Milas Geyik Barajına Düşen Helikopter XJ Yardımı ile Çıkarıldı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan diver6 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,686
Ynt: Milas Geyik Barajına Düşen Helikopter XJ Yardımı ile Çıkarıldı

Arkadaşlar bu arada şunuda belirtmek isterim ki ;Orman bakanlığına Renault ve BMC marka 4x4 araçlar almışlar.

Akıllara zarar daha önce Mercedes Unimog kullanan şöferleri ile konuştum .Aralarında dünya kadar fark var diyorlar.

BMC lerin önündeki vincin üzerinde 6000 libre yazıyor. Kabaca 3000kg yapar.Elektrik kablasu normal bir 2.5 luk TTR kablo ayarında yazık çakmışlar devlete.. Kamyonun ağırlığıda 14.000-16.000 kg. yaklaşık 2.5 katı çeki gücünde olması gereken vinç yerine 3000 kg lık oyuncak koymuşlar

Resmini bulursam yüklerim...

Etiketler

MAN 14.220, 4x4, 3900 mm, 225 HP
8 ton kaldırma kapasiteli hidrolik arka vinç
5 ton çekme kapasiteli elektrikli ön vinç
4 m. Yükselebilen 1000 W. Teleskopik Projektör
Ön Projektör ve Yan Aydınlatmalar
Hidrolik Kesme Ayırma Seti, Havalı Kaldırma Yastıkları
Benzinli Jeneratör, Benzinli Demir-Beton Kesici
Benzinli Ağaç Testeresi, Elektrikli Kırıcı Delici
Zorla Girme Açma Seti, Duman Aspiratörü
[attachment=1]

man arazöz.jpg

evet evet resmi bulamadım da tedarikçi firmanın sitesinde ormaniye aracı yazdığından gönderdim. senin resimdeki BMC nin vincinden bahsediyorum ..fırsatın olursa incele 6000 lb yazıyor . ;D

O kamyona o winç kelebek konmuş gibi duruyor.Seninle bir klip çekelim bmc deki winçi diş temizleme ipi olarak kullanalım üretici firmaya gönderelim ;D

bizdeki manın vinçi böyle

SL271646.jpg

uyar kardeş çekelim ;D

unımoglar vardı sıfır gelmişler yalan olmasın şöförü 60 tonlık vinç var dedi abi önünde full yüklü kamyonu çıkarmışlar ormandan odun yüklü. bağlayacak yer zor bulduk diyor,30 luk çelik tel var ucunda hidrolik vinç oldumu bari işe yarasın.kelebek gibi olmasın yani..

Harika bir iş çıkarmışsınız. Tebrikler. Ölenlere Allah rahmet eylesin.

Bu olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, vincin zorlanınca ağlar gibi ses çıkarması da insan canının söz konusu olduğu bu kurtarma çalışmasında trajikomik bir olay..

Askerliğimi dalgıç olarak sualtı kurtarma olarak yaptım. Bizde bitane çıkardık, ama bizim çıkardığımız eski bir enkazdı :smiley:
Ama zevkli bir çalışma idi tek olmakla birlikde tek kalan bir tecrübeydi.
Askerden sonra çok istedim bu işi sürdürmeyi ama nasip olmadı.

Güzel çalışma elinize sağlık...

diver6' Alıntı:
bu olayda hayatını kaybeden 2 kişiye rahmet diliyorum. xj nin fotoları bu kadar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR