Mercedes 208D Minibüs Karavana Dönüştürülebilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan esesozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,059

esesozer

Yeni Üye
selam bende 1978 model MERCEDES 208 dizel minbüs var motoru iyi arkasını kestirip karavan yaptırmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Etiketler
Ynt: Mercedes 208 Karavan Olur mu ?

Sayın Esesozer öncelikle aramıza hoşgeldiniz,Mercedes 2008'den karavan tabiki olur sahibinden.com sitesinde satılık ilanları var karavan olarak,yanlız bu aralar arkayı kestirip yeni kasa yaparak karavana dönüşüm işi biraz sıkıntılı çokca madde eklendi zorlaştı iş yinede sormak lazım Mak.Müh.Cevdet Çelikörs bey bu konuda çalışmalar yapıyordu belki çözmüşlerdir danışabilirsiniz,Cevdet Çelikörs
Mak. Müh.
0532 3216485
0212 5707270
Ayrıca forum içinde Arı nicki ile Ahmet Arı abide 209 var sanırım kendisi kasaya dokunmadan yapım aşamasında bitirmek üzere kendisiyle bağlantı kurabilirsiniz.

sn. esesozer.
yazınızda 208 mercedes e kabın kesılerrek arkasına karavan yaptırmak ıstedıgını belırtmıssınız.
bu konuda daha once yapılmıs bır deneyımı ve bıldıklerımı belırtmek ısterım. altı yıl kadar once ızmır de bır gezgının boyle bır tesebbusunu duymus ve hakkında yapılan yorumları da ızlemıstım. bahsettıgınız arac 4 sılındırlı olup bu araca yapılan mustemılatı bu nedenle yeterı kadar verımlı tasıyamadıgı anlatılmıstı ayrıca arka lastıklerın tasıma gucunun yetersızlıgınden bır uydurmacııya arka dıngılı dort lastıklı yapmıslar . daha sonra bu aracı gordum . sasesının kısalıgı nedenı ıle pek dengelı bır durusu yok tu . arkaya yapılan lastık ılavelerıde on tekerleklerı karsılamadıgı ıcın hos bır goruntu olmamıs. ayrıca tanıdıgım bır kac kısıde bu dort sılındır ve turbosu olmayan aracların ruzgara vukavemet gosteremedıgını ve dık sayılmayan rampalarda dahı bırıncı fıtese kadar dustugunu sık sık anlatmaktadırlar. sonucta olmaz demıyorum. kendı fıkrımı ılave etmek gerekırse daha sonra bu aracı degıstırmek veya baska bır karavan yaptırmak ıstersenız bu 208 ı elden cıkarmakta zorlanabılecegınızı tahmın edıyorum. bu aracların kapasıtesını pek cok kısı bılmektedıır. kamper olarak pek cok kullananlar var .
degerlendırmeler kendı fıkrımdır .daha farklı fıkırlerı almanızda fayda var kanaatındeyım. ama karavan yapma fıkrınızı gonulden desteklıyorum. ımkanlarınız neye elverıyorsa oyle hareket edıp en kısa zamanda dılegınıze kavusmanızı dılerım selamlar.(bu arada eses ekısehır mı oluyor)
hoscakalın mehmet.

ilgillen diginiz için hepinize çok teşekür ederim .ben kayseride yaşıyorum ve gezme yi fotoraf çekmeyi severim gittigim yerlerde kalıyorum buda bazen külfetli oluyor ben gitigim yerde yatabileçegim bir araç yapmayı düşünüyorom.saygılarımla

1978 model bir aracı kesip, üzerine sıfır bir karavan kasası yapacaksınız, çok basit imal etseniz bile 8-10 bin tl masraf yapacaksınız. Sonra bir gün bu aracı satmak istediğinizde karşınıza o acı gerçek çıkacak; aylarca hatta yıllarca satılmayı bekleyen bu tarz karavanlar var. Ne kadar yeni olursa olsun (karavan kısmı), kimse 1978 model bir aracı almak istemez, en azından ben kesinlikle almam. Çünkü karavanla tatilde en son karşılaşmak isteyeceğim şey bir tamircidir...
Bence aracınızın yapısını hiç ellemeden, içini kampere çevirin. Bir gün satmak isteyip de satamazsanız en azından mobilya dışındaki buzdolabı ocak gibi para edecek kısımlarını söker, mobilya gibi fazla para tutmayan kısımlarını da çıkarırsınız, gerisini de araçla helalleşip hurdacıya satarsınız...
Sn. esesözer yazdıklarım tamamen bana göre doğru bildiklerimdir ve sadece beni bağlar lütfen beni yanlış anlamayın, saygılarla...

fikirleriniz benimle paylaştıgınız için çok teşekürler çok dogru söylüyorsunuz bende zaten mersedesten vaz geçtim .elimizde 2006 modelel gaz ve 1993 model ıveko otobüs var sizçe hangisi karavan olmaya müsayit olur .

sn. esesözer, 2006 GAZ kamyonet mi? yoksa panelvan mı? kamyonet ise daha önce sally karavan bir kaç tane yapıp sattı, panelvansa iç ölçüleri size yetiyorsa olur herhalde. Ama yine de kullananların fikrini almak lazım.İveco konusunu aracı çok tanımadığım için cevaplayamayacağım.

sayın esesözer, benim tavsiyem iveco otobüs olur. benim kendi aracım da 1990 model iveco( otoyol) hem son derece geniş bir iç hacim vermesi açısından,hemde bol bulunan ve pahalı olmayan yedek parca açısından, bence en elverişli araçtır.ancak E sınıfı ehliyet gereklidir.

sayın İmpesa
iveco otoyol bir karavanınız olduğunu öğrendim
bencede ülkemiz koşullarında en iyi tercihlerden biri
özellikle içininde mutlaka ki bir düzernleme yapmışsınızdır ki
ruhsata işlettinizmi. birde şehirler arası yollarda yakıt tüketimi
hakkında bilgi vermeniz mümkünmü?
saygılar - selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR