Motokaravan Ruhsat Çıkarma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altınkartal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,384
iveco Daily Panelvandan karavana dönüşümü, geçen hafta yaptırdım. Reklam olurmu bilmiyorum ama TYM proje mühendislikte yaptırdım. Muayeneye girdim, metreyi alıp incelemiyorlar. Randevu alıp ruhsatımı da çıkardım herhangi bir sorun olmadı.

Etiketler
iveco Daily Panelvandan karavana dönüşümü, geçen hafta yaptırdım. Reklam olurmu bilmiyorum ama TYM proje mühendislikte yaptırdım. Muayeneye girdim, metreyi alıp incelemiyorlar. Randevu alıp ruhsatımı da çıkardım herhangi bir sorun olmadı.
nasıl yapıldığını detaylı olarak anlatırsanız aydınlatıcı olur diye düşünüyorum. her aşamayı adım adım anlatırsanız aracın içinin imalatından başlayarak anlatırsanız sanırım herkes memnun olur.

Hayırlı olsun... Kendi yapmak isteyen, imkanı buna yeten arkadaşlar için son tarih 26 Ekim 2017...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayırlı olsun... Kendi yapmak isteyen, imkanı buna yeten arkadaşlar için son tarih 26 Ekim 2017...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
26 Ekim neden son tarih , yönetmelik ne zaman , neler değişmiş , lütfen biraz daha açıklama yapabilirmisiniz .

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

26 Ekim neden son tarih , yönetmelik ne zaman , neler değişmiş , lütfen biraz daha açıklama yapabilirmisiniz .

Çok fazla detay bilmiyorum ama tek bildiğim 26 Nisan'da durdurulan proje çizim vs. işleri altı ay süresi ile uzatılmış. Yöentmelik vs. değişiklikleri zaten geçen sene değişmiş ama uygulama tarihi olarak 26 Nisan tarihi verilmiş, duyuru yapılmadığı ve itirazlar dolayısıyla da altı aylık bir uzatma gelmiş... Yapabileceğimizi yapabilelim diye... Ben çok mutluyum... :smiley:

Iyi akşamlar guruba yeni üye oldum yeni çıkan yönetmelikten bilgisi olan var mi acaba son düzenleme nedir motokaravan yapacak olan birisi nasıl bir yol izlemeli

Merhaba,

Ben de yakın zamanda aldım ruhsatımı. Projenin aynı ilde onaylanması gerektiği doğrudur. Gerçi bu sizi değil, mühendislik firmasını ilgilendiren bir durum. Sadece TSE'de bir sıkıntı yaşarsanız başka bir ilde onaylanma şansı yok artık. Bunun dışında araç muayeneden önce TSE'nin araç kontrol merkezinden geçiyor. Burada benim aracımın sadece şase ölçüleri alındı, içerisindeki mobilyanın ölçüsüne bakmadılar. Muayenede ise normal araç muayenesi oldu. Onlar da iç ölçüleri almadılar.
Bu arada ben de reklam yapmak istemem ama TYM mühendislikte görüştüğüm kişi önce projeyi vaktıinde çizmeyi unuttu, sonra da ölçülerini hatalı çizip gönderdi. Böyle rahat davranmasının sebebi sanırım İstanbul Avrupa yakasındaki akm'de kendi adamları olması, fakat ben Anadolu yakasında olduğum için orada hatalı haliyle projeyi kabul etmediler. Ben de TYM'den vazgeçip Bilgen mühendislik'e yaptırdım. TSE'de sorun yaşadığımda ve sonrasında araç muayenden geçene kadar ilgilendiler, tavsiye ederim.

Herkese kolay gelsin

Merhaba,

Ben de yakın zamanda aldım ruhsatımı. Projenin aynı ilde onaylanması gerektiği doğrudur. Gerçi bu sizi değil, mühendislik firmasını ilgilendiren bir durum. Sadece TSE'de bir sıkıntı yaşarsanız başka bir ilde onaylanma şansı yok artık. Bunun dışında araç muayeneden önce TSE'nin araç kontrol merkezinden geçiyor. Burada benim aracımın sadece şase ölçüleri alındı, içerisindeki mobilyanın ölçüsüne bakmadılar. Muayenede ise normal araç muayenesi oldu. Onlar da iç ölçüleri almadılar.
Bu arada ben de reklam yapmak istemem ama TYM mühendislikte görüştüğüm kişi önce projeyi vaktıinde çizmeyi unuttu, sonra da ölçülerini hatalı çizip gönderdi. Böyle rahat davranmasının sebebi sanırım İstanbul Avrupa yakasındaki akm'de kendi adamları olması, fakat ben Anadolu yakasında olduğum için orada hatalı haliyle projeyi kabul etmediler. Ben de TYM'den vazgeçip Bilgen mühendislik'e yaptırdım. TSE'de sorun yaşadığımda ve sonrasında araç muayenden geçene kadar ilgilendiler, tavsiye ederim.

Herkese kolay gelsin
Teşekkür ederim toplam maliyeti ne kadar oldu karavanın bütün işlerini bitirdikten sonra ruhsat işlemlerine basladiniz değilmi

Teşekkür ederim toplam maliyeti ne kadar oldu karavanın bütün işlerini bitirdikten sonra ruhsat işlemlerine basladiniz değilmi
Evet, tadilat isleri tamamen bittikten sonra bir mühendislik sirketiyle anlasarak ruhsat sürecini baslatiyorsunuz. Maliyet kisiden kisiye cok fark eder, kullanacaginiz malzemeye ve kendi ihtiyaclariniza göre hesap edin. 7-8 bin liradan baslayip ucu aciktir diye düsünüyorum.

27 ekimdeki son gün üptal oldu.1 sene daha ertelendi.TSE deki calısandan ogrendım bugun.bu hafta karavanımı tse ye sokacagım o zaman yuzyuze gorustugumdekı konusmalarımı burayada yazarım.

Bekliyoruz sorun çıkmaz inşallah toplam ruhsat işlemleri ne kadar tutuyor bilgilendirirseniz seviniriz

Herkese merhaba, kendi çabamla iveco aracımı karavana dönüştürdüm, ruhsat işlemlerine başlayacağım ama görüştüğüm bir kaç mühendis, güneş panellerinin sıkıntı çıkardığını onların sökülüp tse ye gidilmesi gerektiğini söyledi, bu konuda bilgisi olan aynısı sorunu yaşayan çözüm bulan birileri varsa çözüm fikirlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler herkese

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR