Merhabalar Karavanımızın Truma Marka Combısınden Sıyah Ve Paslı Su Geldidiğini Gördük Neden Olabileceği Konusunda Yardımcı Olabilir Misiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan busrakacar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 998

busrakacar

Yeni Üye
merhabalar karavanımızın Truma marka combısınden sıyah ve paslı su geldidiğini gördük neden olabileceği konusunda yardımcı olabilir misiniz?
1695804809087.png

Etiketler
merhabalar karavanımızın Truma marka combısınden sıyah ve paslı su geldidiğini gördük neden olabileceği konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 643105
Selamlar,

Gördüğüm kadarıyla cihazınız yeni görünüyor.

Şayet eski bir cihaz olsaydı kontrol etmeniz gereken bir kaç unsuru şu şekilde sıralayabilirdim.

Su Tankı Kirliliği
Karavanınızın su tankı içinde biriken kir ve pas, suyun rengini etkileyebilir. Su tankınızın temiz ve düzenli olarak bakımını yapıyor musunuz?

Su Borularının Durumu
Karavanınızın içindeki su boruları zamanla aşınabilir veya paslanabilir. Bu boruların içindeki pas, suyun rengini etkileyebilir.

Kullanılan Hortum ve Bağlantılar
Kötü kaliteli veya paslı hortumlar veya bağlantı parçaları da suyun kalitesini etkileyebilir.
Borularınızı en son ne zaman kontrol ettiniz?

Cihazın Bakımı
Truma Combi cihazınızın içindeki su devresi veya ısıtma elemanları paslandıysa veya kirlendi ise, bu durum suyun kalitesini etkilemiş olabilir. Kontrol etmekte fayda var.

Selamlar,

Gördüğüm kadarıyla cihazınız yeni görünüyor.

Şayet eski bir cihaz olsaydı kontrol etmeniz gereken bir kaç unsuru şu şekilde sıralayabilirdim.

Su Tankı Kirliliği
Karavanınızın su tankı içinde biriken kir ve pas, suyun rengini etkileyebilir. Su tankınızın temiz ve düzenli olarak bakımını yapıyor musunuz?

Su Borularının Durumu
Karavanınızın içindeki su boruları zamanla aşınabilir veya paslanabilir. Bu boruların içindeki pas, suyun rengini etkileyebilir.

Kullanılan Hortum ve Bağlantılar
Kötü kaliteli veya paslı hortumlar veya bağlantı parçaları da suyun kalitesini etkileyebilir.
Borularınızı en son ne zaman kontrol ettiniz?

Cihazın Bakımı
Truma Combi cihazınızın içindeki su devresi veya ısıtma elemanları paslandıysa veya kirlendi ise, bu durum suyun kalitesini etkilemiş olabilir. Kontrol etmekte fayda var.
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.. evet cihazımız yeni 5 aylık bir ürün. temiz su tankından alınan suyun renginin siyahlaşmıs olması bizi tedirgin etti.

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.. evet cihazımız yeni 5 aylık bir ürün. temiz su tankından alınan suyun renginin siyahlaşmıs olması bizi tedirgin etti.
Cihazınızı daha önce kaç kere kullanmıştınız.

İlk kullanımda bu tarz şeyler olabilir.

Montaj esnasında su deposu tamamen temizlenmiş miydi acaba?

Size önerim, uzun bir süre suyun devir daim yapmasını sağlamak. Su deposunu bir kaç kere doldurup

boşaltmanızı tavsiye ediyorum. Sistem sürekli çalışsın. Bu kirliliğe sebep olan bir şey varsa bu şekilde atılması mümkün olabilir. Bir kaç seferlik depo boşaltımından sonra hala suda bahsettiğiniz durum var ise,
Servis bakımı için cihazı temin ettiğiniz yer ile görüşmeniz gerekebilir.

Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR