgesi isteniyormuş. şu an için ne olduğu net değilmiş. bir karavan üreticisi firma ile görüşmemde söylendi. mühendislik firmasına sormamı istedi. sordum fakat anlattıklarından bazı kullandığı kelimeler teknik kelime olduğu için anlayamadım. yapan firmanın, proje cizen mühendislik firmasının aynı ilde olacakmış TİP proje isteniyormuş, TSE belgesi isteniyormuş. ayrıca yapılan değişikliklerin her biri için teknik inceleme gerekiyor gibi ifadeler söyledi. bunların bir kısmı benim yanlış anladığım şeyler olabilir. ama şu an TUVTURK'ten muayeneden geçemeyeceğini ifade etti. Şimdiki şartları taşıyan bir firmanın olduğunu ifade etti. bazı şeylerin net olmadığını söyledi.
burada yazdıklarımın bir kısmı yanlış olabilir. Konu hakkında detaylı bilgisi olan varsa yazarsa iyi olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR