çağlar karabulut
Ana Kamp
haklısınız, işlerimin yogunlugundan dolayı uzun bir süre araç ile pek ilgilenemedim, aracı geçen sene apar topar boşaltıp temizleyip işimi görecek kadar yapıp bir süre kullanıp eğer memnun kalırsam devam ederim diye düşünerek almıştım zaten ki öyle de oldu.Konuları okumaya calışıyoruz ama hep yarım kalıyor. Ne oldu acaba hangi aşamadasınız? Kolay gelsin
şuanki tüm karavanlarda güneş paneli, wc, buzdolabı, tv ve hatta uydu sisteminden internetine kadar hersey mevcut ancak ben biraz daha ihtiyacıma göre tasarlamayı düşünüyordum aracı malum fiyatlar yüksek.. ve beraberinde karavanı nerde nasıl kullanacagımı da belırlemek önemli, eğer yazlık kamp alanlarına gidip orada sabit duracak isek araçta wc - duş olması çok mühim değil zaten çok temiz kamp alanları mevcut, ya da kampcılara özel buzdolabı sunan kamp alanları da var. ve yine cogu kamp alanında aracınızın kapısına kadar elektrıkte veriyorlar. ben kamp alanı harici biryerde kalmayı pek güvenli bulmadığım için ya da öyle biryer bilmediğim için aracımda (kamp alanı dışında kullanım için) şuanki durumda olmazsa olmaz sadece portatif tuvalet aldım. ihtiyaclar nerede nekadar kalacagımızla da alakalı olarak değişiyor, mesela gecen sene buzdolabı ıhtıyacım hiç olmadı, sadece 1 kere lazım oldu ki onu da marketten buz alarak çözdüm.. herneyse bende durum bu, aracı birsüre kullanıp devam etme kararı aldıktan sonra (şuan) gözüme carpan 1-2 çizik / paslı bölgeleri boyatayım dedim ancak muhtemelen henüz dogru boyacıyı bulamadım fiyatlar aşırı yuksek, geçen sene arkadasımın 18bin tl'ye boyattıgı araç için şuan aynı firma 100bin tl fiyat istiyor çok garip... uzun lafın kısası hızlı bir şekilde aracı boyatıp sonra en baştan (yalıtım vs ) başlayarak aracı tamamlamak hedefim.. umarım basarılı olurum
bence araç aldıktan sonra eger kendınız yapacaksanız önce birsüre hiçbirsey yapmadan aracı çadır gibi kullanın.. 1-2 kullanım sonrasında ihtiyaclar ortaya cıkıyor zaten..
buarada bursa civarı bildiğiniz kaporta - boya işi yapan varsa bilgi verebılırsenız sevınırım