Marmara Bölgesi Kamp Yeri Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kanyoning Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,812

Kanyoning

Yeni Üye
Yoğun iş temposunun ardından ayda bir haftasonları kamp kuruyoruz.
Kamping alanlarını sevmediğimizden dolayıda kendimize bir rota belirliyoruz ve en sakin yerde çadırları kuryoruz . Bazen saatlerce kamp yeri aramakla uğraşıyoruz , nedense bizim dışımızda başka insanın olmadığı yerler tercih ediyoruz ve bu yüzdende bolca zamanımız yer aramakla geçiyor . Orman kampçılığında bu fazla sorun olmasada içimizden birkaç kişinin deniz sevdası yüzünden denize bitişik kamp yapılabilecek orman alanları arıyoruz . Eğe Bölgesi bu bakımdan br cennet koylarıyla ancak Marmara Bölgesinde bu sıkıntı yaratıyor .

Orman ve denizinin iç içe olduğu kamping olmayan , sessiz sakin yer( Koylar özellikle tercihimiz) önerileriniz varsa sevinirim .

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Marmara Bölgesi Kamp Yeri Önerileriniz

Hocam Selamlar,

Biz de aynı arayış içerisindeyiz. Sıcakta orman kampı pek çekilmiyor. Hem İstanbul'daki tüm dereler kuruyor hem de orman içi çok nemli ve sinekli bir hal alıyor.

Doğa saygısı sıfır olan dünya güzeli ülkemizde, hgele de İstanbul'da söylediğiniz gibi yerler bulmak çok ama çok zor. (imkansız demiyorum çünkü hala ümidim var)

Riva'dan başlayarak Ağva'ya hatta Kerpe'ye doğru koyları tarayarak gidiyoruz. Bulduğumuz yerler az popülasyona sahip fakat sizden başka insan göreceğiniz garanti. Gerçi hiçbiri gece çadır kurmuyor, bu sebeple akşam olduktan sonra rahat. Fakat istinasız tüm sahiller çöp içerisinde. Tenha diye denize girmeye gelen magandalar yediği içtiği herşeyi aynen bırakarak evlerinin yolunu tutuyorlar.

Yine de hala güzel yerler var. Akçakese ve civarını öneririm. Başka yerler de varsa ben de seve seve değerlendirmek isterim.

Kimsenin piknik yapmadığı, temiz bir kamp yeri bulmak İstanbul çevresinde çok zor. Biraz uzak olacak ama Saroz ve Bozcaada'daki koylar hala kamp için ideal..

darlık barajı cıvarında bır yer kesfettım tabıkı denız yok ama tek kelımeyle muazzam ......

Darlık barajı gerçekten güzel fakat çok fazla piknikçi ve balıkçı dolu oluyor. Bir de gölete girmek imkansız, dibi resmen çamur deryası.

Fakat bilmediğimiz bir yer keşfettiyseniz, bizlerle paylaşırsanız seviniriz :smiley:

KOORDINATLARINI TAM OLARAK BILMIYORUM YOL OLARAK TARIF EDEBILIRIM BELKI BU HAFTA SONU CUMA AKSAMI GITMEYI DUSUNUYORUM

iznik gölüne gidin; 4x4 olursa iyidir..
iznik içinden mazarlık yolundan, sansarak yoluna girin;

sansarak'ta sorun, (burada iyice sorun, bayağı fazla, sağ-sol vardır, şaşarsınız..)
bu 4x4 yolu, sizi aluç yaylasına çıkarır...

pamukova'nın batı, kuzey batı samanlı kuzey ucunun üstü;
bu sıra daha ileride, sakarya'yı keserek, acelle,sülüklü, çubuk gölü sırasına kavuşur..
(oradan, mudurnu geçişi, aynen bolu abant, hatçevaz, kartalkaya sırası devam eder....)

burası tabii ki bu faalıyette size biraz uzak kalır;
aluç civarında takılın;
bilinmez , gidilmez, süperdir ama süperdir !!!

slm.

gökhan

Marmara Bolgesinde sayılırmı bilmiyorum ama Seyrek Havuzları hem deniz kenarı, hemde kamp yapmak için yeterince sakin sayılır (geçen sene 31 Agustos'ta kimseler yoktu), yanınıza bol su almanızı tavsiye ederim, çünkü çevrede pek kaynak suyu yok.

Cadırınızı kurabileceginiz yerin koordinatları N 41 08' 21,56" E 30 05' 03,14"

seyrekhavuzlarisirtilow.jpg

arkadaşlar, Seyrek'e gelip de Sivri Kaya'yı görmeden gitmeyin derim.hele de Seyrek Kalesi'nden gün batımını izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.iyi seyirler herkese ;)
[attachment=1] [attachment=2] [attachment=3]

sivri kaya.jpg

seyrek.jpg

seyrek sivrikaya.jpg

Merhabalar,
Eğer Trakya'ya kadar uzanma şansınız varsa, Karadeniz kıyısında Kıyıköy'ün biraz yukarısında Poliçe koyunu öneriyorum.

41°44'14.59"K
28° 2'18.22"E

Yemyeşille masmavinin ortasında olacaksınız...

çok yüksekte olmasada yıldızların altında kamp atıp sabah serin bir yürüyüş yapmak isterseniz kocaeli sınırları içerisinde bulunan ay tepeyi uğramanızı tavsiye ederim. her yonden kamp için ideal bir bolge...

40° 38' 44.72" K
29° 55' 33.95" E

koordinatlar google earth ten.sapmalara olabilir.yuvacık barajını bulduktan sonra gerisi kolay;)

çatalca ormanlı sahili tam aradığınız yer..18 km ıssız koca bir sahil ve arkasında orman..4x4 araçla sahilin istediğiniz yerine ulaşıp kamp kurabilirsiniz...

Saroz Körfezinde Yayla Köyünün ıssız sahilleri var, Ağustos başından Ekim sonuna kadar çok sayıda bıldırcın avcısı bulunuyor (Aslında orman yangınına tedbir olarak Hazirandan Ekim ayına kadar o bölgeye giriş Edirne Valiliği tarafından yasak ama), bu tarihlerde gitmenizi tavsiye etmem bence en iyi zaman Mayıs , 40°35'50.82"N, 26°19'56.29"E koordinatlarında ki yere 4x4 araçla Yayla Köyünden 15 dakikada ulaşabilirsiniz (yollar çamur değilse), bu yere kamp kurulabilir, denizden 30-40 m yüksekte düz çimenlik bir yer, manzarası aşağıdaki resimlerde ki gibi. En yakın içilebilir su kaynağı 40°36'04.28"N, 26°18'30.24"E de.

yaylasahil1.jpg

yaylasahil2.jpg

kamp icin bende kapıdagı onermek ıstıyorum hemen hemen bozulmamıs dogası ve aynı zamanda marmara bolgesının merkezınde yer alması sebebıyle tercıh yapılırken goz onunde bulundurulması gereken bır yer.gunlerce kımsenın ugramadıgı ıssız koylar istanbula ve bursaya bır ıkı saatlık mesafe kampla beraber ıstenılırse trekkıng vede off road yapabılme sansı tarıh ve arkeolojıden hoslananlar ıcın kyzikos antık kent oren yerı ıcılebılrı su kaynaklarnın bollugu ve daha bır suru artısı.bırde gokceada yıda onerıyorum adalardan hoslananlar ıcın mutlaka gorulesı gereken bır yer aynı zamnada su sporları dalıs ozellıkle son zamalarda kitesorf ve wind sorfun vazgecılmez mekanı gokceada.bozcada ıcınde jandarma kamp yapmayı yasakladı dıye bılıyorum bu konu hakkında bılgısı olan varmı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.