Moto Karavan Ile 24 Gün İzmir-kanada-abd-kanada-i̇zmir 4700 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cyagiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 934

cyagiz

Yeni Üye
Hayatımızda hiç karavan kullanmadık. Ancak özellikle ABD de bir karavan turunu hep hayal ederdim. Ocak ayında planlamaya başladığımız turu Mayıs ayında gerçekleştirdik.

Canadream'dan kiraladığımız Motokaravan ile 4700 km yol yaptık. İzmir'den Kanada Montreal'e uçtuk ve tura oradan başladık. Detroit'ten ABD ye girdik. Sonrasında Ohio, Pensilvanya, Virginia, Delaware, New Jersey, Connecticut, New Hempshire, Vermont eyaletlerini gezerek harika kamp alanlarında kaldık. Ardından tekrar Kanada'ya giriş yapıp Montreal'de karavanı teslim ettik.

2 kişi olmamızsa rağmen 9 kişilik çok büyük bir RV kiraladık. Araç sıfırdı ilk kez biz kullandık. İlk saatler aracın büyüklüğü ile acaba yanlış mı yaptım endişesi olmasına rağmen bir kaç saatte kullanımına alıştım. Bir çok yurtdışı seyahatim oldu ancak bu en keyiflisiydi. Aracın kalitesi ve konforu çok iyiydi. Ayrıca kamp alanları da çok iyiydi.

Önümüzdeki yıllarda yine böyle bir seyahat planlayacağım. böyle bir tur yapmak isteyen soruları olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

IMG_0037.jpeg

0E0177FA-61B0-450F-9AE8-D43B6FAE18E6.jpeg

IMG_0314.jpeg

IMG_0398.jpeg

IMG_0382.jpeg

IMG_0311.jpeg

Çok güzel bir post olmuş, benimde Rout66 yı komple karavan ile dolaşma düşüncem var.

Neden kanada dan başladınız? Vize vs ile mi?
Kanadaya giderken vize gerekçesi olarak bu turu mu gösterdiniz? yani turistik vize talebinde mi bulundunuz?
Gezinin maliyeti ne kadar dı?

Aynı geziyi yapmak istesek hangi aşamalardan geçmemiz gerekiyor ne nereye ne kadar harca yapmamız lazım?
Toplamda ne kadarlık bütçe ihtiyacı oluyor?

Çok güzel bir post olmuş, benimde Rout66 yı komple karavan ile dolaşma düşüncem var.

Kanadaya giderken vize gerekçesi olarak bu turu mu gösterdiniz? yani turistik vize talebinde mi bulundunuz?

Aynı geziyi yapmak istesek hangi aşamalardan geçmemiz gerekiyor ne nereye ne kadar harca yapmamız lazım?
Merhaba, Eğer ABD vizeniz varsa Kanada görüşme yapmadan 10 yıllık turistik vize veriyor. Biz de bu şekilde vize aldık. ABD ye bir çok kez gittim bu kez Kanada'yı da görmek istediğim için böyle bir plan yaptım. Ayrıca karavan kiralamaları ABD ye göre çok daha uygun fiyatlı. bizim kiraladığımız araç hiç kullanılmamıştı ilk kez biz kullandık. fiyatlar karavan büyüklüğüne göre değişiyor. canadream sitesinden bakabilirsiniz. Ayrıca daha ekonomik şirketler de mevcut.

Bütçe beklentilere göre çok değişir. Biz puanları yüksek olan karavan kamplarında kaldık. Fiyatlar gecelik 60-100 usd arası değişiyor. Kamp alanı olarak da uygun yerler mevcut isterseniz bazı geceler AVM otoparklarında kalınabilir.

Canadream araçları çok temiz ve yeni, o nedenle bir sonraki seyahatimde hedef ABD olsa bile yine Kanada'dan kiralarım.

Biraz daha detaylı olarak şu şekilde yanıtlayayım;

Route66 bölgesine hiç gitmedim ama ben de merak ediyorum. Genel olarak araştırdığımda Doğu kıyıları boydan boya çok yeşil bir bölge olduğu için bana daha cazip geliyor. Bu nedenle hep o tarafa gittim.

ABD vizeniz var mı bilmiyorum. Varsa çok kolay bir şekilde kendi başınıza Kanada vizesini 10 yıllık alabilirsiniz. ABD vizesi yoksa o da zaten kolay alınıyor ve yine 10 yıllık oluyor.

Kanada ve ABD de kamp alanları çok kaliteli ve profesyonel. Kanada'dan ABD ye geçiş de çok kolay. O nedenle tek seferde iki ülkeyi görmeniz mümkün.

Gezinin maliyeti tamamen size kalmış. Mesela ilk gece otel fiyatı gecelik 50 dolar da olabilir 250 dolar da olabilir. Gecelik konaklama bazı geceler ücretsiz de olabilir 30-100 dolar arasında da değişebilir.

Yeme içme de aynı şekilde çok çok değişken bir konu. Benim aldığım araç oldukça büyük bu nedenle 100km de tükettiği benzin 26 litre. bir tek bunu net olarak verebilirim. ABD de benzinin galon fiyatı 3.5 ile 4 usd arasında değişiyor. Buna göre yakıt maliyetini netleştirmek mümkün olabilir.

Planlama aşamasına geçmek için çok detaylı bilgi gerekirse bana özelden yazabilirsiniz. bütçenize göre neler yapılabilir elimden geldiğince destek olurum.

Bütçe dışındaki tüm işlemler çok kolay özel bir şeye gerek yok. Eğer bir kaç yurtdışı seyahatiniz var ise Schengen gibi belgeler ile uğraşmadan vizeleri kolaylıkla alabilirsiniz.

selamlar

Verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim.
Şu anda net bir tarih olmamakla birlikte böyle bir ekspedisyon için yüksek içsel motivasyonum var

Yeşil pasaportum yurtdışı olarak sadece savaş öncesi ukrayna gezim olmuştu, bilgimiyorum faydası olurmu.

İhtiyaç halinde özelden size ulaşırım, samimi ve yardımsever yaklaşımınız için teşekkür ederim.🤝

Biraz daha detaylı olarak şu şekilde yanıtlayayım;

Route66 bölgesine hiç gitmedim ama ben de merak ediyorum. Genel olarak araştırdığımda Doğu kıyıları boydan boya çok yeşil bir bölge olduğu için bana daha cazip geliyor. Bu nedenle hep o tarafa gittim.

ABD vizeniz var mı bilmiyorum. Varsa çok kolay bir şekilde kendi başınıza Kanada vizesini 10 yıllık alabilirsiniz. ABD vizesi yoksa o da zaten kolay alınıyor ve yine 10 yıllık oluyor.

Kanada ve ABD de kamp alanları çok kaliteli ve profesyonel. Kanada'dan ABD ye geçiş de çok kolay. O nedenle tek seferde iki ülkeyi görmeniz mümkün.

Gezinin maliyeti tamamen size kalmış. Mesela ilk gece otel fiyatı gecelik 50 dolar da olabilir 250 dolar da olabilir. Gecelik konaklama bazı geceler ücretsiz de olabilir 30-100 dolar arasında da değişebilir.

Yeme içme de aynı şekilde çok çok değişken bir konu. Benim aldığım araç oldukça büyük bu nedenle 100km de tükettiği benzin 26 litre. bir tek bunu net olarak verebilirim. ABD de benzinin galon fiyatı 3.5 ile 4 usd arasında değişiyor. Buna göre yakıt maliyetini netleştirmek mümkün olabilir.

Planlama aşamasına geçmek için çok detaylı bilgi gerekirse bana özelden yazabilirsiniz. bütçenize göre neler yapılabilir elimden geldiğince destek olurum.

Bütçe dışındaki tüm işlemler çok kolay özel bir şeye gerek yok. Eğer bir kaç yurtdışı seyahatiniz var ise Schengen gibi belgeler ile uğraşmadan vizeleri kolaylıkla alabilirsiniz.

selamlar
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Gayet net ve anlaşılır bir açıklama olmuş elinize sağlık.

Hayatımızda hiç karavan kullanmadık. Ancak özellikle ABD de bir karavan turunu hep hayal ederdim. Ocak ayında planlamaya başladığımız turu Mayıs ayında gerçekleştirdik.

Canadream'dan kiraladığımız Motokaravan ile 4700 km yol yaptık. İzmir'den Kanada Montreal'e uçtuk ve tura oradan başladık. Detroit'ten ABD ye girdik. Sonrasında Ohio, Pensilvanya, Virginia, Delaware, New Jersey, Connecticut, New Hempshire, Vermont eyaletlerini gezerek harika kamp alanlarında kaldık. Ardından tekrar Kanada'ya giriş yapıp Montreal'de karavanı teslim ettik.

2 kişi olmamızsa rağmen 9 kişilik çok büyük bir RV kiraladık. Araç sıfırdı ilk kez biz kullandık. İlk saatler aracın büyüklüğü ile acaba yanlış mı yaptım endişesi olmasına rağmen bir kaç saatte kullanımına alıştım. Bir çok yurtdışı seyahatim oldu ancak bu en keyiflisiydi. Aracın kalitesi ve konforu çok iyiydi. Ayrıca kamp alanları da çok iyiydi.

Önümüzdeki yıllarda yine böyle bir seyahat planlayacağım. böyle bir tur yapmak isteyen soruları olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Ekli dosyayı görüntüle 645036

Ekli dosyayı görüntüle 645037

Ekli dosyayı görüntüle 645039

Ekli dosyayı görüntüle 645040

Ekli dosyayı görüntüle 645041

Ekli dosyayı görüntüle 645042
Buyuk bir deneyim olmuş,.. hele boyle buyuk bir karavan ile... ilgilenen arkadaslara buyuk bir tecrube ve hikayesi.. tebrikler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR