Merhaba Erba 3.40

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenanakin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,193

kenanakin

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Hepinize Merhaba,

Çocukluk hayalim olan karavanıma nihayet geçtiğimiz perşembe günü kavuştum.
Rabbim tüm isteyen karavan severleri en kısa zamanda istedikleri karavana kavuştursun inş.

İlk karavanım olduğu için çok heyecanlıyım. İlk beğendiğim karavanlardan olan Erba 3.40 Hafta sonu karavanını almakda ayrı bir mutluuk oldu benim için.

Karavanım ile ilgili biraz detay vereyim.

2014 Model Erba 3.40
Güneş enerjisi yok.
Buzdolabı 220V.
3 Penceresi var 3 taneside sorunsuz açlıyor.

Buzdolabı için önerilerinize ihtiyacım var. 12/24V motor ile mevcut motorunu değiştirirsem Full dolu Akü ile ne kadar zaman idare edebilir?

Genellikle her hafta sonu Cuma-Pazar günleri kamp yapmayı hedefliyoruz.
Buzdolabının 2 gün idareli kullanımı için sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Önerilerinizi bekliyorum.

CCqqXh.jpg

eVSXfY.jpg

o3Gwr4.jpg

Son düzenleme:

Etiketler
Hepinize Merhaba,

Çocukluk hayalim olan karavanıma nihayet geçtiğimiz perşembe günü kavuştum.
Rabbim tüm isteyen karavan severleri en kısa zamanda istedikleri karavana kavuştursun inş.

İlk karavanım olduğu için çok heyecanlıyım. İlk beğendiğim karavanlardan olan Erba 3.40 Hafta sonu karavanını almakda ayrı bir mutluuk oldu benim için.

Karavanım ile ilgili biraz detay vereyim.

2014 Model Erba 3.40
Güneş enerjisi yok.
Buzdolabı 220V.
3 Penceresi var 3 taneside sorunsuz açlıyor.

Buzdolabı için önerilerinize ihtiyacım var. 12/24V motor ile mevcut motorunu değiştirirsem Full dolu Akü ile ne kadar zaman idare edebilir?

Genellikle her hafta sonu Cuma-Pazar günleri kamp yapmayı hedefliyoruz.
Buzdolabının 2 gün idareli kullanımı için sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Önerilerinizi bekliyorum.

o3Gwr4.jpg

CCqqXh.jpg

eVSXfY.jpg

o3Gwr4.jpg
200 amper deep cycle jel akü olursa kullanırsınız
Hafta içi evde şarz et

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,
Öncelikle yeni karavanınız hayırlı olsun, Güzel gezilerde ve kamplarda kullanılsın diyeyim.
Buzdolabı için en iyi kaynak Güneş enerjisi, Güneş enerjisi olmadan sadece aküyle bu iş zor olur. O yüzden size Güneş Enerjisi ve invertör kullanmanızı öneririm. Buzdolabını 12 volta çevirtebilirseniz daha da verimli olacaktır.
Selamlar...

Bütün ithal Karavanlar üç sistem bende üç sistem tavsiye ederim 3kişi kullanım lpg ile 12kg tüp 3ay gidiyor ocakta dahil, çok buz kullanmıyorsanız içeceklerin serin olması yeterliyse ikinci el üç sistem buzdolabı deneyerek alabilirsiniz bütceniz elveriyorsa yeni alırsanız buz da yapanı var

Sadece hafta sonu kullanacaksanız buzdolabı konusunu dert etmeyin. Eşyalarınızı alacak büyüklükte bir buzluk sizi günlerce idare eder. Deneyin pişman olmazsınız. Sizi tenzih ederim ancak forumda takip edebildiğim kadarıyla buzdolabı gereğinden fazla önemseniyor. Evi kampa taşıyacaksak neden kamp atıyoruz? Amaç günlük rutinden uzaklaşmak değil mi?

Bütün ithal Karavanlar üç sistem bende üç sistem tavsiye ederim 3kişi kullanım lpg ile 12kg tüp 3ay gidiyor ocakta dahil, çok buz kullanmıyorsanız içeceklerin serin olması yeterliyse ikinci el üç sistem buzdolabı deneyerek alabilirsiniz bütceniz elveriyorsa yeni alırsanız buz da yapanı var
Sadece hafta sonu için gerekiyormuş

Sadece hafta sonları kullanacaksınız
Bir sürü masrafa gerek yok
Motor değiştirme,panel,şarz kontrol cihazı vs masraflı olur
En ucuz çözüm büyük strafor kutunun içine buz koymak
Bu şekilde 2-3 gün yiyecekler soğuk kalır
Ama rakı soğutsun,buz yapsın diyorsanız en uygun çözüm 200 amper akü ve akü şarz aleti
Hafta sonu kullan,hafta içi evde şarz et
İlerleyen zamanda daha uzun süreli kamplar yapacak olursanız o zaman motoru 12 v kompresörlü ile değiştirip, güneş paneli eklersiniz

Sadece hafta sonu için buzluk kullanımı fikrine bende katılıyorum. En ucuz yöntem strafor kutu alıp üzerini folyolu izolasyon malzemesi ile kaplamak.

Yok illa buz dolabım olsun diyorsanız 12 V DC almanızı öneririm. Ben Waeco 50 litre kapasiteli olanını kullanıyorum. Kış ayların güneş almadığım zamanlarda bile problem yaşamadım.

Son düzenleme:

Evet tabii ki 12 v kompresörlü buzdolabı daha iyi ancak pahalı
12 v kompresörlü buzdolabı uzun süreli kamping dışı konaklama yapacaklara önerilmelidir
Arkadaşımız karavanında zaten 220 buzdolabı olduğunu
Ve sadece hafta sonu kullanacağını ifade etmiş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR