Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TULUMCU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 317
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 281,547
Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

Herkse selamlar.. Bugün itibariyle 2001 pajero pinin 2.0 sahibi oldum. İlk izlenim gayet keyifli bir araç olduğu yönünde.. Fakat bir de problem yaşadım. Aracı 2h de kullanırken, gösterge panelindeki araç resminde,arka tekerler sürekli yanarken ön tekerler de yanıp sönüyor. 4h ye aldığımda hem ön hem arka tekerler sürekli yanıyor. Kafama takılan şey, bu 2h ta iken, ön tekerlerin yanıp sönme olayı normal mi?

Etiketler

değil normalde sönmesi gerekir ön diferansiyel vakum pompası kaynaklı bir sorun olabilir aynı sorun arkadaşıma ait l200de oldu vakum pompa hortumu çıkmış tekrar yerine takıldı

sahin05' Alıntı:
değil normalde sönmesi gerekir ön diferansiyel vakum pompası kaynaklı bir sorun olabilir aynı sorun arkadaşıma ait l200de oldu vakum pompa hortumu çıkmış tekrar yerine takıldı

hmm, ilk günden sorun:/ cumartesi servis yolu göründü o halde.. umarım çok masraflı bişey değildir. cevap için teşekkürler.

18891938' Alıntı:
hmm, ilk günden sorun:/ cumartesi servis yolu göründü o halde.. umarım çok masraflı bişey değildir. cevap için teşekkürler.
değildir kendiniz aracı lifte alıp kontrol edebilirsiniz ama umarım vakum pompası bozulmamıştır

Merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun..Aramıza hoş geldiniz..aracı ilk çalıştırmada bazen benimkide yanıyor ve kısa bir süre sonra sönüyor..birde araziye bağlarken (4h) ve çıkarırken sistem kendini krumaya alana kadar yapabilir..ayrıca araziden (4h), 2h ye geçince birkaç metre geri gitmenizi tavsiye ederim..Önemli bir problemin olmadığını düşünüyorum..Ayrıca anlayan iyi bir ustaya hatta birkaç ustaya gösterin.. tam teşhisten sonra elletin aracı..sizi arabadan bezdirmesinler.deneyimlerinizi paylaşmanızı diliyoruz..selamlar..

1 Mayıs 2013 KAVRUN 027.jpg

dün kartaldaki ilfer otoya gittim. İlyas usta gerekli kontrolleri yaptı. Arazi vitesi ve şanzımanında sıkıntı yok, sadece müşür arızalı olduğundan ışığı söndürmüyormuş. Sipariş verdi, önümüzdeki hafta müşür değişecek. Gerçi ordan çıktıktan sonra da ışık olayı düzeldi:smiley: şimdilik başka bir problem yok. İstanbul trafiğinde 12 litre civarı yakıt tüketimi var. Uzun yolda düşer tabi..Bence 2.0 motor ve otomatik bir araca göre gayet normal. Çok konforlu bir araç değil ama, günümüzde kullanılan bir çok 4x4 den daha sağlam bir araç olduğunu düşünerek, çok ta önemsemiyorum. Zaten şirket arabası kullandığımdan sadece haftasonları ve eşime öğretirken kullanma fırsatı bulurum.

http://www.ebay.com/itm/MASS-AIR-FLOW-METER-MD336481-MITSUBISHI-CARISMA-1-8-16V-GDI-DA2A-09-97-06-06-/171025144880?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27d1e49c30

ben yakın zamanda rölanti motoru aldım. serviste 780 lira demişlerdi ben 320 liraya malettim. parça konusunda ebay'dan faydalanabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mitsubishi-pajero-pinin-hava-akismetresi-md336481-121357156/detay/

dün istanbul-derbent yolculuğu yaptım. Otobana girerken yol bilgisayarını sıfırlayıp, eve geldiğimde tekrar baktım. değerler şöyle:

ortalama hız:86 km/h ortalama yakıt 6,9 lt/100 km.

öncelikle herkese selamlar ve hayırlı ramazanlar dilerim genel olarak yazılanları okudum sayılır güzel paylaşımlar yapılmış bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlarada teşekkürler bende yaklaşık bir ay önce pinin 2.0 sahibi oldum 5 kapı siyah-gümüş gri renginde ve şunu anladım pajero hatta pinin insanda gerçekten bir tutku halini alıyor kullanımı çok zevkli bir araç motor gücü ve performansı gerçekten etkileyici özellikle şehir içi ışıklardan kalkış yaparken gerçekten mükemmel :smiley: satın alırken arazidede test etme şansım oldu tabi yetkili servisten bir ustada vardı yanımda ve arazidede gerçekten çok başarılı 2h de kullanırken arkadan çeker olması ayrı bir kullanım keyfi katıyor gaza çok az dahi dokunduğunuzda motor anında karşılığını veriyor gerçekten atom karınca gibi bir makina hem şehir içi kullanımda hemde orta dereceli off road gezilerinde kesinlikle daha iyisi olduğunu sanmıyorum çok fazla kullanma fırsatı bulamadım ama fırsat buldukça tecrübelerimi aktarmaya çalışırım tekrardan herkeze selamlar ve hayırlı ramazanlar :smiley:

Sayın GARADAĞLI hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin..Aracınıza zamanla daha da bağlanacaksınız..Pinin kullanmayanlar tadını bilemez..Karşılaştığınız bir sorun olursa ki olmayacaktır yardımcı oluruz.. 0 533 519 23 69 benim no. yakın zamanda fotoları bekliyoruz..selamlar..

Bülent bey iyi akşamlar dilerim.
önce paylaşım ve tecrübelerinizi paylaştığınız ve böyle bir şeye önayak olduğunuz için teşekkür ederim.Pajero pinin gerçekten harika bir araç. tabi gerçek bir pajero kullanamadım ama bende de sürekli 4 çeker 1,8 modeli var gdi olmayanından. yinede keyifli bir araç .
Bülent bey ben Ağrı'da görev yapıyorum. öğretmenim.
bana bu aracın bujileri+buji kabloları+sübap keçeleri ve külbütör contası lazım geldi.
araştırdım keçeler hariç diğerlerini bir internet sitesinde (istanbulda) buldum ama güvenirliği ne derecedir bilmiyorum.
ilfer oto ile de görüştüm fakat benden şasi ve motor nosu ile yurt dışından isteyebileceklerini söylediler.
Bu araçların Gürcistanda çok tutulduğunu ve yedek parça sıkıntısı çekilmediğini de sizden öğrendim.
acaba bu parçaların temin yolu vr mıdır değerli hocam? tşk

Merhaba değerli hocam..sizin aracınız bizimkinden biraz farklı..gdi değil yani..bahsettiğiniz site tahmin ettiğim yer ise bende bazı alışverişler yaptım..ilgileniyorlar..Gürcistanda Batumda özel bir tamircisi var genelde ençok giden parçalar ellerinde oluyor..orda bakmak lazım..birde yeni bir mitsubishi servis ve yedek parçacısının açıldığı söyleniyor..henuz görmedim en yakın zamanda gidip göreceğim..bilgi veririm..bence önce yetkili servise bir sorun fiat alın..belki çok uygundur..sonra ucuza mal edeceğim diye astarı yüzünü geçmesin..ayrıca EBAY a da bir bakın..ordada parçalar uygun. ilfer oto da doğru adrestir..ilyas usta yardımcı olur..verileri toparlayın görüşelim...0533 519 23 69 dan arayabilirsiniz..selamlar..

tekrar merhaba.
araştırıp sonuçtan haberdar ederim.
fakat bu günde debriyaj pedalım tamamen boşaldı vitese geçiremedim.usta debriyaj alt merkezi falan diye bahsetti . ona da bi baktıracağım. teşekkür ederim yine yazarım

merhaba sevgili dostlar bugün çok sevdiğim fakat şehirde beni oldukça zorlayan 110 defenderimı üzülerek sattım ama mantıken ayrılmak zorundaydık çünkü beni hem şehirde hem doğadaki gezierimde taşıyacak bir araca ihtiyacım vardı ve uzunca bir süredir pajero pinini araşırmaktayım daha önce talihsiz bir toyota 4 runner tecrübem var bu yüzden ikinci bir maceraya girmek istemiyorum malum sitede araştırma yaparken bu araca rastladım henüz 78 000 km de sizce nasıldır gerçi ben 4 kapı bir araçtan yanaydım fakat gerek kmsinin düşüklüğü gerek fiyatı beni cezbetti ne dersiniz :smiley:
hepinize sağlık dolu günler dilerim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-sahibinden-1.8-gdi-4-x-4-orjinal-78.000-km-super-138359230/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR