Mollaoğlu'ndan Lastik Alacaklara Uyarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huntercemal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,216
Ynt: Mollaoğlu'ndan Lastik Alacaklara Uyarı

Cemal Bey öncelikle geçmiş olsun.Mollaoğlu otomotivden bende M/T lastik aldım hatta daha sonra binek arabama bile ordan lastik aldım. Ben verilen hizmetten gerçekten mutluyum hatta lastiklerimi aldıktan sonra lastik konusuyla alakalı olmayan bir kaç sorunum vardı ve bahsettiğimiz firma onlarla alakaları olmamalarına rağmen bana yardımcı oldular bu beni bir müşteri olarak gerçekten çok mutlu etti. cemal beyin başına gelen olay gerçekten üzücü ama bu olay gittiğimiz birçok serviste başımıza gelebilir sonuçta buralarda çalışanlarda insan o bijonları sıkan arkadaşın kafası dalgındır ve böyle bir hata yapmıştır.mesela birkeresinde kullandığım binek aracım kendi yetkili servisine götürmüştüm motor yağı değişmişti serviste çalışan bir usta yağ kapağını kapatmayı unutmuştu hemde bahsettiğim çok ciddi bir firma :smiley:, tabi ben burda bu hatanın normal birşey olduğunu savunmuyorum yapılan ciddi bir hatadır , benim bahsettiğim pire yüzünden yorgan yakılmamalıdır ve bijonların tamiratının da yapıldığını belirtmişsiniz. Ordaki bahsettiğinizi ilgilinin yaklaşımı da yanlış olabilir onu da savumuyorum elbette ki konuşularak her şey çözülebilir ve kişilere bağlı olarak firmaların karalanmamasını savunmkatayım. Bende hizmet sektöründe çalışmaktayım ve binbir çeşit müşteri ve binbir çeşit olay ile karşı karşıya gelmekteyim. Bazen her gördüğünüz yada duyduğunuz göründüğü gibi olmayabilir! ben eminmim ki bu firmadan daha önce alışveriş yapmış birçok arkadaş vardır ve hepside çok memnundur çünkü bu firma bahsedildiği gibi bir firma değildir tabi bu benim şahsi görüşüm.Saygılar

Etiketler

Sevgili Eyes 78
Siz yapılan hatanın farkında değilsiniz sanırım.Bu motor kapağını kapatmamak çok farklı bir olay,motor kapağını kapatmadığınız zaman en fazla motor yaptırırsınız. Peki sıkılmamış bijonlarla çıktığınız orta halli 80-100 km süratlerde başınıza neler gelebilir sizi nerden nasıl toplarlar ben düşünemiyorum bile..

Banada KEL ALAKA bir benzetme geldi,zira Cemal Bey'in başına gelen başka bir firmada benim başıma geldi idi.Yoldaki hızımızı söylemek dahi istemiyorum yazarken tüylerim diken diken oldu:( Büyük geçmiş olsun...

eyes78' Alıntı:
Cemal Bey öncelikle geçmiş olsun.Mollaoğlu otomotivden bende M/T lastik aldım hatta daha sonra binek arabama bile ordan lastik aldım. Ben verilen hizmetten gerçekten mutluyum hatta lastiklerimi aldıktan sonra lastik konusuyla alakalı olmayan bir kaç sorunum vardı ve bahsettiğimiz firma onlarla alakaları olmamalarına rağmen bana yardımcı oldular bu beni bir müşteri olarak gerçekten çok mutlu etti. cemal beyin başına gelen olay gerçekten üzücü ama bu olay gittiğimiz birçok serviste başımıza gelebilir sonuçta buralarda çalışanlarda insan o bijonları sıkan arkadaşın kafası dalgındır ve böyle bir hata yapmıştır.mesela birkeresinde kullandığım binek aracım kendi yetkili servisine götürmüştüm motor yağı değişmişti serviste çalışan bir usta yağ kapağını kapatmayı unutmuştu hemde bahsettiğim çok ciddi bir firma :smiley:, tabi ben burda bu hatanın normal birşey olduğunu savunmuyorum yapılan ciddi bir hatadır , benim bahsettiğim pire yüzünden yorgan yakılmamalıdır ve bijonların tamiratının da yapıldığını belirtmişsiniz. Ordaki bahsettiğinizi ilgilinin yaklaşımı da yanlış olabilir onu da savumuyorum elbette ki konuşularak her şey çözülebilir ve kişilere bağlı olarak firmaların karalanmamasını savunmkatayım. Bende hizmet sektöründe çalışmaktayım ve binbir çeşit müşteri ve binbir çeşit olay ile karşı karşıya gelmekteyim. Bazen her gördüğünüz yada duyduğunuz göründüğü gibi olmayabilir! ben eminmim ki bu firmadan daha önce alışveriş yapmış birçok arkadaş vardır ve hepside çok memnundur çünkü bu firma bahsedildiği gibi bir firma değildir tabi bu benim şahsi görüşüm.Saygılar

Sevgili eyes78.
Benimde lastiğimi alım aşamasında firma ile veya bana yaklaşımları ile ilgili hiç bir problemim olmadı ve hatta şaka muhabbet bir alışveriş oldu,fakat asıl önemli olan müşterisinin mağdur olmasından sonra takınılan tutumdur.Bir benzetmede bulunmuşsunuz ama yaptığınız bu benzetmedeki hatata sizin veya sizin yolda olduğunuz bir zamanda hiç bir suçu günahı olmayan etrafınızdaki diğer sürücülerin hayatı tehlike altında değildi.Size şunu sormak isterim,ben o an 20km.hızla değilde 120 km. ile yolda olsaydım ve o lastik fırlasaydı ve sizde tesadüf eseri o anda benim yanımdan geçseydiniz ve o fırlayan lastik sizin aracınıza çarpıp kaza yapmanıza sebep olsaydı MOLLAOĞLU TİCARET hakkında bu kadar iyimser bir yaklaşım içine girermiydiniz.Benim kızdığım taraf şu, yapılan hatadan dolayı şans eseri çok ucuz atladılan bir olaydan sonra firmanın mağdur olan müşterisinin gönlünü en iyi şekilde almamasıdır.Olmuş ne yapalım havasına girilmesidir.
Tekrar hiç kimsenin başına böyle bir olayın gelmemesi en büyüm dileğimdir.

ben verdiğim örnekte sadece böyle hataların heryerde karşımıza çıkabileceğini anlatmaya çalıştım ben zaten size yapılan hatanın önemli veya önemsiz olduğunu anlatmıyorum,size yapılan bir hatadır ve bence hatanın büyüğü küçüğü olmaz.ben sadece bu firmanın tarzının böyle olmadığını anlattım unutmayalım ki kişiler gelip geçicidir,firmalar kalıcıdır.tekrar geçmiş olsun

Kişiler gelip gecicidir, firmalar da kalıcı ancak bu şekilde kişisel bir iki hata firmayı da bıtırır musterılerıde. Bence hatadan zıyade fırmanın yaklasımı on plana cıkıyor bu durumlarda.

eyes78' Alıntı:
ben verdiğim örnekte sadece böyle hataların heryerde karşımıza çıkabileceğini anlatmaya çalıştım ben zaten size yapılan hatanın önemli veya önemsiz olduğunu anlatmıyorum,size yapılan bir hatadır ve bence hatanın büyüğü küçüğü olmaz.ben sadece bu firmanın tarzının böyle olmadığını anlattım unutmayalım ki kişiler gelip geçicidir,firmalar kalıcıdır.tekrar geçmiş olsun

Siz hala olaya farklı taraftan bakmaya çalışıyorsunuz,hatanın büyüğü küçüğü olmaz ne demek?
Hata vardır insanları canından eder,sakat bırakır.hata vardır insanın sadece maddi olarak parasını veya malını kaybetmesine sebep olur.Sizce bu iki tür hatanın arasında hiömi bir fark yok?

Kişiler geçici firmalar kalıcı ! ilginç bir yaklaşım,böyle davranıldığı müddetçe firmamı kalır ortada.Ne firmalar gitti geçmişte,insan odaklı çalışmayan hiç bir firma ayakta kalamaz...

bende firmaların insan odaklı çalışmaları gerektiği için,kişiler gelip geçerler diyorum:smiley:

Kişiler geçici olduğu konusunda hem fikiriz ancak bu gibi kişilerin süreç içerisinde firmaları zorda bırakıp,güvenilirliği için kötü reklam olma sonucu kaybolur gider.
Maalesef bunun örnekleri mevcut...

Ben geçen gün mollaoğlunu aradım...

yaklaşımları tutumları gayet güzel, ama sonra bu olayı bilen başka birisi ile daha da görüştüm.

Sonrasındaki tutumu yapan kişi direk patronun kendisi imiş...

Firmadaki tek kişinin yanlış tutumunu tüm firmaya mal etmemek lazım ama, bu böyledir. Yapacağınız en küçük hata 10 15 yıılık emeğinizi kariyerinizi, karizmanızı alıp götürür...

Ciddi bi markanın Türkiye distirbitöründe çalışan bi hanım bana çok çok bi ayıp etti. Firmadan da markadan da soğudum.
Sonrasında o marka malı bayisi gibi çalışan bi tanıdıpımdan satın aldım. Ama hala o kişinin adını duydukça tüylerim diken diken oluyor.
Bayiye gidecek bi faturayı felanda müşetriye yolluyor o hanım....
Ya müşteri görmemesi gereken bi rakam görse bayi faturasında.....

Neyse,
Çok geçmiş olsun....

Hatasız kul olmaz, böyle bi hatadan sonra olay istensede teleafi edilemeyecek hale gelebilirdi. Her zaman kendimiz kontrol edelim. Mal da bizim, can da...

Saygılar...

cok geçmiş olsun diyorum. :-[ ve yuh böyle hata yapılırmı be ölümle sonuçlanabıle bilirdi

kimseye guvenmeyip is sonunda bijon anahtariyla kendi bijonlarimizi kontrol etmekten baska care yok ;) canimizi sokakta bulmadik :-*

Olayda küçük hasar ile atlatmak sevindirici.Geçmiş olsun.

Ancak büyük ve de ciddi olduğunu söylediğiniz bir firmanın bijonları gevşek bırakması gayri ciddi.Düşündürücü gerçekten.Hızın 90 km üzeri olduğunu düşünürsek bu olay olduğunda ortaya cıkabilecek kazanın sonuçlarını lütfen herkez gözünün önüne getirsin.

Amacım olayı dramatize etmek değil . 90 km hızla giderken bijonları cıkan lastiğin yol açtığı kaza veya kazalar zinciride olabilir.Can kayıpları ,maddi hasar.Hangi sebeple oldu lastik değiştiren zatın bjonları düzgün sıkmaması.Firma eğer çok ciddi vede büyük bir firma ise o bijon sıkan adamıda kontrol etmeli tekrar bijonlar sıkılmışmı veya sıkan adam.Nedemnek kafası dalgın olabilri heryerde karlşımıza çıkabilir.Bu olay çok ciddir.Böyle bir olay ile herkez herzaman karşılaşmazBelki yüzde 1 miz 1 kere karşılaşır oda hız fazla ise ölümle sonuçlanır.
Ben arkadaşımızın çok şanslı olduğunu düşünüyorum geçmiş olsun.
Bu olay aynen ameliyat yapan doktorun hastası karnında pens vs. unutması gibidir.Bu bir hatadır telafisi açıklaması vede savunması olamaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri