Midibus Mı Yoksa Panelvan Mı ? Nasıl Karar Vermeli??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cansayar06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,904

Etiketler
Ynt: Midibus Mı Yoksa Panelvan Mı ? Nasıl Karar Vermeli??

Merhabalar Ferhat Bey ve Can Bey. Hesaplama 8 Şubat 2014. İzmir Ankara arasında depo fullenerek 415 km.de 178 TL tutarında mazot alınması sonucu oluşmuştur. Kullanım sakin, normal hız limitlerinde (azami 90) yakıt Shell fuelsave.
İveco sanıldığı gibi diğer araçlardan çok farklı tüketmiyor, illaki arkadan itişli olduğundan biraz artısı vardır ama abartılı değil. Ferhat Bey bir de benim araç 2007 model 130 BG ve Unijet motorlu olarak geçiyor. Sanırım biraz da bunun etkisi olabilir. Saygılar.

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Can Sayar' Alıntı:
Öncelikle yeni olduğrum için neyi nereye yazmam gerekli gerçekten bilmiyorum hatam var ise kusura bakmayın düzeltelim lütfen.
Yeni katıldım aranıza. Motokaravan isteğim için midibus tarzımı yoksa panelvan mı seçmeliyim ?

Artıları eksileri nasıl ?

Uzun zamandır bende olan kullandığım 2000 model H 100 9+1 minibüsüm var onu mart ayında satıp karavan alacağım aracı almak istiyorum.

Bakınıyorum benim istediğim geniş ferah olabilmesi ve konaklama halinde bana her anlamda yetebilmesi. Yani kamp noktalarında değilde doğada tek dolaşıp wc,duş,elektrik mutfak,uydu vs her ihtiyacı karşılayacak.

Ben eşim ve 2 cocuğum var. yani 4 kişilik kullanım gerekli.
Kafamdan iveco daily 17m3 olan panel van geçiyor. ama onunda nasıl olur yakıtı yada sıkıntıları bilmiyorum. Yavaş yavaş siteden okuyorum işte.

Yapım konusunu kendim yapmak istiyorum.(Elektronik üzerine çalışıyorum Elimden bir çok teknik iş titizlikle gelir) Sizlerden gördüğüm yapım aşamaları beni dahada ümitlendirdi. Umarım yaparım.

Ama panel mi midibus mi diye sürekli düşünüyorum karar veremiyorum. Araç için bütçe 25-30 ayrırmayı düşünüyorum tabi ne kadar iyi ve ekonomik olursa iyi olur.

Gezilerimi 2-3 günlük veya en fazla 1 haftalık yapabiliyorum. (işlerim yoğun anca bu zamanı ayırabiliyorum)
Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılar dilerim.
Merhaba Ben Atilla Belet İveco Motokaravanım var çok memnunum size nasıl yardımım dokunur?

Atila bey,

Hoş geldiniz! İlk mesajınızda başkalarına yardım önerisiyle yola çıktığınıza göre burayı uzunca süredir takip edip sessiz kalanlardan olduğunuzu tahmin ediyorum. O takdirde, yazanlar arasına hoş geldiniz!

Atilla abi merhaba.
İvecoda bende karar kıldım. 17m3 düşünüyorum ama temiz bulamazsam 15 e de razı olucam.

Sizin ivecodan plan görünüm vs şeyleri göndermeniz mümkün mü?

Fikir oluşturabilmem açısından çok faydalı olur.

Teşekkür ederim

foruma hoş geldiniz Can abi.inşallah istediğiniz gibi bir karavan yapabilirsiniz..ben şu topladığınız passatınızı çok merak ettim,fotoğraflarını paylaşmanız mümkün mü acaba?

Teşekkür ederim hoş bulduk. Sessiz kalışım bu siteyi kullanmakta sıkıntı çekmemdir. Tecrübelerimi paylaşmak isteim çünkü bende bu konuda sıkıntı ççektim. Göüşmek dilğiyle. atibel2@hotmail.com dan yazabilirsiniz.

Öncelikle foruma hoş geldiniz!
Karar verme ile araç seçme aşamasından sonra gerisi kolaylıkla geliyor. Kararınız hayırlı olsun!
iveco daily bencede iyi bir seçim, seri ve sürat meraklısı olmayanlar için sağlam güvenli ve karavana çok uygun bir araç temin ettim, Iveco daily 35e10 1997 model denk geldi model ve camlarda tavanda havalandırma sistemlerinde herhangi bir değişikliğe gerek kalmadan orjinal halinde kolları sıvayarak işe başlayanlardanım.
Sizde zaten araştırmacı ve bilgi birikimleri değerlendirebilecek öngörünüz var. kolay gelsin. hayırlı olsun!
kapordadan_cikti.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR