Mitsubishi Pajero,cj-8,toyota Rav4,freelander,jimny,vitara

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ahmet Ata Daş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,483

Ahmet Ata Daş

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar arazi aracı almaya karar verdik ilk kez arazi aracı alıcaz fakat 35.000 tl ye kadar arazi aracı alabiliriz bu arazi araçlarından en beğendiklerimiz Mitsubishi pajero,Cj-8,Toyota Rav4,Freelander,Jimny,Vitara bu araçlardan hangisini önerirsiniz şimdiden teşekkürler

Ynt: Mitsubishi Pajero,cj-8,toyota Rav4,freelander,jimny,vitara

araçtan beklentilerinizi de yazarsanız daha uygun önerilerde bulunabiliriz..

- ne oranda ve ne sertlikte arazi sürüşü yapacaksınız, ne oranda şehir içi veya uzun yol kullanımınız olacak..
- hacim olarak ne kadar büyük bir araca ihtiyacınız var?
- yakıt tüketimi tercihinizde ne derece etken?

yukarıdaki parametreleri göz önünde bulundurmadan, sadece saydığınız alternatifler arasından bir tercih yapmam gerekseydi benim kişisel tercihim 3500cc V6 Mitsubishi Pajero olurdu. ancak bu tercihi yapmak çok kişisel bir süreç, ihtiyaçlar ve beklentiler çerçevesinde büyük değişiklikler gösterir...

Freelander ve Rav4'ü direk elerdim.. hacimle ilgili bir beklentim olmasaydı jimny güzel bir tercih olurdu, zira bir süre kullandım ve çok keyif aldım.

kocaali' Alıntı:
araçtan beklentilerinizi de yazarsanız daha uygun önerilerde bulunabiliriz..

- ne oranda ve ne sertlikte arazi sürüşü yapacaksınız, ne oranda şehir içi veya uzun yol kullanımınız olacak..
- hacim olarak ne kadar büyük bir araca ihtiyacınız var?
- yakıt tüketimi tercihinizde ne derece etken?

yukarıdaki parametreleri göz önünde bulundurmadan, sadece saydığınız alternatifler arasından bir tercih yapmam gerekseydi benim kişisel tercihim 3500cc V6 Mitsubishi Pajero olurdu. ancak bu tercihi yapmak çok kişisel bir süreç, ihtiyaçlar ve beklentiler çerçevesinde büyük değişiklikler gösterir...

Freelander ve Rav4'ü direk elerdim.. hacimle ilgili bir beklentim olmasaydı jimny güzel bir tercih olurdu, zira bir süre kullandım ve çok keyif aldım.

Merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkürler yakıt olarak en fazla 100km/12 lt yakan bir araç düşünüyoruz.şehir ve arazi de kullancak olursakta sadece pazar günleri pazara gidip sahilde yada dağda geziyoruz yaşadığımız yer Samsun.Pazar günleri hariç 15 tatilde ve yaz tatilinde Giresuna gidiyoruz mağlum dağlar biraz yüksek yaylaya çıkmak felan için .
Fakat jimnynin üstüne bir portbagaj düşünüyoruz.Teşekkürler...

iki yıl kadar jimny kullandım, o zamanlar aile küçüktü, genelde 2 kişi geziyorduk, arka koltukları yatırdığım zaman oluşan bagaj hacmi de bana rahat rahat yetiyordu kamp malzemeleri için veya uzun gezilerde bavullar için falan.. fakat seyahatlere 2 kişiden daha fazla kişi ile çıkmayı denediğinizde jimny hacim olarak yetmemeye başlıyor, çünkü arka koltuklar varsa bagaj neredeyse hiç yok :smiley: fakat hacim haricinde hem arazideki performansından çok memnundum, hem de yakıt tüketiminden, LPG ile makul değerlerde tüketiyordu. Araçta 10cm yükseltme ve 235 75 15 MT lastik vardı. Hayatım boyunca en çok keyif aldığım araçtı.

Eğer yoğunlukla 2 kişi geziyorsanız, yaylaya giderken eşyanız da öyle aşırı çok değilse, jimny'nin hacmi portbagaj desteği ile yeter diyorsanız, hem alırken hem kullanırken ekonomik, hem de doğru modifiyelerle oldukça yetenekli bir araca sahip olabilirsiniz.

100km'de 12 litre tüketen bir araç düşünüyorsanız, 3500cc V6 pajero benzinde bu değerlerin üzerine çıkacaktır diye düşünüyorum, dizellerini bilmiyorum. Yakın zamanda LPG ile km'de 50 kuruş civarı yaktığını duymuştum, güncel fiyatlarla ne kadardır bilmiyorum. Pajero kullanan arkadaşlar daha doğru bilgilendirebilir.

Ben şu anda Mitsubishi L200 4x4 kullanıyorum. Uzun olması sebebiyle biraz arazi kabiliyetinden taviz verdim ancak hacmi muazzam, hem konforu otomobili aratmıyor, hem de arazide benim beklentimi karşılayacak oranda yetenekli. Sert off-road yapmıyorum, doğa gezileri tadında takılıyorum. Bu sebepten aracımda sadece MT lastik var, onun dışında standart. Bana yetiyor. Yakıt tüketimi de 100km'de şehir dışı 7-8lt, şehir içi 9-10lt civarı. Arazide tabi ki artıyor her araçta olduğu gibi..

CJ ile hiç tecrübem olmadı, ancak görüntüsünü çok seviyorum. Fakat yorum yapacak kadar bilgim yok.

kocaali' Alıntı:
iki yıl kadar jimny kullandım, o zamanlar aile küçüktü, genelde 2 kişi geziyorduk, arka koltukları yatırdığım zaman oluşan bagaj hacmi de bana rahat rahat yetiyordu kamp malzemeleri için veya uzun gezilerde bavullar için falan.. fakat seyahatlere 2 kişiden daha fazla kişi ile çıkmayı denediğinizde jimny hacim olarak yetmemeye başlıyor, çünkü arka koltuklar varsa bagaj neredeyse hiç yok :smiley: fakat hacim haricinde hem arazideki performansından çok memnundum, hem de yakıt tüketiminden, LPG ile makul değerlerde tüketiyordu. Araçta 10cm yükseltme ve 235 75 15 MT lastik vardı. Hayatım boyunca en çok keyif aldığım araçtı.

Eğer yoğunlukla 2 kişi geziyorsanız, yaylaya giderken eşyanız da öyle aşırı çok değilse, jimny'nin hacmi portbagaj desteği ile yeter diyorsanız, hem alırken hem kullanırken ekonomik, hem de doğru modifiyelerle oldukça yetenekli bir araca sahip olabilirsiniz.
100km'de 12 litre tüketen bir araç düşünüyorsanız, 3500cc V6 pajero benzinde bu değerlerin üzerine çıkacaktır diye düşünüyorum, dizellerini bilmiyorum. Yakın zamanda LPG ile km'de 50 kuruş civarı yaktığını duymuştum, güncel fiyatlarla ne kadardır bilmiyorum. Pajero kullanan arkadaşlar daha doğru bilgilendirebilir.

Ben şu anda Mitsubishi L200 4x4 kullanıyorum. Uzun olması sebebiyle biraz arazi kabiliyetinden taviz verdim ancak hacmi muazzam, hem konforu otomobili aratmıyor, hem de arazide benim beklentimi karşılayacak oranda yetenekli. Sert off-road yapmıyorum, doğa gezileri tadında takılıyorum. Bu sebepten aracımda sadece MT lastik var, onun dışında standart. Bana yetiyor. Yakıt tüketimi de 100km'de şehir dışı 7-8lt, şehir içi 9-10lt civarı. Arazide tabi ki artıyor her araçta olduğu gibi..

CJ ile hiç tecrübem olmadı, ancak görüntüsünü çok seviyorum. Fakat yorum yapacak kadar bilgim yok.
Bilginiz için yine teşekkür ederim.3 kişilik bir aileyiz.Jimny nin çoğu arazi aracının kabiliyetinden daha iyi kabiliyete sahip olduğunu biliyorum ama biz eledik jimny i.Çünkü Giresuna giderken baya bir yük ile gidiyoruz.Mağlum kadınların işi.Aşağıdaki araçları düşünüyorum.Ama babam pek istemiyor çok büyük diyor.Ben ise direniyorum çok iyi araçlar bence.
Bu araç pajero
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-muayer-kusursuz-4x4-pajero-mitsubishi-115199434/detay
Bu araçta cj-8
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-meraklisina-ekonomik-ve-hatasiz-117195022/detay
Teşekkürler...

Merhaba Arkadaşlar arazi aracı almaya karar verdik ilk kez arazi aracı alıcaz fakat 35.000 tl ye kadar arazi aracı alabiliriz bu arazi araçlarından en beğendiklerimiz Mitsubishi pajero,Cj-8,Toyota Rav4,Freelander,Jimny,Vitara bu araçlardan hangisini önerirsiniz şimdiden teşekkürler

Pajero: Yüksek yakıt, yüksek performans
CJ8: Tarihi eser, emin misiniz?
Rav4: Az sorun (nerdeyse yok öyle birşey), derin karlı yerler dışında fena olmayan performans, offroad vs için kesinlikle hayır.
Freelender: Çok parası olana çok problem
Jimny: Kutu gibi araba, kötü asfalt, iyi arazi performansı
Vitara: Üzerindeki japon arabası sıfatının hakkını verse güzel olacak ama bakımsızlığa tahammülü pek yok, ilginç sorunlarını okuyoruz. İyi arazi performansı.

sakyuz' Alıntı:
Pajero: Yüksek yakıt, yüksek performans
CJ8: Tarihi eser, emin misiniz?
Rav4: Az sorun (nerdeyse yok öyle birşey), derin karlı yerler dışında fena olmayan performans, offroad vs için kesinlikle hayır.
Freelender: Çok parası olana çok problem
Jimny: Kutu gibi araba, kötü asfalt, iyi arazi performansı
Vitara: Üzerindeki japon arabası sıfatının hakkını verse güzel olacak ama bakımsızlığa tahammülü pek yok, ilginç sorunlarını okuyoruz. İyi arazi performansı.
Öncelikle teşekkürler
Zaten şu aracı daha çok beğendik diğer araçlardan
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1987-model-300-tdi-range-rover-classic-136768878/detay
Sizinde yorumlarınızı bekliyorum...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.