Ynt: Malzeme Temini
Uludağ'da yazın ortasında yapacağın bir kampta uyku tulumuna ihtiyacın olacaktır. Ben pek üşüyen bir insan olmasam bile tulumsuz uyuyamıyorum, fakat konfor derecesi 10 civarında olan yazlık bir tulum işimi görüyor.
Düşündüğün çadır dar hacimli olması dışında güzel bir çadır. Yakın fiyatlarda kendi kullandığım Husky Bizam modelini tavsiye edebilirim, Türkiye'de ağır kış koşulları hariç kullanabileceğin en performanslı çadırlardan biri, hem fiyat, hem ağırlık, hem hacim açısından.
Bıçak olarak Bauhaus'ta satılan Mora markalı bıçaklar var 17,5 liraya, kampta odun kesmek dışında her işini görecek son derece sağlam bıçaklar. Araştırırsan Mora'nın bıçaklarının tüm dünyada fiyat/performans oranında başa oynadığını görebilirsin.
Çanta olarak da çok yüksek hacimli bir çanta almamaya çalış, özellikle de sırtında taşıyacağın için 50+10 litrelik bir çanta tam kararında olacağı için fazla ve gereksiz eşya almana engel olur, bunu zamanla önemsemeye başlayacaksın çünkü.
Ayakkabı yaz ve kış kullanılan bir ayakkabı bulmak esasında yüksek verim isteniyorsa pek de mümkün değil. Goretex vb gibi su geçirmez/nefes alabilir astarlı modellerin yazın da giyilebileceği söylense de, astarsız bir ayakkabı kadar rahat olmuyorlar, terletiyorlar. En azından benim tecrübem bu yönde, vücudun yapısına ve terleme miktarına göre performans değişebilir. Ama ayakların çok terliyorsa yaz için bolca nefes alabilen astarsız bir ayakkabı almanı tavsiye edebilirim. Fakat marka olarak Keen önerebilirim, bugüne kadar giydiğim en rahat ayakkabılar Keen marka.
Bursa'da bu tarz alışverişler için Doğaspor'u öneriyorum, internet sitelerinden alışveriş yapman da mümkün, sahipleri son derece ilgili ve bilgili insanlar, güvenle alışveriş yapabilirsin.
Bu arada malzeme konusunda biraz benim gibi bir eğilimin var, bıçak çakmak taşı gibi şeyleri öncelikli olarak almandan böyle anladım en azından

Aynı yoldan geçmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki o ufak tefek gereksiz harcamalar birikip dağ oluyor

Normal 1 liralık bir çakmağın göremeyeceği kamp işi yok. Çakmak taşıyla oynaması çok zevkli bunu kabul ediyorum yine de

Bu tarz ıvır zıvır malzemeler için de DealExtreme tarzı siteleri kullanabilirsin, müşteri hizmetleri konusunda Türk firmaların yüzde doksanından daha iyiler, bozuk ürünün fotoğrafı para iadesi alman için yeterli oluyor. Kargo bedava ve benim henüz hiçbir ürünüm kaybolmadı. Örnek bir link olarak ateş başlatıcı malzemeleri koyuyorum: http://dx.com/c/sports-outdoors-1699/camping-hiking-1606/fire-starting-gear-1638
Parana kıyacaksan bence çantan, ayakkabın, çadırın, tulumun için kıy. Senin işini görecek ve aynı zamanda olabildiğince hafif modelleri seçmeye çalış. Bu 4 malzeme kampta alacağın keyfi en çok etkileyecek şeyler.