iki yıl kadar jimny kullandım, o zamanlar aile küçüktü, genelde 2 kişi geziyorduk, arka koltukları yatırdığım zaman oluşan bagaj hacmi de bana rahat rahat yetiyordu kamp malzemeleri için veya uzun gezilerde bavullar için falan.. fakat seyahatlere 2 kişiden daha fazla kişi ile çıkmayı denediğinizde jimny hacim olarak yetmemeye başlıyor, çünkü arka koltuklar varsa bagaj neredeyse hiç yok

fakat hacim haricinde hem arazideki performansından çok memnundum, hem de yakıt tüketiminden, LPG ile makul değerlerde tüketiyordu. Araçta 10cm yükseltme ve 235 75 15 MT lastik vardı. Hayatım boyunca en çok keyif aldığım araçtı.
Eğer yoğunlukla 2 kişi geziyorsanız, yaylaya giderken eşyanız da öyle aşırı çok değilse, jimny'nin hacmi portbagaj desteği ile yeter diyorsanız, hem alırken hem kullanırken ekonomik, hem de doğru modifiyelerle oldukça yetenekli bir araca sahip olabilirsiniz.
100km'de 12 litre tüketen bir araç düşünüyorsanız, 3500cc V6 pajero benzinde bu değerlerin üzerine çıkacaktır diye düşünüyorum, dizellerini bilmiyorum. Yakın zamanda LPG ile km'de 50 kuruş civarı yaktığını duymuştum, güncel fiyatlarla ne kadardır bilmiyorum. Pajero kullanan arkadaşlar daha doğru bilgilendirebilir.
Ben şu anda Mitsubishi L200 4x4 kullanıyorum. Uzun olması sebebiyle biraz arazi kabiliyetinden taviz verdim ancak hacmi muazzam, hem konforu otomobili aratmıyor, hem de arazide benim beklentimi karşılayacak oranda yetenekli. Sert off-road yapmıyorum, doğa gezileri tadında takılıyorum. Bu sebepten aracımda sadece MT lastik var, onun dışında standart. Bana yetiyor. Yakıt tüketimi de 100km'de şehir dışı 7-8lt, şehir içi 9-10lt civarı. Arazide tabi ki artıyor her araçta olduğu gibi..
CJ ile hiç tecrübem olmadı, ancak görüntüsünü çok seviyorum. Fakat yorum yapacak kadar bilgim yok.