Mercedes G Serisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sılpagarlı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,441
Ynt: Mercedes G Serisi

Getrag şanzımanların beş vitesli olduğu söylendi, benim aracım orjinal şanzımanlı,dört vites ve saate 130- km/ saati buluyorum. Hiçbir sorunum yok ama motor beşinci vitesi ısrarla istiyor. Acaba getrag şanzımanlar dahamı hız yapabiliyor ? Önce bu sorunun karşılığını bilmemiz lazım.
Selamlar

Merhaba Emin Abi,

Biliyorsun benim aracımda 5 vitesli şanzuman var ve uzun yolda benzinli motorla 140km'ye kadar çıkabiliyorum belki motorumuz aynı değil ama sana fikir verebilir. Ayrıca şahsi fikrim, 5 vitesli şanzuman belki hızı çok fazla arttırmaz ama uzun yolda yüksek hızlarda yakıt tüketimini düşürür.

mehmet abi merhaba. cenk tam olayi noktaladi. 5 vites uzun yollar, 120 km hiz ustu icin. tabii ki yol duz ise :eek: dizel G'ler rampa sevmiyor... :p ama ciddi anlamda araci otobanda kullanirsaniz motor rahatliyor...

bence getrag'i al. dusun bir yola cikarsin ankaradan konya mesela kac km? 5 vitesi kullanim musait oldugu zaman motor muthis rahatliyor. ve yakit tuketimi azaliyor...

ben bunu yasadim gordum. 4 vites ile 50 tl 220 yaparken 5 vites 260-70'e cikti.

Emin abi senin araçta 617 dizel motor var
şanzımanın çıktığı araç 102 benzinli
motor ile şanzımanı birleştiremezsin birbirini karşılamaz....

Tam bunu soracakken cevabı aldık, teşekkürler. Doğrusu ne hızdan ne de şanzımandan bir şikayetim yok, ama biraz daha hızlı gitmek herkesin tercihi. Bir çok binek araca nal toplatıyoruz zaten... ;)

kumadam merhaba. senin dedigin mantikli ama sunu bir acikla sana..

benim cabrio 230 GE'idi fabrikadan cikisli, sanziman 4 vites di ayni mehmet abinin gibi. ben 603 motor takdirdim o araca ve 230 benzinli motorun 4 vites sanzimani 2-3 kullandim,hic sorunsuz uydu... ;)

603=300 dizel. 4 vites szmn 230 benzinli'den kalma.

sılpagarlı öncelikle hayırlı olsun....güle güle kullan...ama o küçük aynaları bence hemen değiştir...yıldızın karizmasına yakışmıyor... Rize de olduğunu yazmışsın bende Rize deyim...selamlar

sayın taşkın bir gün tanışırız inşaallah beraber bir kavron yaparız, senin araç siyah olan mı kahverengi olan mı? rize de üçleyecez yakında :D görüşmek üzere

Rize de şu an iki siyah, bir kahverengi araç var.siyahların biri benim 86 model 280 ge, diğeri 2008 320 cdı. kahverengi olanıda 87 230 ge.zaman zaman beraber geziyoruz.sizinde aramıza katılmanıza çok sevindim. iyi bir tercih yapmışsınız. Tanışmak dileğiyle kalın sağlıcakla...

Birşey dikkatimi çekti, direksiyonda "PUCH" amblemi var, yani aracın ana üreticisi Steyr Daimler, önceleri bu aracı bu Puch markasıyla üretiyordu. "Mercedes" olmadan önceki bir model demekki, eğer öyleyse ön ızgara sonradan takılmış oluyor herhalde..

Saygılar,

araç konusunda sormak veya görmek istediğin herhangi birşey varsa (bilgim dahilinde) elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım ...tlf .0505 5266310 0464 2237555 Rize merkez

Orijinal Ön ızgara aşağıdaki gibi olmalı ..

puch (2).jpg

deeperdiver,mercedes graz'da iki turlu G uretir kardes. puch amblemi ile belli ulkeler icin hala uretiliyor[fransiz ordusu, kominist ulkeler..... sanirim puch imaj olarak dusuk prestij simgeler ama aksamlar ayni.

benim aracın da direksiyonda ve cantlarında puch yazıyor biz de başta anlamamıştık, bir de sorum olacak aracın deposunda benzin azalınca bayır çıkarken araç stop ediyor problem nerededir acaba, taşkın seni de arıyacam,
selamlar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Hamdi TURAN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR