Milas Geyik Barajına Düşen Helikopter XJ Yardımı ile Çıkarıldı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan diver6 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,686

diver6

Dalan da bilir
Yer
Almanya
Benim klasörden seçmeler...[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_1583_resize.jpg

IMG_1571_resize.jpg

IMG_1581_resize.jpg

IMG_1583_resize.jpg

IMG_1610_resize.jpg

Etiketler
Ynt: Milas Geyik Barajına Düşen Helikopter XJ Yardımı ile Çıkarıldı

Devam ediyorım , resimler temmuz ayında muğlanın milas ilçesine geyik barajına düşen yangın söndürme helikopterinin tarafımızca çıkarılması esnasında çekilmişlerdir. bu operasyonda 1 XJ-- 1 LR disco kullanılmıştır. xj helikopterin daha derine gitmesini önlemek amacı ile renault marka arazöz sabit nokta olarak kullanılmış ve xj nin warn 9000i vinci ile sudaki ağrlığı 4000 kg olan (karada ağırlığı 9000 kg) helikopteri yaklaşık 125 m .kıyıdaki platforma çekmiştir.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_1628_resize.jpg

IMG_1629_resize.jpg

IMG_1634_resize.jpg

IMG_1646_resize.jpg

IMG_1650_resize.jpg

devam ediyorum,,bu operasyonda malum ciddi bir kurtarma işi oluşu nedeni ile çok fazla görsel obje çekilemedi.fakat genede elimizdekileri paylaşmak istedim.

şimdiii[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_1663_resize.jpg

IMG_1671_resize.jpg

IMG_1673_resize.jpg

IMG_1683_resize.jpg

IMG_1693_resize.jpg

biraz daha var[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_1697_resize.jpg

IMG_1699_resize.jpg

IMG_1705_resize.jpg

IMG_1713_resize.jpg

IMG_1716_resize.jpg

Bu operasyonda 6 dalgıç çalıştı 72 saat gibi rekor bir zaman da sıfır görüşte.ters şekilde -22m derinlikte balçık içerisinden .Orta suda takla attırılarak helikopter minumum zararla çıkarıldı.baraj çevresinde arazi şartlarında xj çok işimize yaradı özellikle vinç karşıdan karşıya halat gerilmesinde arazi içinde şişme bot taşınmasında paraşüt tasınmasında kullanıldı. iyiki vardın xj[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

IMG_1725_resize.jpg

IMG_1726_resize.jpg

IMG_1729_resize.jpg

IMG_1738_resize.jpg

IMG_1739_resize.jpg

bu olayda hayatını kaybeden 2 kişiye rahmet diliyorum. xj nin fotoları bu kadar.

bir vinc in bu kadar güçlü olabileceğini düşünmemiştim :eek:

Valla vinçten ağlama sesine benzer sesler çıktı fakat okadar basın mensubunun önünde erkekliğe sürdürmedik birşey devam dedik. çok şükür sakatlık olmadı.

güzel hareketler bunlar paylaşım için tşkler XJ ortamda harika resim vermiş

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Başarılı bir kurtarma gerçekleşmiş kutlarım sizi. Kazanın ölümlü olması çok üzücü tabii. Hayatını kaydedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

okan ;

helikopterin kırım sebebi belli oldumu?

Neden az zararla çıkarılması gerekti tekrar uçurmayımı düşünüyorlar?

Bizde sapancaya düşen deniz kuvvetlerine ait sea hawkın çıkartılmasına katılmıştık.Kıyıdan uzakta olduğundan 2 bota baklayıp kreyne yaklaştırmıştık.

herkese teşekkür ederim

Umutcum şimdi biz daha öncede terkos gölünden bir uçak çıkarmıştık .Bu çalışmada italyan ve kanada havacılık kurumu ile çalışmıştık.Adamlar teknik enkaz kaldırma istiyorlar sebebi,

1- Düşme sebebini ortaya çıkartmak..(ne kadar sağlam paraça ,o kadar detaylı inceleme)

2- Uçağın veya helikopterin kaza sonrası neredeyse tamamına yakın parçaları (zarar görmeyenler) tekrar kullanılıyormuş.(6 -10 milyon dolar arası fiyat olunca)

Bu helikopterin düşme sebebi için, duyduğum kadarı ile çift palli(pervaneli) oluşu nedeni ile çok büyük hava akımları oluşturup ekzost sisteminden su alarak motorlarının stop etmesi olasılığı üzerinde duruyorlar.sanırım resmi sonuç daha çıkmadı.

Dalıcı olanlarınız gayet iyi bilir.Pilotlar -22 m.den free ascape (serbest çıkış) yapmışlar. tabi rus askeri plotları eğitim falan iyi demekki..

Keşke kimseye birşey olmasaydı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR