Malzeme İncelemelerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mecelik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,088

Etiketler
Ynt: Malzeme İncelemelerim

@hasan110
Evet hocam kesinlikle haklısınız denemeden inceleme yapmak benide düşündürdü fakat ben özellikle belirttim hiçbirini daha kullanmadım diye. Ben sadece yeterli görsel ve fikirlere sahip olmayan ürünler olduğu için almak isteyen arkadaşlara çok ufak bir fikir olsun diye paylaşmıştım ama umarım hata yapmamışımdır. Eleştiriniz için çok teşekkür ederim. Okuyan arkadaşlarda umarım HİÇ KULLANMADIM kısmınıda umarım okurlar.

@samathana
Daha henüz bıçağı biletme fırsatım olmadı dostum. Sonucunu anında sizle paylaşıcağım...

Sayın "mecelik",

"Eleştiri geliştirir." derler, eleştirilmekten hoşlanmayan -hazzetmeyen- bir toplum olarak yapılan eleştirileri olumlu yorumlamanızı tebrik ediyorum.

Ürünlerin niteliğini kullanım sonrasında da paylaşacağınızı umuyor, mutlu kamplar diliyorum.

Sayın Mecelik ;;kardeşime eleştirimi anlayışla karşılayıp aldığı malzemelerde fikirlerini beyan ederken HİÇ KULLANMADIM ibaresini okurlar temennisi olumlu bir davranış.

son 2 yıldır dağcılık yapmaktayım.İnanın kendi güvenle kullandığım malzemeleri bir başkalarına almaları için önermiyorum.
Çünki her bedenin vereceği tepki farklı olmakta.
Benim ayağımın yapısı na uyan bir bot başkasında rahat olmayabilir,
Beni terletmeyen kıyafet başkasını terletebilir,
Bana uygun olan bir uyku tulumunun comfort derecesi bir başkasına az yada çok gelebilir.
Benim sırt yapıma uyan bir markanın sırt çantası başkasına ağrı ve ızdırap verebilir,
Benim kullanıp önerdiğim bir çadırı alan daha riskli bir ortamda kullanabilir......

Örnekleri çoğalta biliriz.Bunun sorumluluğundan ve meydana gelebilecek risklerden ,olabilecek olumsuzluklara sebebiyet vermekten kaçınmak en iyisidir.

Sayın mecelikin aldığı malzemelerde dediğim gibi,,ilkbahar,yaz sonbahar yakın bölgelerde yapacağı kampçılık için uygundur.

hasan110' Alıntı:
Sayın Mecelik ;;kardeşime eleştirimi anlayışla karşılayıp aldığı malzemelerde fikirlerini beyan ederken HİÇ KULLANMADIM ibaresini okurlar temennisi olumlu bir davranış.

son 2 yıldır dağcılık yapmaktayım.İnanın kendi güvenle kullandığım malzemeleri bir başkalarına almaları için önermiyorum.
Çünki her bedenin vereceği tepki farklı olmakta.
Benim ayağımın yapısı na uyan bir bot başkasında rahat olmayabilir,
Beni terletmeyen kıyafet başkasını terletebilir,
Bana uygun olan bir uyku tulumunun comfort derecesi bir başkasına az yada çok gelebilir.
Benim sırt yapıma uyan bir markanın sırt çantası başkasına ağrı ve ızdırap verebilir,
Benim kullanıp önerdiğim bir çadırı alan daha riskli bir ortamda kullanabilir......

Örnekleri çoğalta biliriz.Bunun sorumluluğundan ve meydana gelebilecek risklerden ,olabilecek olumsuzluklara sebebiyet vermekten kaçınmak en iyisidir.

Sayın mecelikin aldığı malzemelerde dediğim gibi,,ilkbahar,yaz sonbahar yakın bölgelerde yapacağı kampçılık için uygundur.

Hasan güzel özetlemişsin.......Özellikle ayakkabı-bot kısmı çok önemli..... Bütün yükü ve gövdemizi taşıyan, selamete ulaştıran, peşinde koştuğumuz heveslerimizin (şu kayanın arkasında acaba ne var, bir zıplasam şu derenin karşı kıyısına atlayabilir miyim, şu patika kestirme galiba buradan bir yardırsam yürüyüş kolunun önüne geçerim.... vb gibi) gerçekleşmesi için faaliyette gık demeyen, ama akşamına inim inim inleyen cefakar ayaklarımızı iyi kollamamız gerekir......Basit bir ayakkabı vurması bile faaliyetinizin sonlanmasına sebep olabilir....Ayak önemli ayak.......:smiley:)))))

tommycan' Alıntı:
Hasan güzel özetlemişsin.......Özellikle ayakkabı-bot kısmı çok önemli..... Bütün yükü ve gövdemizi taşıyan, selamete ulaştıran, peşinde koştuğumuz heveslerimizin (şu kayanın arkasında acaba ne var, bir zıplasam şu derenin karşı kıyısına atlayabilir miyim, şu patika kestirme galiba buradan bir yardırsam yürüyüş kolunun önüne geçerim.... vb gibi) gerçekleşmesi için faaliyette gık demeyen, ama akşamına inim inim inleyen cefakar ayaklarımızı iyi kollamamız gerekir......Basit bir ayakkabı vurması bile faaliyetinizin sonlanmasına sebep olabilir....Ayak önemli ayak.......:smiley:)))))

;D Ayak önemli de kalçalar önemli değilmi Kadir.23 nisandaki uludağ faaliyetindeki bombayı anlatamadım sana ;D Serkanın jeepiyle ;D kaybolması ve yağan yağmurda köye Alperle indikten sonra araçta kalan çantaları alıp dönüyorduk.Alperin biraz zorlanması üzerine yeni aldığı douğhter sırt çantasını ben aldım.Çanta fazla ağır olmamasına rağmen bel kolonları resmen kalçalarımı ;D ;D haşat etti.Çadır bölgesinde sızlandığımı gören Ersin abi bu bayan modeli sırt çantası senin kalçalara oturmamış demezmi ;D ;D ............
Kısaca yine önemli bir konuya geliyoruz..sana bana uyan malzeme şuna buna uymaya bilir..

Sende de ne g- - (pardon) kalça varmış diyecem ama kuru-fit bir adamsın........Bence Alper çantayı alırken deneye deneye bu çanta uyunca satıcı da uyandırmaya kıyamamıştır...... ;D Yağlı müşteri çak gitsin hesabı...........Tabi Alper nereeee..... sen nere....... Valla dikkat et öyle çantaları takma sırtına yürüyüşün bile değişir sonra..... topuklu trekking botu yok mu diye aranırsın........ ;D

Katkılarınızdan dolayı teşekkürler Hasan Bey,

Benim gibi yeni başlayanlar için deneyimlerinizi paylaşmanın değeri oldukça büyük.

Güzel bir konu olmuş. Malzeme incelemesi yazmak isteyenlere ilham vermesi dileğiyle. Elinize sağlık. Malzeme incelemesi çeşitli başlıklar altında daha önce de yapıldı. Fakat mecelik arkadaşımız bunu biraz daha standardize etmiş. İyi de olmuş. Keşke forumumuzda bu incelemeler çoğalsa da buna bir bölüm açsak.

Efe abi bir şey farkettim......
Bende "teşekkür' 5 iken, sende nasıl 3 olur..Senin foruma emeğin benden kat be kat çok iken üstelik.......Zoruma gitti bak...... ;D
Bismillah deyip başlıyorum...... Arkadaşlar beni takip edin .... Efe Abi'yi teşekkürle boğuyoruz............ ;D

tommycan' Alıntı:
Efe abi bir şey farkettim......
Bende "teşekkür' 5 iken, sende nasıl 3 olur..Senin foruma emeğin benden kat be kat çok iken üstelik.......Zoruma gitti bak...... ;D
Bismillah deyip başlıyorum...... Arkadaşlar beni takip edin .... Efe Abi'yi teşekkürle boğuyoruz............ ;D

Sağolasın Kadir kardeşim.

Yanlış uyku tulumu tavsiyesi Ağrı dağında donduruyordu. :mad: (outdoor haberden alıntıdır. )

http://www.outdoorhaber.com/macera-cumhuriyeti-yanlis-tulum-tavsiye-etti-agrida-donduk/

Güncel Özak beyin bloğundan alıntı (çadır incelemesi hk.)Çadırın artıları ve eksileri belirtilerek çok güzel bir açıklama.

http://guncelozak.blogspot.com/2012/11/black-diamond-mesa-2-3-mevsim-cadr.html

yanlış uyku tulumu tavsiyesi.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri