Merhaba !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,506

alpos

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar !
Adım Alp. Yaşım 19. Amerikadan yeni geldim. Evet biliyorum, belki bu iş için çok gencim fakat 7 ay boyunca Amerikada yaşadım. Off road ile tanışmam da orada gerçekleşti. İnanın hayatım boyunca hiç bir şeyden bu kadar keyif almamıştım. SUV ile arazi yolculuklarımız, band fire partileri, night hikingleri. Bu country yaşamı dediğimiz hayat tarzı. Bu sebeple Türkiyede de bunu yaşamak istiyorum. 90 kasa Amerikan SUV larının meraklısıyım denilebilir. Ford Explorer, GMC Jimmy/Chevy Blazer, Nissan Pathfinder. Biliyorum Türkiyede araçlar çok pahalı -2000$ aldığım ram stratusumun 98 modelini 23.000tl görünce fenalık geçirmiştim- Limitim 15.000TL. Aracı sadece haftasonları gezmek için kullanacağım yani bir çeşit garaj aracı olucak. (günlük taşıma yine iett) Fakat yinede çok yakmasın istiyorum. Sonuçta bi Antalyadaki doğal yaşam parkında hiking yapıcam diye 900 lira depoya ayırmak gibi bir niyetim yok. Sonuç olarak, ne önerirsiniz ?
Teşekkürler ! :smiley:

Etiketler
Ynt: Merhaba !

aralarında en az yakan rahatsız etmeyeccek olan pathfinder...şehiriçinde 2 çekere alıp motor hacminin de küçük olması sebebiyle rahat kullanabilirsin.

Fakat 91-92-93-94-95-96 kasa pathfinder bulunulabilir mi ki 15.000 TL ye? 95 model bir Ford Explorer lpg li ne kadar yakar ?
Teşekkürler !

Mesela burada araç 0.50 ile 0.60 arası yakar diyor. Motor 4.000 cc.
burada ve burada ise km başına 028 ile 0.35 arası yakacağını söylüyor. Bu kadar bir ekstrem bir fark mı var aralarında. Ben Jimmy/Blazer'ın motor hacmi daha büyük olduğu için daha fazla yakacağını düşünmüştüm.

şehiriçinde 45-50 krş tan aşağı yakması mümkün değil bunu göze alarak bak. evet uzun yolda 110 kmh hızı geçmeden sabit gidersen 30-40 krş aralarında bir değer olabilir. gerisi yalan. elektronik araçlar olduğu için oksijen sensorunden hava filtresine yakıta etki edecek her unsur her parça sağlıklı temiz olmalı. bu halkalar arasında hatalı arızalı bir parça komple tüketimi altüst edebilir.

Merhaba Alp kardesim,Mert arkadasimiz yakis ile ilgili cok dogru noktalardan bahsetmis.
Buyuk motorlu olan cok yakar diye dusunmeyin.Yuksek gucun agirligi kolay yenecegini dusunun.
Fakat birde esyanin tabiatina aykiri olan cok buyuk farklar olamayacaginin da bilincinde olun.
Yani bu araclar 100km de 15 litrelerin altina pek inemezler.Gerci Vortek motor efsanedir.
Yine de hele dur kalk sehir ici trafigi,sirali sistemin harcadigi benzin vs yuvarlak 50 krs harcar.

Pathfinder konusunda da Mert arkadasimiz dogru tespitte bulunmus,iclerinde en az yakani odur.
Manuel vitesi tercih edin daha ekonomik olur.Butceniz dahilinde bulmaniz da mumkundur.
Yine de Vitara gibi bir secenegi elemeden once dusunun derim.Az yakar vergisi vs dusuktur.
Limitleriniz icinde alinip kirilma korkusu olmadan,(parca,servis,usta)rahatca surulebilen araclardir.

Memleketimizde arac almadan once bulundugunuz yerde tamir ve parca konusunu incelemeniz gerekir.
En iyi,pahali,saglam araci alsaniz bile onu baktiramadiktan,emin bir ustaniz olmadiktan sonra zorluk cekersiniz.
Nacizane bazi bilgi ve tecrubelerimi yazdim,faydali olmasini umarim.

Peki lpg de de mi bu kadar yakıyor? Forester ve Terrano hakkında ne düşünüyorsunuz ?

LPG,benzine gore kalori olarak %16 daha dusuk degerlere sahiptir.
Dolayisiyla ayni performansi yakalamak icin LPG de yaklasik %20 fazla yakmak normaldir.
Hesaplarken 10 lt benzin yakan aracin 12 lt gaz yakacagini dusunmek lazimdir.
Bu durumda 15 lt benzin icin 18 lt LPG hesaplanabilir.

Ikinci elden arac almak zor degil bence gercekten cok zordur.
Arac almadan once yedek parca ve usta konusunda tereddutlerinizi gidermeniz onemlidir.
Kisaca parca,usta ve bildik (emin) birinden alma konusunu irdelemeniz sarttir.
Sifirlarda bile sorun yasanabilen gunumuzde size iyi sanslar dilemekten baska care yok.

Genel olarak arac ile yapmak istediklerinize karar vermis gibi gorunuyorsunuz.
Gundelik hayatta pek kullanmayip sadece hafta sonu ve tatillerde kullanacaksiniz.
Araciniz ile cok esya ve kalabalik aile tasimayacaginizi tahmin ediyorum.
Offroad amacli kullanacaksaniz uc kapili bir aracin yeterli oldugunu dusunebiliriz.

Uc kapili kullanacaksaniz arazide ozellikle ancak sofor ve bir kisi ile rahat edebilirsiniz.
Her seferinde uc kisi veya daha kalabalik olacaksaniz bes kapili bir arac tercih ediniz.
Uc kapili araclarin yaklasma,uzaklasma acilari ve tepe ustu gecisleri avantajlidir.
Yakitlari daha az olsa da uzun yolda sarsintilari ve titresimleri daha fazladir.

Modellere ve yillara gore her aracta degisik motor ve donanim secenekleri vardir.
Terrano I lerde uc kapi ile bes kapi uzunluklari aynidir.Terrano II lerde 30cm fark vardir.
Frontera'larda da uc kapi ile bes kapi arasinda yaklasik 30 cm kadar fark vardir.
Forester'da uc kapili model bilmiyorum,segment olarakta farkli bir yerdedir zaten.

Forum sayfalarinda her arac ile ilgili cok derin bilgiler bulmaniz mumkundur.
Ana sayfadan begendiginiz araci bulun ve alt bolumlerindeki sayfalari dolasin.
Tavsiyem yazimin basindaki bulundugunuz yere gore olan bilgileri dusunmenizdir.
Araci aniden almak kolaydir.Sonrasinda parca bakim usta olaylari daha onemlidir.
Sahsi bilgilerimden bazilaridir.Faydali olmasini umarim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR