Mercedes G-Wagen Foto ve Videoları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hus55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 288
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,845
Ynt: Mercedes G-Wagen Foto ve Videoları

yolu acik olsun abi...

saka yaptigimi bildigin icin icim rahat nadir abi :smiley: resimleri dort gozlebeklerim abi...

yay konusunda biraz problem var abi,,,,,,biri kayip !!! bulur bulamz sana bildirecem. sen baska yerden temin edersen yanlis anlamam.

selamlar huseyin.

Etiketler

birkaç foto ve hikaye paylaşmak isterim...

istanbul itfaiyesi bu bahsettiğim...
bazı değerlerine sahip çıkamayan kurum.

misal fatih'teki tarihi itfaiye binasını az zaman önce, yenilenmiş haliyle vakıf üniversitelerinden birine kaptırdılar gitti...

istanbul itfaiyesi'nin kalesi düştü...

zamanında alınmış çok maksatlı küçük kurtarıcı araçlarını (mb g230) belediyenin diğer birimlerine makam otosu olarak kaptırıyorlar.
oysa ki başka kuruma kaptırılan bu araç o kadar değerli ve hareket kabiliyeti yüksekti ki onun yaptığı işi koca 6x6 gpv'lerle yapamıyorsun nerdeyse...

işte o araç...
mercedes benz g230
benzinli 2300cc'lik motoruyla ve arkasında bulunan ekipmanıyla arabanın yaptığı işler çok büyük. üstelik dahili jenaratörü ile (motordan tahrikli) 1 apartmanın elektrik ihtiyacını karşılayacak kabiliyette idi.
bu araçlardan istanbul itfaiyesi'ne 2 tane alınmıştı.

fakat tüm dünyada binlerce fanı olan, avrupa'daki hemen hemen her itfaiye teşkilatında bulunan bir aracı istanbul itfaiyesi maalesef bakamadı ve hizmet dışı bıraktı.

çok üzücü...

oysa bu aracı alıp anayol yakınlardaki bir müfrezesine kurtarma aracı olarak verse çok daha faydalı olurdu, hatta bu aracı bir gönüllü itfaiye müfrezesi kurarak ta değerlendirebilirdi.
lakin hepsi geçmişte kaldı...

artık o bir makam otosu, hemde çelik alaşım jantlı, önde ledli çakar lambalı ve şuan ederi 2500tl'yi bulan araç üstü `warn` marka vinciyle beraber... ne diyeyim hayırlısı olsun, kullanan çok şanslı...

halen itfaiye'nin sitesinde yer alan araç: (kkb79)
http://www.ibb.gov.tr/sites/itfaiye/araclarimiz/Pages/kucukkurtarici.aspx
kucukKurtarici_1.jpg

ve aracın şuanki hali: (kkb 79)
x57d05.jpg

mogzilla' Alıntı:
Abe hayzmen , ben 15 sene çalıştığım kurumu anlayamadım da, sen nerden anlaycan ? :mad:
agam zate anlamaa çalışmıyom, bıraktım o işi ama bi umudum itfaiyecilerdi onlarda kalelerini kaptırdılar ya g230 gitmiş çok mu...

kirmiziyken ne guzelmis ya.......yazik, hemde coooooook yazik ! o arac gorunurde almanyadan direk oyle donatilmis gelmis. ici nasil acaba merak ederim.daha dogrusu original haliyle nasildi !!

bonnet uzerindeki tip sinyallerine bakarsaniz hersey belli oluyor.

yahoo, anlayamadim gitti, her G alan, hemen siyah yapmak ister..?? sanki araca siyah cok yakisir :-[

siyah boyamayla bitmez ki bu isler..!!

abi aracı ben biliyorum bagaj alanında sürgülü sistemde kurtarma ekipmanları vardı. sürücü+ön yolcu ve ön yolcu arkası olmak üzere 3 kişilik bir arabaydı.
arka yolcu koltuğunun orada da kesme-ayırma takımları vardı.

çok değerli bir araba ama bakamadılar kendi bünyelerinde...

tamam , tamam , yeter bu kadar iskence....! :-[ :smiley: gercekten o arac almanyada olsaydi bilirmin ne kadar para ederdi ?? bizim kibrisda da ayni sorunlar var.

KIYMET BILMIYORUZ ABI...!! ok, herkesin ozel zeklerine deycek bisey yok,renk tarz herkes kendine gore yapar ama bazi seyler....

neyse, keske bu araci sen alsaydin be ibo. G defterini kapatmis olacaktin...

turkiyede boyle G varmi peki ?? en hasta oldugum kasa bu. hep kalbimde sakli. [cunku hanim duysa, hus55 diye biri kalmazdi buralarda....]

26925_1282343384083_1395047469_30634213_6067968_n.jpg

26925_1282343344082_1395047469_30634212_5211857_n.jpg

nnnhhji.jpg

malesef bu işler böyle , burdan bu duruma bişeyler yazmak isterdim içeri alınırız şimdi.. =)) abi o renk işi de zevk meselesi..zaten sıcak memleketteyiz yazın yanıyor..öyle deri koltuk siyah renk araç türkie şartlarına göre değil bence...o senin eklediğin kurt varya yayala gibi hertarafı açık..he işte odur abi kalpte yatan ;)

bir tane 48 plakalı beyaz orjinal kamyonet var.geçen hafta ataürk otosanayide toplanmaya gelmiş sakallı hüseyinin 2 dükkan yanında park edilmişti.Kendisi resimdekinden çirkin bana göre neyse...

Tam damarıma bastınız renk konusunda G yi ele geçiren hemen gangester arabasına çeviriyor siyah camlar gece dışarıyı göremezsin simsiyah bir boya.Kimseyi üzmek ve kırmak istemem siyah tabi ki güzel bir renk ona lafım yok benim lafım g nin ne olduğunu bilmeyenler için
şimdi bu kurtlar vadisi denen furyadan etkilenen siyahlar içinde ucu kıvrık ayakkabılı jelboylar(saçaları herdaim jelli abiler den bahsediyorum) hülya avşardan eski kocasından bilmem hangi dizide kapkara g leri görünce malesef özeniyorlar o araç öyle olur zannediyorlar.

Avusturya fabrika anlaşılan bu yeni tip yeni zengin müşteri grubuna uyandı ne kadar kapı panzotu kıvrım kıvrım derili alaçak profilli lastikli ne alakaysa kromaj stepne korumalı vıcık vıcık araç varsa yapıyor bunlarda bayıla bayıla alıyor.
Piyasada sıfır satılan araçlara bakın aynen bu tarife uyuyor gece klüpleri kapılarında görmek mümkün...sonra bir hafif kar yağıyor bahçeköy yolunda hepsi bir tarafa yan yatmış.

Geçen hafta dubaideydim bütün emirler tam bu anlattığım arabaları kullanıyor plakalarıda farklı onlara özele tv lerinde bizim diziler demek ki benzeşiyoruz.

motogezgin, tam anladin beni..! :smiley: bak, nadir abi'nin oglu can, G'yi visne'den paladium silver'e boya'di ve super oldu. can G'de YAYGIN olan iridium secmedi, daha hos ve polmayan secti. helal olsun ! sende oyle yaptin. senin G siyah'di ve cok guzeldi ama simdi daha da guzel oldu ve TEK oldu... ;)

o arac halen ordami motogezgin ? n'olur resim cek tekrar gorursen.. ;)

neyse, bu arac nasil baylar ? 290 GDT . tam hayalim dki G 8) renk nasil ?? bence siyah'dan daha original.

untitledmmlll.jpg

untitledhhuy.jpg

untitledghhgyuu.jpg

hghty.jpg

205442_1952645342987_1448269011_2275190_1646047_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR