Makedonya-Sırbistan-Almanya-Hollanda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jimny_Mehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,783

Jimny_Mehmet

Kamp III
Yer
Boğaziçi Arnavutköy
Aslında ilk planım 9.03-15.03 arası Schalke04-Galatasaray maçına gitmekti fakat daha sonra arkadaşlarımın daveti üzerine daha önceden 4 kere gittiğim Makedonyada işin içine girdi ve 13 günde 4 ülke dolaştım. ilk Durağımız Makedonya oldu.
Makedonya şuanda en çok ziyaret ettiğim ülkeler arasında 2.sıraya yükseldi
Listeyi vermek gerekirse
18 kez Yunanistan
5 kez Makedonya
3 kez İngiltere
Üsküp beni yine eski bir dost gibi karşıladı. Sevecen ve mutlu aslında bundaki en önemli etken benim ilk defa havayolu ile Makedonyaya gelmemde olabilir. İlk defa yorgun olmadan Üsküp'e girdim. Girer girmez hemen otelime yerleştim ve bir araba kiraladım. Daha sonra özlemini çektiğim Skopsko içmek için Üsküp'ün tepelerine tırmandım. Burada eski Yugoslavya birleşmiş milletler daimi temsilcisi Slodoban Ugrinovski'nin meyhanesi var. Zaten meyhanenin olduğu yer TİTO'nun eski av köşkü. Ugrinovski ile hasret giderdikten sonra buz gibi skopsko ile partizan kebabımı yedim.

20130306_093539.jpg

20130306_172947.jpg

tito.jpg

Etiketler
Ynt: Makedonya-Sırbistan-Almanya-Hollanda

Gece şehir merkezine döndüğümde mutlaka ve mutlaka her gittiğimde uğradığım Havana Club'a gittim ve Skopskolara orada devam ettim.

2 gün sonra Belgrad'a gitmek için yola çıktık. İlk defa Sırbistan'a gittiğimiz için çok heyecanlıydık. Makedonya'dan çıkışımızı yapıp Sırbistana girdik. Sırbistan, Makedonyaya göre daha çok daha gelişmiş bir memleket. bundan 20 sene önce yekpare geçilen memlekette 50 kmda bir sınır kapısı olması insanı üzüyor. Daha sonra bizlere anlatılan hikayeleri yalanlarcasına, Sırbistanda cami yakıyorlar diyen ABD zihniyetine inat sağlı sollu camileri görüyorum Niş'e kadar. uzun bir yolculuktan sonra Belgrad'a varıyoruz. Belgrad'a iş amaçlı gittiğimiz için arabadan inemedik aşağı genelde araba kullanarak dolaştım bu güzel şehri. Partizan ve Kızıl Yıldız takımlarının stadyumlarını gezdik.
Genel olarak Sırbistan tarihi dokusunu korumaya çalışmış bir kent. Savaşın izlerini hala üzerinde taşıyor. Belgradda işimizi tamamladık ve dönüş yoluna koyulduk fakat karnımız acıktığından yol boyunca yemek yiyecek yer aradık. köy yollarına girdik ve tamda istediğimiz gibi köyne bir et lokantası bulduk. Burada karnımızı tıka basa doldurup, meşhur Sırp biralarını içerek Üsküp'e geri döndük.

havana.jpg

20130307_111954-1.jpg

20130307_135445.jpg

20130307_152205.jpg

20130307_133312.jpg

Ertesi gün sabah erkenden kalkarak havalimanına gittik ve İstanbula dönüş için uçağımıza bindik. Fakat ilk defa bir gezi dönüşü içim buruk değil. Çünkü İstanbula döndükten bikaç sonra Almanyaya Galatasaray'ın maçına gidecektim. İstanbul Sabiha Gökçen havaalanına geldik ve ben Atatürk Havalimanına doğru yola koyuldum :smiley: Öğleden sonra İstanbul-Dusseldorf uçağına binerek Almanya maceram başlamış oldu.
Almanya
Almanyaya girerken Schengenimin Yunanistan olmasından dolayı biraz tedirgindim. Fakat hiç bir sorun, soru, sual ile karşılaşmadım direk giriş yaptım. Dusseldorfta çok sevdiğim abilerim beni karşıladı. Kendileri benim İstanbul'dan offroad camiasından büyüklerim. Birisi Hüsniye moda evinin sahibi diğeri ise eskiden İstanbulda Oto Mekanikte çalışan Murat abi.
Beni havalimanından alır almaz yemeğe götürdüler. Yanni'nin Yunan tavernasında bir güzel karnımızı doyurduk ve sonra biraz yürüyüş yaptık. Daha sonra otelime geçtim ve uyudum. Ertesi gün beni sabah erken saatlerde otelden aldılar ve Neuss şehrine götürdüler. Akşam ise Dusseldorf Altstad denilen bölgeye gittik. Burada mükemmel bir bar'a gittik bar aynı zamanda bir bira fabrikası ve biraları gerçekten çok lezzetli. Almanya bugüne kadar gittiğim Avrupa ülkeleri arasındaki en düzenli ülkeydi. Ayrıca Düsseldorf'uda çok sevdim.
Ertesi gün sabah erken kalkarak tren istasyonuna gittim ve Essen trenine binerek Essen'e gittim. Essen çok güzel bir şehir. Ayrıca Kuzey Ren eyaletinde şehirler birbirine çok yakın.

20130310_202808.jpg

20130311_175025_4.jpg

Daha sonra metro ile maçın oynanacağı Gelsenkirchen şehrine gittim. Gelsenkirchen bir madenci şehri ve bu sebepten Zonguldak'tan göç etmiş birçok Türk görmek mümkün. Çok şirin ve küçük bir şehir. Kısa bir şehir turu attıktan sonra otele yerleştim ve Galatasarayımızın maç öncesi son antrenmanını izlemek için Veltins-Arena stadına gittim.
Maç günü mutlu bir güne uyanarak sıkı bir kahvaltının ardından -7 derece sıcaklıkta, kar altında direk şehir merkezine gittim ve güzel bara oturarak maç öncesi ısınma turları attım :smiley: akşam 6 civarında stada giderek gazeteci arkadaşlarımla beraber o güzel Galibiyetimizi izledim.
Ertesi gün daha da mutlu bir güne uyanarak Dusseldorf'a geri döndüm. Sezer abi'nin moda evine giderek ben geldim dedim ve beni Kreffeld'e götürdü. Akşam ise Murat abinin tamirhanesine giderek İstanbuldaki sanayi geleneğimizi sürdürdük.

Perşembe günü Sezer abi ile birlikte Rotterdam'a gittik. Rotterdam gerçekten mükemmel bir yer fakat Almanyada olmayan otoyol hız limitleri Hollandada oldukça katı. bu sebepten yol biraz uzadı. Rotterdamda Hollandalıların meşhur peynirinden yapılmış sandiviç'i ile patateslerinden yedik.Akşam tekrar Düsseldorf'a döndük.*** Burada hatırlatmamda fayda var Düsseldorfta son kaldığım otel Altstadtaydı bu sebepten çok gürültülü ve uyumak çok güç. Sakın Düsseldorfta Altstadda kalmayın.***
Cuma günü ise misafirlikte yenilen lezzetli kurabiye tadındaki gezim son buldu.

20130311_190904.jpg

İyi günler
Sy Akyıldız
Paylaşım için teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR