Meskun Mahal Dışında Koruma Amaçlı Tüfek Bulundurma?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trek71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,959
Ynt: Meskun Mahal Dışında Koruma Amaçlı Tüfek Bulundurma?

Bu başlıktaki konu içinde dendiki "sıkının barut hakkı 1 gr fazla kaçırılırsa çok kötü şeyler olur" onun için hazır sıkı alın.
Bende dedimki kaç senedir insanlar sıkısını kendi hazırlar kullanır kaza maza da olmaz peki bu kadar insan hepsimi barut haklarını hassas bir şekilde kullandılar yooo biraz az koyanıda oldu,fazla kaçıranıda oldu ama barut miktarı ile oynandı diye öyle ölümcül kazalar filan da olmadı.
Amaç barut hakkının yani miktarının öyle eczane terazisi ile ölçülmediğini anlatmaktı.
Saygılar

Sn.ince999, yazmayayım diyorum ama malesef kendimi tutamıyorum, bir fişeğin ortalama barut hakkı 1.5 gramdır, bunu sizde bilirsiniz. Soğuk havalarda 1.7 hatta kuvvetli avrupa ve magnum sınıfı tüfeklerde 2gram a kadar barut kullanılabilir, ancak ortalama bir av tüfeğinin namlusu 1.200 bar basınçla test edilir ve namlu bu basınca dayanırsa üretim izni alır. 1.5gram barut, cinsine bağlı olarak 900-1050 aralığnda basın üretir. 1.7gram koyarsanız limitlere yakşalır 1100-1200 bar basınç elde edersiniz.

2.5 gram barutla ortalama 2.000 bar ve üzeri basınç elde edilir ki piyasadaki tüfeklerin yüzde 50 den fazlası bu basınca mümkün değil dayanmaz. Ve tüfeğin namlusunun çiçek gibi açılmasından başlayıp sırayla, kullanıcının parmağı, eli, kolu ve sonunda da hayatını tehdit edecek büyüklükte kazalar oluşmasına sebep olabilir.

Bu işi alaylı yoluyla anlatmayı lütfen bırakın, birilerinin hayatını tehlikeye atabilirsiniz. Siz çocukluğunuzdan beri bu işlerle uğraşıyor ve işi biliyor olabilirsiniz ama buradaki insanların çoğu sizin kadar tecrubeli değil... Hiç kaza olmadı diyorsunuz ama ben buraya insanların hissiyatını bozamamak için eklmeyeceğim ama illa görmek isteyenler şu (http://www.youtube.com/watch?v=lGLn75AYujQ) linkteki bir av tüfeği kazasndaki oluşan en küçük yaralanmayı seyredebilir....

Zaten günümüzde bu işi otomaik bilgisayar kontrollü makinalar en güvenli olacak şekilde standart kullanıcılar için üretim yapıyor, sizin gibi özel! kullancılar da dilediği gibi kendi fişeğini kendi yapsın sözüm yok, ama güvenilir bir kaynak varken neden hem kendinizi hem çevrenizdekiler hele ki sorunlu bir ortamdayken böyle gereksiz bir riske atsın ki??

Lütfen!
Ben yaptım birşey olmadı, kimseye de birşey olmaz mantığı ile yazmamanızı rica ediyorum. Lütfen...

1-2 link daha (bunlar en hafif kazalar) :
http://www.huntinglegends.com/news-room/gun-room/gun-accidents/

http://www.habervitrini.com/galeri/elinde-tufek-patlayan-adam-bakin-ne-hale-geldi-449988/1/

Orhan beye katılıyorum. Risk bulunan en küçük şeyde bile eğer risksiz alternatif varsa ona yönelinmelidir. Hele ki bu insan hayatına mal olabilecek kadar büyük bir risk ise.
Günümüzde Çin mallarının her alana girdiği bir dönemde (bu tür silahlar ithal ediliyormu bilmiyorum) bu riskin daha fazla olduğunu düşünüyorum. Kalitesiz bir silahta kullanılan kalitesiz çelik ve standart dışı silahlar Orhan beyin bahsettiği durumlara düşülmesi olasalığını dahada arttıracaktır.

Slm.Konuyu kısaca özetleyim.Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi için bağlı bulunduğunu İlçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliğine müracaat ediyorsunuz.Evrakları Tamamlayıp teslim edin en fazla 15 gün içinde satın alma belgenizle dilediğiniz çapta ,dilediğiniz model marka otomatik,pompalı,süperpoze çifte ve tek kırma tüfeğinizi maddiyatınıza göre alıp işletip ( YANLIZ MUTLAKA KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE)7/27/365 gün sizinle.Güvenlik kurallarına ve kanunlara uyduğunuz sürece bulundurun,TAŞIYIN.Benle irtibata geçebilirsiniz.Eski çalıştığım büro olduğu için yardıma hazırım.

bu hirsiz fiseklerinden nerede buluruz ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

oguzhan3434' Alıntı:
bu hirsiz fiseklerinden nerede buluruz ?

Bulunduğunuz ildeki hemen hemen tüm Av Bayiilerinde mevcut...
Eğer bulamazsanız bende yardımcı olurum...

Konu eskidi fakat forumun güncellenmesinden sonra tekrar aktif hale getirmekte fayda var, o yüzden son konuşulan meseleden devam edeyim.

"Non-lethal defensive shell" adıyla geçen kauçuk mühimmatları her türlü defansif amaçla kullanabilirsiniz. Tekli (bir süredir stok sorunu var), ikili ve dokuzlu olarak seçenekleri mevcut. İstanbul'da yaşayanlar malum Mercan'dan ve İstanbul'daki belirli büyük av bayilerinden, İstanbul dışındakiler ve bayilere ulaşım sorunu yaşayanlar da internet üzerinden alışveriş ile temin edebilirler.

Bu fişeklerim dezavantajı üstteki üyenin bahsettiği gibi barut hakkının az olmasından dolayı döner kafa mekanizmasının diğer fişeği doldurmak için yeterli basıncı alamaması durumudur. Bunun da üstesinden gelebilmek için tek kırma, çifte, süperpoze ya da pompalı bir tüfekle atış yapmak gerekir. En kötü ihtimalle otomatik tüfek ile atış yapmanız gerekiyorsa da kurma kolunu kullanarak atış yapılan kartuşu tahiye edip diğerini yatağa sürebilirsiniz.

bende yenı aldıgım otomatık tufekte deneme amaclı bu fişeklerden kullandım. Barut azlıgından dolayı fısegı dısarı tahlıye etmıyor. Kurma kolu ıle fısegı dısarı atıp yenısını alıyor hazneye. Ozetle pompalı gıbı kullanılıyor otomatık tufekler. Her atıştan sonra kurmak gerekıyor tufegi.
Not: Benım kullandıgım fişek markası ile mi ilgili bılmıyorum fakat atıştan sonra namluya çok fazla bulaşma yapıyor. Temızlerken epeyce zorluyor.