Menekşe Yaylasında Kamp

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mutlumete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,817

mutlumete

Yeni Üye
Merhabalar,
Daha önce bir elin pamraklarını geçmeyecek kadar kamp deneyimi olmuş bir insanım. Bu hafta sonu bir arkadaşım ile İzmit-Yuvacık'a gidip Menekşe Yaylası'na kadar yürüyüp, gece orada kamp yapıp ertesi gün de Sansarak'a yürümeyi planlıyoruz. Nevzat Çetin ve Gündüz Mutluay'ın Trekking adlı kitabından ve internetten rotalar hakkında bilgi aldım, google earth'ten de araziyi inceledim ama bir türlü haritaları ayrı olarak bulamadım. Bunları bulabileceğm bir yer biliyor musunuz? Sizce rota uzun mu? Menekşe Yaylası kamp yapmak için uygun mudur? Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Merhaba Mutlu Mete
Daha önce o bölgede kamp atmış biri olarak nacizane fikrimi söylemek isterim.
Rotayı tamamlayıp Menekşe yaylasına ulaştığınızda bir çeşmeye rastlayacaksınız buradan akan su içilebilir kalitede ve soğuktur her ihtiyacınıza cevap verecektir.
Çeşmenin önü açık bir arazi ve yanından dere akıyor istediğiniz yerde kamp atabilirsiniz.
ancak bana mı denk geldi yoksa oranın orman köylüsü mü böyle bilmiyorum,hava kararmaya yüz tutunca 2 tane babayiğit oduncu gelip sizi rahatsız edebilir dahası sizden güvenliğinizi sağlamak adına para talep edebilirler.
ben vermemiş hatta vermek isteyen arkadaşlarıma da engel olmuştum bunun üzerine delikanlılar bizi tehtit etmiş bakalım bu gece rahat uyuyabilecekmisiniz gibi sözler etmişlerdi.
Dağ başımı burası diyemiyorsunuz çünkü orası dağ başı ve yaklaşık 300m. ileride olan köydende hiç bir şekilde yardım alamıyorsunuz.
Uzun lafın kısası su ihtiyacınızı menekşe yaylasından karşıladıktan sonra köyden daha uzak bir yere kamp atmanız gerekir.
Bu sayade hem rahat bir gece geçirir hemde kimseyle bu şekilde muhatap olmamış olursunuz.
Maalesef bilinçsiz insanlar her yerde her zaman karşımıza çıkabiliyor.
keyifli bir kamp dilerim.

Merhaba,
ben de kampçılık konusunda amatörüm açıkçası, ama eğer rahatsız eden kendini bilmez vatandaşlar varsa kalabalık bir grup oluşturup gitmekte ve daha güvenli biryerler bulmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

biz 8 çadır kurmayı planlıyorduk :smiley:

ama oraya yabancı olduğunuzu gördükleri anda yanınıza damlıyorlar.
değil 8 çadır 18 çadırda olsak orada kanun onlar
en iyisi muhatap bile olmadan daha sağlıklı bir kamp yeri araştırmak

Ynt: Menekşe Yaylasında Kamp

Yeni arkadaşlar, öncelikle aramıza hoşgeldiniz...

Tüm üyelerimizin sizi daha rahat görebilmeleri için, aşağıda linkini verdiğim "Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu" bölümünde kendinizi tanıtırmısın.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.new;topicseen#new

Forumumuzda keyifli geziler dilerim...

doğuşlu' Alıntı:
Merhaba Mutlu Mete
Daha önce o bölgede kamp atmış biri olarak nacizane fikrimi söylemek isterim.
Rotayı tamamlayıp Menekşe yaylasına ulaştığınızda bir çeşmeye rastlayacaksınız buradan akan su içilebilir kalitede ve soğuktur her ihtiyacınıza cevap verecektir.
Çeşmenin önü açık bir arazi ve yanından dere akıyor istediğiniz yerde kamp atabilirsiniz.
ancak bana mı denk geldi yoksa oranın orman köylüsü mü böyle bilmiyorum,hava kararmaya yüz tutunca 2 tane babayiğit oduncu gelip sizi rahatsız edebilir dahası sizden güvenliğinizi sağlamak adına para talep edebilirler.
ben vermemiş hatta vermek isteyen arkadaşlarıma da engel olmuştum bunun üzerine delikanlılar bizi tehtit etmiş bakalım bu gece rahat uyuyabilecekmisiniz gibi sözler etmişlerdi.
Dağ başımı burası diyemiyorsunuz çünkü orası dağ başı ve yaklaşık 300m. ileride olan köydende hiç bir şekilde yardım alamıyorsunuz.
Uzun lafın kısası su ihtiyacınızı menekşe yaylasından karşıladıktan sonra köyden daha uzak bir yere kamp atmanız gerekir.
Bu sayade hem rahat bir gece geçirir hemde kimseyle bu şekilde muhatap olmamış olursunuz.
Maalesef bilinçsiz insanlar her yerde her zaman karşımıza çıkabiliyor.
keyifli bir kamp dilerim.
öncelikle selamlar ben menekşe yaylasında yaşayan bir olarak size kim hayvanlık yaptıysa onların adına özürdilerim.
bizim yaylada kimse böyle birşey yapmaz bunu yapanlar civar köydendir. zaten yaylada yaz boyunca devamlı kalan 6 hane var. kışın kimse kalmıyor.
eğer size sataşanların isimlerini biliyorsanız bana söyleyim ben icabına bakarım
ve sizden onların adına tekrar özürdilerim.

Selamlar Emre,
oncelikle hassasiyetin icin tesekkurler.. Acikcasi, yukarida belirtilen turde bir olay ile karsilamadim hic.. Ama acikcasi "olur mu?" diye de hep endiselenmiyor da degilim..
Daha once Okuzduzu yaylasinda hanelere yakin yerde kamp yapmistim ve sagolsunlar cok yakinlik gostermislerdi..
Belki de en dogrusu, yaylaya gidildiginde ilk once oradaki hane halki ile tanisip, kendimizi tanitmamiz, eminim bu durumda daha guvenli bir kamp yapilacaktir..

Alternatif olarak, ormanin icinde issiz bir yerde kamp yapmak daha az guvenli gibi geliyor bana.. herkese guvenli ve neseli kamplar dilerim, reha

her yerde bu tip densizler ortaya cıkabilir kendini bilmez havlarlar ısırmazlar onun için cokta dert etmeyin gerekirse kanun dagdada var

reha' Alıntı:
Selamlar Emre,
oncelikle hassasiyetin icin tesekkurler.. Acikcasi, yukarida belirtilen turde bir olay ile karsilamadim hic.. Ama acikcasi "olur mu?" diye de hep endiselenmiyor da degilim..
Daha once Okuzduzu yaylasinda hanelere yakin yerde kamp yapmistim ve sagolsunlar cok yakinlik gostermislerdi..
Belki de en dogrusu, yaylaya gidildiginde ilk once oradaki hane halki ile tanisip, kendimizi tanitmamiz, eminim bu durumda daha guvenli bir kamp yapilacaktir..

Alternatif olarak, ormanin icinde issiz bir yerde kamp yapmak daha az guvenli gibi geliyor bana.. herkese guvenli ve neseli kamplar dilerim, reha
Arkadaşlar böyle durum ile karşılaşan varsa gelip bize söylesinler. şuana kadar yardım isteyen kimsenin yardımını geri
çevirmedik. ben bu arkadaşın yaşadığı durumu babama söyledim babam çok sinirlendi kim bunlar diye babamda oranın en eskilerinde doğduğundan beri oralarda. yardıma ihtiyaç duyan herkeze kapımız açıktır. hepinize iyi kamplar dilerim. iyi günler

reha' Alıntı:

Tamamen katılıyorum.
Daha çadır kurmadna ilk işimiz civarda oturanlarla tanışmak ve kendimizi tanıtmak olmalı.

emre_ozk' Alıntı:
öncelikle selamlar ben menekşe yaylasında yaşayan bir olarak size kim hayvanlık yaptıysa onların adına özürdilerim.
bizim yaylada kimse böyle birşey yapmaz bunu yapanlar civar köydendir. zaten yaylada yaz boyunca devamlı kalan 6 hane var. kışın kimse kalmıyor.
eğer size sataşanların isimlerini biliyorsanız bana söyleyim ben icabına bakarım
ve sizden onların adına tekrar özürdilerim.

Emre arkadaşım ilgin adına çok ama çok teşekkür ederim.
Kimse adına özür dilemene gerek yok varlığın yeter.
Ben yayladan köy tarafına yürüyüp orada çobanlık yaptığını söyleyen bir arkadaşlada tanıştım o bana evinde kalabileceğimi söyledi kalabalık olduğumuz ve amacımız kamp atmak olduğundan ev sahibine teşekkür edip teklifini kibarca reddettim.
köyden inanılmaz fotolarla döndüm hatta bana evini açan köylünün bahçesinden bile kuzu ve köpek görüntülerim var.
ben orman köylüsü diye belirttim yazımda oköy diye bahsetmedim.
zaten köyde o an yaşayan tek insan o kibar çobandı.yada başka kimseleri göremediğim için bana öyle geldi.
eminim ki yardım talebinde bulunan herkese o yardım eli uzanıyordur tarafınızdan.
Ancak bu tarz yabaniler olur olmaz her yerde karşımıza çıkabiliyor.bu yüzden o bölge halkını komple karalamak gibi bir zihniyet asla oluşamaz.
ben o günden sonra 2 kez daha çıktım yaylaya bu sefer yürüyüş amaçlıydı.hem doğasını çok sevdiğim bir ortamdır menekşe,hemde sağlam bir parkurdur;)
birdahaki sefere sana yazarım beraber çıkarız bölgeyi bilen biri olarak ne dersin?
sağlıcakla kal.

doğuşlu' Alıntı:
Emre arkadaşım ilgin adına çok ama çok teşekkür ederim.
Kimse adına özür dilemene gerek yok varlığın yeter.
Ben yayladan köy tarafına yürüyüp orada çobanlık yaptığını söyleyen bir arkadaşlada tanıştım o bana evinde kalabileceğimi söyledi kalabalık olduğumuz ve amacımız kamp atmak olduğundan ev sahibine teşekkür edip teklifini kibarca reddettim.
köyden inanılmaz fotolarla döndüm hatta bana evini açan köylünün bahçesinden bile kuzu ve köpek görüntülerim var.
ben orman köylüsü diye belirttim yazımda oköy diye bahsetmedim.
zaten köyde o an yaşayan tek insan o kibar çobandı.yada başka kimseleri göremediğim için bana öyle geldi.
eminim ki yardım talebinde bulunan herkese o yardım eli uzanıyordur tarafınızdan.
Ancak bu tarz yabaniler olur olmaz her yerde karşımıza çıkabiliyor.bu yüzden o bölge halkını komple karalamak gibi bir zihniyet asla oluşamaz.
ben o günden sonra 2 kez daha çıktım yaylaya bu sefer yürüyüş amaçlıydı.hem doğasını çok sevdiğim bir ortamdır menekşe,hemde sağlam bir parkurdur;)
birdahaki sefere sana yazarım beraber çıkarız bölgeyi bilen biri olarak ne dersin?
sağlıcakla kal.
siz büyük ihtimal selim abiyle karşılaşmışınızdır. kendisini iyi birisidir. kışa kadar yaylada durur. biz senenin 6 ayı devamlı orada kalırız daha doğrusu dedemler orada biz sadece hafta sonları ordayız. dedemde 90 yaşında çocukluğundan beri her yaz oradadır. hatta bizim evide bilirsiniz kapısında kocaman bir ağaç olan ev. birdahaki sefere bende katılmak isterim ama benimde bölgeyi tam bildiğim yok sadece hafta sonları gittiğim için gezmeye pek fırsatım olmadı. şuanda orada konaklama amaçlı tesis açmayı düşünüyoruz ruhsat filan aldık ama daha başlayamadık en yakın zamanda başlayacağız. bu gezi teklifiniz için çok teşekkür ederim. hepinize keyifli kamplar...

Her yerde böyle densizler insanın karşısına çıkabilir 1-2 kişi oranın kötü bir yer olduğunu ifade etmezler nasıl bir elimizdeki parmaklar birbirinden farklıysa insanlarıda farklı yapıda olabilir.

Bu çirkin olayı yapan o bölgenin yerlisi değildirr o köylerde yaşayanlar çok misafir perverdirr ben şahsen hepsini tanırım oralarda o tür çirkin olayları mersin ve adanadan gelen orman işçileri yapıyorr.KEŞKE BU OLAYI YAŞADIĞINIZDA ORADAKİ KÖYLÜDEN YARDIM İSTESEYDİNİZZ

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri