Marmara Bölgesi Kamp Yeri Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kanyoning Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,813
Ynt: Marmara Bölgesi Kamp Yeri Önerileriniz

Yuvacıkta aytepeyi tavsiye ederim (tabi deniz yok). Sadece kamp yapmak ve yürüyüş dışında mağra atraksiyonuda yaşaya bilirsiniz mağranın zorluk derecesi orta. Kesinlikle tavsiye ederim.

Etiketler

forester' Alıntı:
Marmara Bolgesinde sayılırmı bilmiyorum ama Seyrek Havuzları hem deniz kenarı, hemde kamp yapmak için yeterince sakin sayılır (geçen sene 31 Agustos'ta kimseler yoktu), yanınıza bol su almanızı tavsiye ederim, çünkü çevrede pek kaynak suyu yok.

Cadırınızı kurabileceginiz yerin koordinatları N 41 08' 21,56" E 30 05' 03,14"

seyrekhavuzlarisirtilow.jpg

Sayın forester,

"Seyrek Havuzları" Marmara Bölgesinde yer almaktadır. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15166.0 linkinde, Google Earth'de işaretlenmiş; Marmara Bölgesinde olduğu görülüyor. (Marmara B. ile Karadeniz B. sınırı, bu bölgede, Sakarya'ya bağlı Karasu ve Kocaali İlçe sınırları ortasından geçer.)

Cavid Sezen

meteormete' Alıntı:
kamp icin bende kapıdagı onermek ıstıyorum hemen hemen bozulmamıs dogası ve aynı zamanda marmara bolgesının merkezınde yer alması sebebıyle tercıh yapılırken goz onunde bulundurulması gereken bır yer.gunlerce kımsenın ugramadıgı ıssız koylar istanbula ve bursaya bır ıkı saatlık mesafe kampla beraber ıstenılırse trekkıng vede off road yapabılme sansı tarıh ve arkeolojıden hoslananlar ıcın kyzikos antık kent oren yerı ıcılebılrı su kaynaklarnın bollugu ve daha bır suru artısı.

Sayın meteormete,

Değinmek istediğim konu belki bu başlığa çok uygun değil ama... Kapıdağ'dan söz edince başka arkadaşları da ilgilendirebilir diye düşündüm.

Siz Bandırma'da yaşıyorsunuz sanıyorum. Durum böyle ise, size birkaç soru sormak isterim. 70'li ve 80'li yıllarda, bölgenizde uzunca sayılabilecek bir süre yaşadım, Karacabey'de. Söz ettiğiniz yöre ile ilgili birkaç gezi tasarım var. Aracım Mitsubishi L300 Panelvan. Eşimle birlikte yapıyorum bu gezileri.

1. Kapıdağ Yarımadasında Erdek-Ocaklar-Narlı-İlhan-Turan-Ocaklar Yolu asfalt diye biliyorum. (Narlı'ya değin olan bölümünü gördüm.)
2. Turan-Ormanlı-Ballıpınar-Çayağzı-Kestanelik-Çakıllı-Karşıyaka-Tatlısu yolu nasıl? (Karşıyaka-Tatlısu yolu çok büyük olasılıkla asfalttır. Çünkü, Karşıyaka, belde statüsünde bir yerleşim merkezi.) Karşıyaka-Turan arasında en azından stabilize bir yol olduğunu biliyorum. Dilerim kullanımda sorun yaşamam, sert yağışlar sonrası hariç...
3. Bandırma'dan Dutlimanı-Yenice'den geçerek Karacabey'e bağlı Kurşunlu-Malkara-Boğaz'a gitmek istiyorum. Bu yolun önemli bir bölümünü biliyorum ama esas merak ettiğim yer, Yenice-Kurşunlu arası. Yenice-Kurşunlu arasında bir yol olduğunu biliyorum ama kalitesi nedir diye merak ediyorum, stabilize, kaliteli stabilize, asfalt ?...
4. Aracım camper şeklinde kullanılabiliyor. (İçini çok basitçe düzenlemiştim.) Kapıdağ kuzeyi köyleri ile Yenice ve Kurşunlu'da konaklamak istiyorum. Sanıyorum sorun olmaz..

Saygılarımla.
Cavid Sezen

cavıt abıcım sıteye hergun gıremıyorum ama daha sonra soruna ayrıntılı cevap verme hakkımı saklı tutarak kabaca cevap vermek gerekırse.kapıdag cevresındekı yol panelvan ve yuksekse bır arabayla rahatlıkla dolasılabılecek sevıyede yaz kiş.cogu asfalt bellı bır kısmı stabılıze sızınde soyledıgınız gıbı bende kapıdagın ayrıntı bır harıtası var onu tarayıcıdan tarattıgım zaman sıze ıstersenız ulastırabılırım.bırde sıtetden takıp ettıgım kadarı ıle buraları dosan herkes kapıdagın cevresını donup gıdıyorlar ıcerılerde manastır yoresı selalerlerı gezmeden donuyorlar sanırım sız geldıgınız zaman buralarıda gormeden gıtmeyın derım gelırsenızde mutlaka haberım olur ınsallah:smiley:yolların sadece kapıdagın ıc taraflarında kalan kısmı kısın asırı yagılar sonrasında kullanılmaz oluyor yaz mevsımınde herhangı bır sortun yok:smiley:

Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim Sayın meteormete. Kapıdağ Yarımadası haritası var bende,tüm yerleşim birimlerini içeren. Anlıyorum ki bizim araçla bu turu gerçekleştirebileceğim.Sizin harita daha ayrıntılı olabilir, yine de teşekkür ederim. Ayrıca bu gezi öncesinde sizden ayrıca ek bilgi almak isterim. Yoldan geçip giden birisi değilimdir...

Yenice(Bandırma)-Kurşunlu(Karacabey) yolu hakkında da bilgi aktarabilirseniz sevinirim.

Cavid Sezen

yalova arrmutlu ilcesinde keçi kayalıkları mevki çok güzel deniz ve kesinlikle poşet ve cöpün olmadığı güzel kamp yeri armutluya gelmeden 4km önce yangın yolu var oradan ulasılabilir ama yol zaman zaman kayalı kışın işe asırı camurlu

lionehart' Alıntı:
armutluya gelmeden 4km önce yangın yolu var oradan ulasılabilir

Sayın lionehart,

Gemlik yönünden mi yoksa Çınarcık yönünden mi?

Cavid Sezen

çınarcık yönünden gidiliyor ama deziz kenarına kadar araçlar inmiyor yaklasık 100 metre geride bırakılıyor

selamlar...
sizlere ,marmara bolgesindeki kamp yerlerine ekleyebileceginiz,bir yer tavsiye edecegim ...bu bolge su ana kadar cok az kisi tarafından
kesfedilmis olup, sadece harmankaya kanyonu nu gecenler kanyonu bilirler, ancak bu bolge tarih ve aktivite acısından gelecekte en iyi yerlerden olacaktır.. eger www.kampagidelim. com adresini ziyaret ederseniz daha fazla bilgiye ulasacaksınız....iyi gunler..

Umut Bey, resimi eklemişsiniz ama yer belirtmemişsiniz, Seyrek Havuzlarının oradaki burunda ki ağaç değilmi?

Resimdeki yer Seyrek, Havuzlar mevki ise oraya nasıl gidiliyor? Bahar ve Yaz mevsimindeki kalabalıklık durumu nedir?? Sitede koordinatlarını
enlem: 41° 8'21.59"K
boylam: 30° 5'3.42"E olarak buldum ama hala nasıl gidilir anlamış değilim..

Seyrek Havuzları mevkine gitmek çok kolay, eklediğim GPS kayıdının gpx dönüşmüş dosyasını Google Earth'de açın yolu göreceksiniz, isterseniz GPS kayıtlarınıda gönderebilirim

Ekli dosyalar

• seyrek havuzu.gpx
    43.5 KB · Görüntüleme: 392

4 çeker araç ile gidilebilir.(tabi yürünebilirde :smiley: ) Bitki örtüsü farklı olduğu için araçta derin çizikler oluşur en az bir ayna kaybedilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.