Mercedes Sprinter Minübüsten 4+1 Karavana Dönüşüm Hikayesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ermus35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 545

ermus35

Kamp II
Yer
Niksar, Tokat, Türkiye
Herkese merhaba, daha önce yaptığım karavanı satmak zorunda kalmıştım, karavansız yapamayacağımızı anlayınca bütcemize ve ihtiyacımıza göre bir araç arayışı sonunda 14+1 koltuklu sprinter 313 CDI aracımızı aldık.
Daha önce yaptığım gibi 4+1 koltuklu ruhsat alabilmek adına minibüs aldım. Arka çeker olması, uzun şase olması tercihimdi.
Koltukların sökümü ile işe başlayacağım.
Katkı, öneri, tavsiye her türlü desteğe talibim.
Screenshot_2024-12-06-14-14-27-927_com.sahibinden.jpg
Screenshot_2024-12-06-14-13-41-815_com.sahibinden.jpg

Etiketler

Devamı.. taban en altta keçe gibi bir malzeme vardı orjinal olduğunu düşünüyorum su almayan yerleri hala sağlamdı. Sağ arka teker davlumbazı çürüyerek zamanla oradan su almış ve o bölgede paslanmalar oluşmuş. Asıl problem tavanda çıktı. Fotoğraf çekmemişim Tavan sacı birleşim yerlerinde ve klima hortumu giriş deliği etrafında su alarak çürümeler oluşmuş,birisinde bilek kalınlığı kadar delik var dışarıdan silikonla doldurmuşlar öncelikle buraları yaptırmakla devam edeceğim.
IMG_20241221_111328.jpg
IMG_20241221_113937.jpg
IMG_20241221_114449.jpg
IMG_20241222_103210.jpg
IMG_20241222_103218.jpg

Hayırlı olsun ve kolay gelsin.

Araç temiz gözüküyor ama davlumbazın paslanması düṣündürücü. Aracın altını pasa, çürümeye karṣı korumak lazım. Altta aracı taṣıyan, içi boṣ aksamı dahil pasa karṣı korumayı mutlaka iṣini bilen uzman birisine yaptırmakta fayda var. Şimdi iyi yapılmazsa bir kaç yıl sonra bir kaç katını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Baṣarılar.

Hayırlı olsun. Kolaylıklar dilerim. Nasıl bir yol izleyeceksiniz. Plan ve projenizi nasıl oluşturdunuz?
teşekkür ederim. planı kabaca yaptım fakat üç boyutlu bir çizim oluşturamadım. şoför koltuğundan arkaya 430 cm mesafe var. bu alana hem arka yolcu koltuklarını koyup hem de dört kişilik yatak alanı yapmak zorluyor. önceki yaptığım karavanda iveco iç alanı biraz daha uzundu ve en arkaya 180*200 yatak koymuştum dört kişi rahat yatabiliyorduk. artık çocuklar da biraz daha büyüdü, bu sebeple iki kişilik iki ayrı yatak planlamak zorunda kaldım. çocukların yatağını şoför arkasına yapacağım oturma bankı, araya yapacağım katlanır bir masa ve arka ikili yolcu koltuklarını kullanarak yapacağım. diğer yerler anlaşılıyor zaten. 3 boyutlu çizim için önerebileceğiniz basit bir program varsa alabilirim, sketchup programını çalıştıramadım bir türlü.
karavan plan.jpg

Plan konusunda fiilen tecrübe sahibi olmadığım için bir şey diyemiyeceğim. Buzdolabının yanındaki alan (Akü grubu) yazan yerin üstü sanırım oturma yeri düşünülmüş. Üstü de kontrol paneli gibi gözüküyor. Mevcut plana göre buzdolabı 50x50 olduğu düşünülürse, 90+50=140. oradaki geçiş alanı 35 cm kadar düşüyor. buzdolabını biraz geriye alıp, ocağı buzdolabının üstüne koyarsanız, mutfak tezganının enini 45 gibi baz alırsanız ortaya en azından 40 cm nin üzerinde bir geçiş alanı oluşturur diye düşünüyorum. tezgahın banyo kabinine denk gelen köşesini oval yapmanız durumunda bu miktar daha da artar ve rahat geçiş imkanı olur diye düşünüyorum. daha iyi anlatabilme adına basit bir çizim yaptım. Ben sketchup programı kullanıyorum. Eğer isterseniz sizin için bir plan çizebilirim. Kolaylıklar diliyorum

plan.jpg

ORNEK CALISMA

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,742
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri