Maliyenin Hatası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,401

Hulg

Kamp I
Yer
Erzurum
Arkadaşlar belki inanmayacaksınız ama ne yazık ki Maliyenin jeep diye bir markanın varlığından haberi bile yok.

Hikaye şöyle; Motorlu taşıt vergisi araç kasko bedelinin%5 ni geçtiğinden dolayı bu kanundan faydalanmak istedim. Fakat sıkı durun Maliyenin sisteminde jeep diye bir marka görünmüyor. Peki arkadaş sen Cherokee yi nasıl kaydediyorsun diye sorduğumda, Cherokee diye bir markanın olduğunu söyledi ve gerçektende sistemlerinde Cherokee bir marka olarak görünüyor, model değil.
Adam bana saymaya başlamasın mı Cherokee Jeep, Land Rover Jeep, Toyota Cruiser Jeep diye. Beyfendi siz bu markayı nereden buldunuz sizin Jeep yazınızın önünde başka bişey yazıyordur siz bilmiyorsunuz diyor. Peki kardeşim bunun ruhsatıda mı yanlış, Türkiye Sigortalar Birliği bu değeri kafasından mı yazmış, adamlarda tık yok.Artık ağzımda tüy bitti anlatmaktan ama nafile.
Burada bir jeep satıcısı da yokki bir katolog götüreyim de en azında Maliyeyi olmasada personelini eğiteyim. Gidin evinizde internete girin dedim daha ne yapayım. Şimdi burada çalışanların cahilliğine mi yanayım koskoca Maliye nin cahilliğine mi bilmiyorum. Ama inat ettim şimdi maliyeye bir dilekçe yazacağım bu işi düzelttireceğim. Olay maddi değil altı üstü yıllık 90 YTL kazancımız olacaktı. Madem Devlet bu hakkı vermiş bari faydalanalım dedik ve bunlarla karşılaştık.

Ağlanacak halimize mi gülelim ne yapalım siz karar verin.

Etiketler

Ynt: Maliyenin Hatası

Topçular iskelesi arabalı vapura bininerken gişedeki fiyat tablosu :

1- Otomobil = 45.ytl
2-Motosiklet = x ytl
3- Jeep = 50 ytl ;D
4- Kamyon = x ytl

Yani bir gün herkes Jeep sahibi olacak :D

Kısacası cip veya jip'in karşılığı ''Arazi Taşıtıdır'' . Ruhsatlarımızdada böyle yazmıyor mu ?

Ynt: Maliyenin cahilliği

Chrysler? Jeep diye marka yok tabii..
Selpak mendil gibi oldu bu iş :smiley:

Chrysler'in Jeep diye tek başına anılan bir ürünü yok zaten. Jeep Cherokee, Jeep Liberty; Jeep CJ5 .6,7,8, Jeep Grand Cherokee, Jeep Grand Wagoneer, Jeep Jeepster, Jeep Dispatcher, Jeep Gladiator vs.

* Pre-Jeep Models - Those that lead up to the Jeep (and then some)
* Jeep CJ (MB - GPW, CJ-2A, -3A, -3B, -4, -5, -6, -7, -8) - All similar to the original Willys' body style. CJ stands for "Civilian Jeep."
o 1941-1945 Jeep US Army, Military WWII.
Willys MA - MB - Ford GP GPW GPA
o 1947-1949 CJ-2A
o 1949-1953 CJ-3A
o 1953-1968 CJ-3B
o 1955-1983 CJ-5
o 1955-1981 CJ-6 - stretched CJ-5
o 1976-1986 CJ-7
o 1981-1986 CJ-8
o 1981-1985 CJ-10 - pickup truck
* 1963-1970 Jeep Gladiator (SJ) - Fullsize pickup truck
* 1970s Jeep Honcho (SJ) - Fullsize pickup truck
* Jeep Dispatcher (DJ) - A postal truck for the United States Postal Service
* Jeep DJ-3A Surrey Gala - 1955-1964 DJ-3A
* Jeep Jeepster - Passenger truck
o 1948-1950 VJ - Willys Jeepster
o 1966-1971 C101 - Jeepster Commando
o 1972-1973 C104 - Jeep Commando
* 1956-1965 Jeep Forward Control - Light truck
o FC-150
o FC-170
o M676
o M677
o M678
o M679
* 1961-1975 FJ Fleetvan
o FJ-3
o FJ-3A
o FJ-6
o FJ-6A
o FJ-8
o FJ-9
* 1963-1990 Jeep Wagoneer - SUV
o 1963-1983 SJ
o 1984-1990 XJ Mid-size Cherokee (XJ) / Wagoneer
* 1986-1992 MJ Comanche Mid-size pickup Cherokee-based
* 1984-1991 Jeep Grand Wagoneer - Upscale full-size SUV
o 1984-1991 Jeep Grand Wagoneer - Continuation of the SJ chassis
o 1987-1996 YJ - The original Wrangler
o 1993 Jeep Grand Wagoneer - Version of the Grand Cherokee
o 1993-1998 ZJ
o 1999-2005 WJ
o 2005- ?? WK
o 1997-2006 TJ - (includes TJ Rubicon models).

Hulg' Alıntı:
Arkadaşlar belki inanmayacaksınız ama ne yazık ki Maliyenin jeep diye bir markanın varlığından haberi bile yok.

Hikaye şöyle; Motorlu taşıt vergisi araç kasko bedelinin%5 ni geçtiğinden dolayı bu kanundan faydalanmak istedim. Fakat sıkı durun Maliyenin sisteminde jeep diye bir marka görünmüyor. Peki arkadaş sen Cherokee yi nasıl kaydediyorsun diye sorduğumda, Cherokee diye bir markanın olduğunu söyledi ve gerçektende sistemlerinde Cherokee bir marka olarak görünüyor, model değil.
Adam bana saymaya başlamasın mı Cherokee Jeep, Land Rover Jeep, Toyota Cruiser Jeep diye. Beyfendi siz bu markayı nereden buldunuz sizin Jeep yazınızın önünde başka bişey yazıyordur siz bilmiyorsunuz diyor. Peki kardeşim bunun ruhsatıda mı yanlış, Türkiye Sigortalar Birliği bu değeri kafasından mı yazmış, adamlarda tık yok.Artık ağzımda tüy bitti anlatmaktan ama nafile.
Burada bir jeep satıcısı da yokki bir katolog götüreyim de en azında Maliyeyi olmasada personelini eğiteyim. Gidin evinizde internete girin dedim daha ne yapayım. Şimdi burada çalışanların cahilliğine mi yanayım koskoca Maliye nin cahilliğine mi bilmiyorum. Ama inat ettim şimdi maliyeye bir dilekçe yazacağım bu işi düzelttireceğim. Olay maddi değil altı üstü yıllık 90 YTL kazancımız olacaktı. Madem Devlet bu hakkı vermiş bari faydalanalım dedik ve bunlarla karşılaştık.

Ağlanacak halimize mi gülelim ne yapalım siz karar verin.

Peki aracınız kaç model 90 Ytl kazanç az değil mi ?

Arkadaşlar benim aracımın 1977 deki faturasında, şimdiki faturasında, proje raporlarında ve Türk Standartlar Enstitüsü ne ait tüm evraklarında da marka Jeep, model ise CJ-5 geçiyor.

Türkiye distribütörünün web sayfasında şu ibare (CHRYSLER JEEP TİCARET A.Ş., CHRYSLER , JEEP ve DODGE marka araçların Türkiye Distribütörlüğü'nü yapmaktadır ve Ocak 2000'de kurulmuştur) geçmektedir. Yazıyı tekrar alıntılıyorum yazı (CHRYSLER , JEEP ve DODGE marka ) şeklinde.Yine bir alıntı (Başlangıcından beri Jeep markası denince akla, sadece kendine özgü bir profile ve güçlü karaktere sahip olmakla kalmayan; aynı zamanda eşsiz bir kimliği de içinde barındıran otomobiller gelmekteydi. Jeep bir yaşam biçimidir ve Jeep kendinizi canlı ve hayat dolu hissettiren bir araçtır. Dahası Jeep tüm arazi araçları arasında benzersizdir.) Bu yazılardan ne anlamamız gerekiyor?

Jeep' in sahibi Chrysler olabilir, fakat benim bildiğim Jeep ayrı bir markadır. Land' ın sahibi Tata, ama marka Land. Willys-0verland ilk MB yi yaptığına göre markaya Willys mi demeliyiz, kafam iyice karıştı.

tabii ki JEEP ayrı bir markadır. Ancak, ülkemizde sehven jeep in üreticisi chrysler olduğu için CHRYSLER-MARKA; JEEP-MODEL olarak tanınıp biliniyor. Tabii maliye de ??? ;D

jeep başlı başına bi marka maliye bu konuda hep hata içinde olup düzeltmeyde yanaşmıyo malesef amaçlarıda belli :smiley:)) fazla yazamıyorum maliye incelemeye alır yoksa :smiley:) işlerine gelmediği an böyle yapıyolar

Hulg' Alıntı:
Arkadaşlar benim aracımın 1977 deki faturasında, şimdiki faturasında, proje raporlarında ve Türk Standartlar Enstitüsü ne ait tüm evraklarında da marka Jeep, model ise CJ-5 geçiyor.

Haklısın Aytunç arkadaşım... Ben birinci mesajından aracının Cherokee olduğu gibi bir yanlış sonuç çıkarmıştım.

Ilk Jeep'i Bantam tasarladı, MB'yi Willys ve Ford üretti, askeri nedenlerden 2 fabrikaya verildi ihale.. Hatta Willys'in ürettiği MB, Ford'un ki GPW olarak adlandırıldı.
2. Dünya savaşından sonra Willys Jeep markasını devam etti, askeri modeller M-38 gibi devam ederken (ki bizde çoğu Willys askeri tiptir), CJ-2, CJ-3 ve diğer Wagon tarzı araçları sivil modeller devam etti. Bu arada Willys normal binek araçta üretti.
1953'de Kasier Willys'si satın aldı ve Willys Overland olan ismi Willys Motor Company olarak değiştirdi. Ilk CJ-5'i ve askeri modeli M38A1'i 1954 yılında çıkardı.. Sonrasında CJ-6'yı Kasier Kamyonet denilen J2000 Gladiator vs.. gibi canavarları üretirken bir yandan Askeri kamyon üretiyordu, Kasierinde binek araçları vardı. 1963'de isimlerini Kasier Jeep corporationa değiştirdiler 1972'de AMC- Amerikan Motors Corporation Jeepi Kaiserden satın aldı. AMC Jeep için neler yaptı, Jeep'lere V8 koydu, CJ-7 CJ-8'i tasarladı, Jeep'lere otomatik şanzıman koydu... En son 1987'de Chrysler Jeepi satın aldı ve Wranglerı üretti..

yani AMC'nin ürettiği CJ serisinde kaçta şirketin tuzu var dersek :smiley:
Ilk tasarımı yapan Bantam
Ilk üretimleri yapan Willys ve Ford
Ilk CJ-5'i tasarlayan Kaiser (yuvarlak kaput)
ve tasarımı geliştirip CJ-5, CJ-7, CJ-8 üreten AMC
1972-1986 arası Jeep'lerin hepsi AMC markada American Motors Corporation. Maliye ne derse desin...

Maliye'nin bu tip çılgınlıkları daha öncesinden de mevcut. Benim aracın eski sahibi, Maliye'nin bilgi işlem sistemine geçerken yaptığı hata yüzünden Land Rover'ın İngiltere fabrikasıyla epey bir ahbaplık kurmuş. Faturasından motor çizimine kadar epey bir döküman getirtip Maliye'ye motor hacmini yanlış aksettirdiklerini anlatmaya çalışmış.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR