Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey
selam,
t3 ler araç olarak kendi kullandığım araçtan yola çıkarak;
görüş açısı çok iyi, kullanım kolay, yolda rüzgarı yandan aldığında hissettirir, motor arkada ses fazla değildir, 1.6 audi dizel motoru olan tipini kullandım ve her 100.000 km de motor ister yanı iyi kullanan çok yapar filan palavra, çünkü motor bu arabaya ufak ve kapak çatlaması oluyor, ya da sekmanlar 80.000 de yağ kaçırmaya başlıyor 100-120 binde de motor istiyor, su soğutma ve radyatör önde, motor arkada su devridaim pompası ile arkadan öne dolaşırken şehir içinde hiç problem yok ama uzun yol ve yokuş yukarı devamlı devirde kullanınca hararet problemi başlıyor, yokuşlarda kalkarken ıslak zemindle patinaj kaçınılmaz ve problem, parça problemi var genel parçalarda değil de mesela aksesuar veya bazı parçaları bulmak zor, motorda çoğu parça audi veya vw grubun diğer motorlarıyla uyar, mesela arka plakanın altından yağ çubuğuna ulaşırsınız ve yağ çubuğu çalınan bir parçadır. bulamazsınız. bir şekilde kilitle plakanın alt kapağını kapatmak gerek, 100-115 km en son kmdir daha fazla 1.6 ve 4 vitesler gidemiyor.
bu anlattıklarım yıldırmasın hala benim de beğendiğim bir kasadır, çok keyifli günlerim oldu, şehir içinde arabadan daha kullanışlı diyebilirim, park kolay, direksiyon devri gayet iyi.
benim tercihim syncro 5 vites ve 2 lt benzinli ama çok az var ve herhalde parça dahada sorunludur. ama 5 vites ve 1.6 üzeri bir motor hayatı dahada kolaylaştırır.
cevaplayabildiğim kadar t3 bu...
saygılar, sevgiler...
mali